Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

evcca

to sa musiom naucit, nebrat prehry tragicky, to mi nejde, to zlyhanie bolo kvoli tomu, ze si neverim pred skuskou, vzdy som vsetky skusky spravila na prvy termin, no ale neverim si. vsetci sa mi smeju, vravia, ze robis, si uz druhu vysku, tak, co stresujes. ale ja nestresujem, len chcem byt konecne pre niekoho dobra. nemam ten pocit, s psychologom hladame odpoved, nozatial sa mi nedari a to ma samozrejme stve, mna slecnu pedantu a dokonalu:-)

mis.

Gabi, ja sa viem odosobniť len vtedy, keď nejem, keď hladujem, vtedy sa dokážem na seba pozrieť "zhora"...
Dostala som od psychologičky prefotené A4- "Sebaprijatie". Vždy tam je napísané a potom úlohy... a tie úlohy neviem písať, nakoľko nemám na sebe nič pozitívne, tiež sa mi chce z toho revať, pretože to je ďalšia úloha, ktorú neviem splniť, ďalšia akoby nespolupráca. Denník som tiež vydržala písať len týždeň, zdá sa mi to zbytočné, nakoľko presne viem, prečo som urobila to, alebo ono. Cítim, akoby som sa skutočne blížila k smrti, že to tak má byť, že ma má PPP zdolať.. veď sa vôbec neviem "pohnúť" k uzdraveniu. Akoby som mala pred sebou už len krok a ja ten krok spraviť neviem a kvôli tomu "tu nebudem", lebo som na ten posledný krok nemala už silu... dúfam, že mi tu niekto rozumie:-(

gabina

evka, naozaj to neber tragicky a hlavne nad tym velmi nepremyslaj. Tvar sa, akoby sa nic nestalo. Ved sa ani nic strasne nestalo.-) Ides dalej, obcasne zakopnutia neznamenaju koniec sveta, su skor normalne a ludske...Tak to ber bez vycitiek a hotovo...

gabina

jasne, vankuse su najchapavejsie stvorenia na svete. lebo su makkucke, zbytocne nekecaju a zmesti sa do nich vela slz...

evcca

ja ked som napalena, tak to riesim chodenim po schodoch, kolegyna v robote sa uz len usmieva, ked to vidi. teraz skor ten vankus objimam a revem do neho. super, objimam vankus a nahovaram si, ze aspon on ma chape a nekritizuje.

gabina

Miska, jasne, ze na to mas. Vies uz o sebe ovela viac, ako pred casom, vies, ako reagujes Ty a ako PPP. Vies o tom vsetkom cvelmi vela a staci to vyuzit vo svoj prospech. Pozriet sa na seba akoby zhora a na chvilu sa odosobnit. Povedz si, co vsetko by si vlastne potrebovala, aby si bola statsna a co vsetko by sa dalo urobitm, aby si sa stastia dotkla. Niekedy to len vyzera prilis zlozito ale je to vsetko velmi jednoduche...

gabina

evka, pokojne sa vyrev. Nastvi sa a rev, buchaj do vankusa, roztrhaj telefonny zoznam, tresni o zem par tanierov...Pomaha to.-)
(k tomu len tolko, ze mne moja psychologicka vravela, ze niekto riesi hnev trieskanim dveri a riadov, krikom a buchnatmi, ja som ho zo seba nevedela dostat inak, ako zvracanim. Takze to trieskanie a rozbijanie je lepsia alternativa...:-)

evcca

musim sa z tohto poucit a nevzdat to, to nechcem. neviem, ako to dokazem, ale velmi chcem. najradsej by som niekam utekala a vyrevala sa. som na seba nahnevana.