Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
ja si nemyslim....z bielkovin pokial su v norme sa nepribera možno tak s plnotučneho tvarohu ked zješ denne 2 tak toho maš ajajaj....i ked neviem lebo ja pretekam takže pre mna bielkoviny a sacharidy tvoria zaklad....ale nemyslim .... kebiže vynechate uplne sacharidy a jete iba bielkoviny tak vaha by išla velmi rychlo dole....to su tzv. sachardive vlny...
xx_yy: už sme to tu riešili.. pozri, napr. moja zubárka o mojej PPP vie, sice ja nezvraciavam, ale tiež mávam problémy so zubami... a nikdy moju PPP neriešila a ani riešiť nebude... Ona proste len opraví zuby, prípadne "prelieči", "vylieči", ale určite sa nezaoberá mojou PPP.
Mrska, inak, ja keď som jedla veľa bielkovín- aj cez leto, tak mne váha hore išla...
Držte sa.
xx_yy,neboj sa nemá to prečo zistiť,a keby aj nič nenarobíš,a k zubárovi musíš ísť....a skús nevracať lebo zubárovi to bude jedno ako dopadnú tvoje zuby...musíš sa sama pred tým chrániť..nechceš byť ježibabka...:)
doremi,možno máš pravdu ale z bielkovín sa vraj nepriberá,lebo je to aj základ mnohých diét...a ja mám už jednu vyskúšanú a kvoli nej som takto dopadla...
už sa v jednom časopise na to pýtala jedna žena a vraj by sa nemali hlavne z hladiska obličiek oni sa nemajú moc radi bielkoviny a obličky...
klimta dúfam že sa aj poteší...
tak sa majte krásne...myslím na vás...
baby.. povedzte mi, zbada to zubar?! . ja sa fakt tak bojim,ze uz ani spat neviem :-(
klimta- B. sa so mnou netaha ani rok... ( zatial ) ... snazim sa sama.. ale uvidime no :-( mozno uz ked budem na vyske.. tak pouvazujem nad odbornou pomocou.. ak by som sa z toho nedostala
xx_yy: napíš potom,ako si dopadla u zubára..
neuvažovala si o odbornej pomoci? ako dlho sa pokúšaš o samoliečbu?
mrska- nie je dôležité to,čo si myslia druhý ..tvoje zdravie je prvoradé!
manžel by sa určite potešil..o tom niet pochýb :)
mrska, som tak rozmyslala...mozno priberas aj od tych bielkovin na vecer co si davas (tvaroh, eggcheese) (plus aj tu zapchu mas z toho) B su dost precenovane ako jediny hodnotny zdroj energie aj pri dietach, aj vseobecne. su sice dobre pre sportovcov co potrebuju nabrat svalovu hmotu po cviceni, ale ked nestihas kazdy den cvicit aspon hodinu, ta energia sa ulozi do zasoby. mozno keby si skusila na cas vyradit z vecere tie B a pridat viac cerstvej zeleniny. aj tak ich mas dostatok (maso, jogurty, acidko) ale zas nechcem ta nahovarat aby si jedla menej, kedze viem, aky mas problem. len ked vidim ako velmi sa snazis a potom ta ta vaha vzdy tak rozladi, az mi je to luto
Ahoj xx_yy a všetky baby...
u nás aj dosť mrzne no ako na severe....
ja som sa dnes vážila a mala som o niečo viac ako včera aj ma to nasralo s prepačením,ale nejak som to spracovala a nemyslím aspon zatial na nejaké hovedinky...dúfam že to tak vydrží čo najdlhšie...v robote sa to už trocha uvolňuje,tak nie je stres až taký...
ale myšlienky mi behajú aj po tom že o chvílu budem ako prasiatko a všetci sa mi budú smiať...a či by som nemala s tým niečo robiť...a potom si poviem že možno muž sa poteší....
tak dufam že to zvládnem...
majte sa krásne...
xx_yy nevracaj prosím....drž sa...
ahojky baby!!! :-)
tak mi chybate ! .. tieto rozhovory tu..a tak :-) .. bohuzial sa dost ucim a nestiham sem chodit.. obcas nazrem,precitam..a uz letim off.. :-)
snazim sa nevracat .. boli uz dni ked som zas skoro po kazdom jedle vracala.. ale teraz som sa znovu pozbierala..a snazim sa nevracat ! ... dnes sa to stalo len raz .. i ked viem,ze som mohla byt aj bez toho.. lebo zas len koli malickosti.. samozrejme,neslo vsetko von !...
ach..a bojim sa baby.. caka ma ten zubar tento tyzden..a velmi sa bojim, ze nieco zbada :-(( .. a vobec neviem, to mi bude zabrusovat tie zuby.. alebo co ? :(
tak ja sa utekam ucit..
drzte sa !!! :-)
a mrska, vonku je krasne ( teda.. u nas teraz uz ked sa roztopil sneh ani nie .. ) .. ale tak ak u vas je .. tak sa vyber von na prechadzku.. lepsie kao byt vnutri zavreta.. :-) mysli pozitivne ! :-)) bud silna !
neviem kolko mas rokov ale casom sa to na tvojom zdravi prejavi. a miznucu sklovinu na zuboch si sama nevsimnes.
ahojte...
klimta ja som tým myslela že ked som sa priznala tak som mala o dve kg menej ako teraz,tak neviem prečo sa mu zdám chudšia,aj dcéra mi povedala že som sa tak zaoblila v páse,a v robote mi hovorili že som v tvári trocha inakšia ako som bola....vtedy som len hnačkovala celé dni v kuse a bola ozaj mimo...
maoam...ja viem že ho to jedného dna môže prestať baviť,a ja len dúfam že to spolu zvládneme...on si myslí že to je všetko hned na počkanie....
ale včera už bolo dobre....pozerali sme spolu telku,prišla aj svokra na pokec...
už nám napadal aj sneh,tak je to také vianočné....
tak sa majte pekne...ahojky...