Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

momo

Vladimíra, je doležité aby tvoja dcéra vedela a priznala si že ma problém a má snahu bojovať. Držim jej palce pa

momo

ahoj Vladimíra
,, keď som trpela na anor-bulim, nenávidela som cely svet a hlavne tých ktorý mi chceli pomôcť. V škole som sa učila na jednotky a v športe som bola tiež najlepšia. Rodičia mali zo mňa radosť a vo všetkom ma podporovali. Ale mne to nestačilo chcela som viac, lepšiu postavu , byť krajšia, začala som sa nemať rada. Rodičia to zistili dosť neskoro pretože som chodila na internát. Postava sa ale nedala oklamať. Všetko sa mi zrazu rúcalo dolu vodou začala som byť nervózna a podráždená a nemohla som vystáť skutočnosť že mám problém. moji rodičia ma zobrali k psycholo a na mnoho vyšetrení.. brala som aj lieky, skúšala som všetko možne ale nič nepomáhalo,,
Podľa mňa je táto choroba určitý druh závislosti--jednoducho sa človek do nej dostane a veľmi ťažko a dlho sa s nej vracia späť. Mne nepomohli moji rodičia ani moji kamaráti ani doktorky....aj keď sa strašne snažili ---pomohla mi LASKA k milovanej osobe,,strašne som sa zamilovala, aj keď som vedela že nato príde. moji rodičia mu nič nepovedali, pretože som to nechcela.desilo ma to ale dokázala som to tajiť. Až jedného dna nato prišiel a dal mi dve možnosti a myslel to vážne: musím s tým prestať inak sa rozídeme. Musela som to vydržať a bolo to najhoršie obdobie v mojom živote. Chodili sme na rôzne prechádzky do prírody, výlety po celom Slovensku jednoducho všetko aby som nemyslela na to zlé...
JE VELMI DOLEZITE aby človek nebol sám.
tým že môj priateľ podnikal mohla som byť s nim aj v práci. bola som sním 24 hod denne a pritom ma neustále kontroloval. rodičia boli šťastný že sa mením k lepšiemu. nakoniec to dobre dopadlo ale je to ťažké.

vladimira

Neboj neberem to ako utok, ved preto som na tejto stranke a som skor ten typ cloveka, ktoreho kritika sice najskor zaskoci ale potom vyhecuje dat zo seba maximum. A privitam cokolvek len aby to nabralo ten spravny smer

jaja22222

biba
ano su aj vynimky mas pravdu ak rodic zlyha vo vychove neznamena to ze svoje deti nelubi a nechce im dat vsetko na svete a urobit pre dieta vsetko na svete

jaja22222

vladimira
tusim to beries ako utok odo mna presla som tym istym cim prechadzas teraz ty...takze nik iny nevie lepsie pochopit to co prezivas ako ten co to prezil

jaja22222

vladimira
nic nie je stratene a plac ti urcite nepomoze ked moja dcera mala anorexiu a ja som to zistili prve co bolo zacala som plakat a nevedela prestat a asi o styri hodiny ked som si pohovorila s psychiatrickou ... odvtedy beriem antidepresiva su to uz 3 roky a vies co? podla mna pricinou toho vsetkeho bolo aj to ze ja som mala depresie a nezvladala som v tom case deti a prejavilo sa to na mojej dcere ... ona sa vyliecila chvalabohu dlho som ju sledovala v jedeni ...konecne to mame za sebou uz ju nesledujem ma dobru vahu a je v pohode ja som tiez v pohode pretoze beriem tie lieky a vazne to prospieva celej mojej rodine..ak vzdy places urcite mas depresie aj ty..pomoze ti lekar ver tomu.. musis pomoct sebe az potom mozes pomoct dcere

biba

A este nieco pre jaju 222. U na sproblemy v rodine fakt niesu. svojich rodicov oboch velmi lubim. vzdy sa o mna starali, zaujimali a nikdy nebolonic prednejsie v ich zivote ako my so sestrou. napriek tomu si ma anorexia nasla. Takze nerob unahlene zavery. nemusis mat pravdu...

biba

Ahoj Vladimira. Nemas mi za co dakovat.Viem, ze to mas velmi tazke. Ak ti mozem poradit, zbav sa predsudkov. Ja som sa nevedela zmierit s tym, ze by som mala ist k psychiatrickea este brat lieky. Bolo to pre mna strasne. citila som sa ako uplny blazon a hanbila som sa. Bolo to velmi tazke, ale prave vdaka mojej maminke som pochopila, ze nieje sa zaco hanbit. je to lekar ako kazdy iny. Aj dusa moze byt chora a treba jej pomoct. Viem, ze vy dve to zvladnete, lebo tvoja dcerka ma teba a stojis pri nej. Zvladnete to, uvidis. A este, desat rokov je skutocne strasne dlhy cas. Pokaslala som si zivot, ale teraz mam pocit, ze znovu nachadzam jeho zmysel.dufam, ze to bude lepsie...