Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Anorexia a bulimia - Boj Vyhras

Príspevok v téme: Anorexia a bulimia - Boj Vyhras
Alternativa

Som rada, ze si v tejto teme. Urobila si prvy krok vo svojom ozdravnom procese, tesim sa. Dnes skus :
Denne viackrat si aj nahlas opakuj :
1.Chcem byt zdrava. Vsetky tazkosti a prekazky zdolam.
2.Zrkadlo uz nepotrebujem, lebo viem, ze som krasna - a tak to je aj bude.
3.Moje doterajsie stravovacie navyky uz nie su pre mna dolezite /hoci pri nich este mozno aj dlhsie zostanes/. Usmev a radost z malickosti je to najkrajsie, co mam.
Mozno, ze sa divis, ale stalym opakovanim tvoje podvedomie to raz prijme a tymto smerom sa nasmeruje tvoj kazdodenny zivot.
Klikni si sem-tam tuto temu, tu nebudu slova o depkach, lebo tie ta prestanu zaujimat. Pekny dnik, ahoj

--------
Admin: Nakolko tato tema ma seriozne pomahat, tak som ju zamkol len pre registrovanych...
--------
Stručný článok na tému "Anorexia" www.zdravie.sk
Stručný článok na tému "Bulímia" www.zdravie.sk
Komunita PPP ppp.zdravie.sk
Poradna "Anorexia/Bulímia" www.zdravie.sk

mis.

Gabi, ani nič. Len na to nemám, to je všetko. Ale nechcem tu o sebe písať, prepáč:(.. ani vlastne nemám čo písať.

gabina

Miska, ahoj.-)))
Ako sa máš? Tvoja posledná sms bola znova taká sklesnutá ale včera si bola ešte odhodlaná bojovať...Čo sa stalo?

evcca

neprejedla som sa, len som bola sama, cilila nepotrebna a isla som vracat, jedlo mi ani nechutilo, len som to spravila. nenavidim taketo dni.

mis.

evcca, prejedla si sa, alebo sa najedla normálne, ale "potrebovala" si ísť zvracať? IDE SA ĎALEJ!
Gabi,
pekný večer.

gabina

Tak ako EVKA
evi, neplaš sa a hlavne - pokús sa na zvracanie nemyslieť ako na totálne zlyhanie. Stáva sa, tak si skôr spomeň na ten čas, kedy si tak veľmi dlho vydržala bez zvracania. V žiadnom prípade to neznamená, že budeš opäť pravidelne zvracať.
Ono je to tak a veľa krát sa to stáva - že príde deň, kedy cítiš veľký tlak a chuť...a spravíš to. No a čo? Pouč sa z toho a zapamätaj si ten pocit, aký z dnešného dňa máš. Pouč sa z neho a bojuj ďalej. Si dobrá, pol roka je úžasne dlhý čas a ty si ho zvládla. tak to vydrž ďalšieho pol rpka. A rok, dva a viac...
Z bulímie sa nedá celkom dobre dostať tak, že si povieš - oddnes už ani raz. Prídu recidívy a je dobré vedieť a pripraviť sa na ne. Vziať ich ako niečo, čo sa stalo ale nezloží ma to...Tak to je a tak to funguje.-)
Hlavu hore, držím palce!

evcca

nerobila som nic proti tomu, prestala som bojovat, ostala som rozladena kvoli skuske, opat si neverim a riesim to jedlom. mam strach.

gabina

vrr: pokiaľ to máš rozohrané na dve strany, ešte stále je to nerozhodne a tak s tým nerobíš nič. jeden deň by si chcela byť zdravá a druhý Ti to vyhovuje tak, ako je...ja si myslím, že kým sa baba rozhodne naozaj pustiť do PPP zubami nechtami, prejde niekoľkými fázami a mnohé z nich sa opakujú. Odkladanie, zľahčovanie, zjednodušovanie problémov, strach, málo odvahy, čísla, váha a strach z jej narastania, strach zo svojho vlastného tela, ktoré by sa malo začať meniť. A strach z normálneho jedenia. Všetko naraz sa zvládnuť nedá len tak ľahko, treba na to nájsť nejaký systém, aby si sa nezbláznila...

mis.

evcca, čo sa stalo?:-( Prečo bolo zvracanie? Mala si strach z pribratia, alebo prečo?... Ale ide sa ďalej, pofúkaj kolená.... Ja som dnes jedla tiež "zakázané", nezvracala, neužila preháňadlá... ale to asi len preto, že nie som sama doma.... celý deň sedím na riti, u nás je strašný vietor, nedá sa ísť von, a tak tu len fňukám, že sa mi všetko ukladá....