Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC

Príspevok v téme: Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
xyxyxy

Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk

Maoam

Ewca: ja ti fakt velmi velmi fandim a vidim, ze si sa posunula a ze si rozumna baba a vela veci ti doslo, perfektne :-))

Cry: jasne, ze na to MAS a vela ludi ti fandi a su tu pre teba

Dadula56: presne :DD tak to funguje

Ewca

Cry a tebe,aj wyx,aj mrske,frutii,antiane...a kazdej jednej z nas zelam vela sil a hlavne - zdraveho usudku :) Az sa z toho pomaly,ale isto dostaneme...Pekny den!

Dadula56

Cry, citam to tu, ale neprispievam. K tej psychiatricke-povedala ti len a len pravdu. Ja ti chcem napisat iba taky maly pribeh, ktory som este davno citala an inom fore. Tyrana zena sa dokopala na psychiatriu a cakala, ze ju tam budu lutovat a pod. Stalo sa nieco uplne ine-psychiatricka ju sprdla ako mohla sma existovat, ako mohla sama studovat skolu, ako vobec vie vyjst z domu sama, ked je taka submisivna, nemozna. Zena plakala, lenze cestou domov do nej vosiel taky jed, ze zbalila muzovi kufre, vylozila pred dvere a uz ho dnu nepustila. Rozvidela sa, aj ked on sa snazil ju vsemozne dostat spat. Keby ju tam lutovala, tak toto nikdy nespravi. Jednoducho po dobrom to uz niekedy nejde. A ako uz bolo napisane, pokial sa nechces sama liecit, tak to nema zmysel. A to pre vsetky baby tu-rozoberate kazde deko navyse, radite si ako to co najlepsie skryt, v podstate tu mate maly bezpecny svet, kde je dovolene vygrcat jedlo a hodit si prehanadlo po zuvackach(uz neviem, ktora to urobila). Ten svet tam vonku uz ani nie je vas, utekate do toho svojho PPPsveta, lebo ten vonku vas nechape. Lenze praveze tu konfrontaciu vam treba, dostat sa z toho zacarovaneho kruhu, byt vystavena non stop tomu, ze to, co robim, nie je normalne. Ak sa chcem naozaj liecit z PPP, musim sa zmierit s tym, ze sa to nieto dozvie, ze priberiem,ze musim uplne opustit ten svoj sibnuty svet a aj s tym, ze je to na cely zivot, ze musim byt stale v pozore. A mam pocit, ze tomu ste na mile vzdialene.

Ewca

Dakujem pekne Moam...:) Ja som tu kazdy den, len citam,neprispievam,lebo sama viem,ze si nedame len tak povedat a vytlct to z hlavy,udivuje ma stale,ako funguje mrska...To je fakt prezivanie...Ale tak,aspon viem realne priznat,ze mame problem,ktory ked same nebudeme chciet,nevyriesime nikdy.Sama som prikladom,tiez celim kritike,rozculovaniu sa...Ked mi lekar,psycholog,priatelia stale dohovaraju...Hlavne je,ze to viem a teraz som vo faze premyslania...Lebo takto sa fungovat vecne neda...Len cvicit,nic nejest,odpadavat, grcat, srat - doslova! Ved ziadny zivot,chapes,ziadna radost,usmev na tvari nebol si rok a pol,ziadne vylety, vecere v restauracii...A strasne tym trpia nasi priatelia, frajeri, znami...Uvedomujem si to, dufam,ze sa rozhodnem pre hospitalizaciu a budem si ista, ze to tak chcem JA, nie moja lekarka,ani psychologicka,ani frajer...Pretoze baby, chceme mat aj rodinu,deti,nie?? Alebo podstupime riziko a raz - skor ci neskor budeme vytahovat z tychto sraciek nase dcery?? ...To je velmi realne,takze zacnemi ist prikladom uz teraz...Ako vysvetlime detom , ze treba papat,ked my - ich matky budeme jest raz za tyzden, budeme vracat, cvicit ako blazni??? Dufam len, ze nase deti tieto hlupe zvyky a tradicie /slusne povedane/:) nezdedia po nas....

[zruseny22]

Maoam,
Prave, ze ma to asi tak nasralo, ze ma to az nakoplo. Idem si dat vo vlaku ten cereal.rohlik a acidko, ktore nosim od rana. A mozno bude pre mna aj motivujuce, ze mam pisat dennnik a zapisovat jedlo a tekutiny. Vies, chcem jej dokazat, ze na to mam. A ze sa uz nechcem vo svojom zivote zaoberat PPP a jedlom, vahou.. Budem pekne jest, aby som sa mohla o tyzden "pochvalit". A hlavne koncim s prehanadlami
NECH VIE, ze tu liecbu myslim vazne.. a aj myslim! Este raz, PREPAC, bolo to odo mna nechutne.. spravam sa fakt ako decko, ktore nema svoju hracku a hadze sa o zem.

Maoam

Ewca: nie som :-)

baby, ja vam fakt nechcem zle, aj ked niekedy napisem veci, ktore sa zle citaju a su tvrdsie, ale inak sa s vami neda :-/

Ewca: tvoj prispevok je super, velmi vystizne si to napisala a do liecby ti drzim palce

Ewca

Maoam - Tvoje prispevky maju do seba :) Fakt vdaka,ja sama mam z toho ponaucenie ,ani nevies, ale - pomaha mi to...nie si psychologicka? :)

Maoam

Cry, to co psychiatricka chce povedat je to, ze nesies zodpovednost za to, ako so sebou nakladas, kedze mas 27 rokov a si dospela zena.
TY zodpovedas za to, ako zijes a co so sebou robis a nielen ty, kazdy z nas, aj ta 33 rocna zena, co nebude mat nikdy deti kvoli PPP.
Chapes...musis si uvedomit, ze nesies zodpovednost za svoj zivot sama a len ty to mozes zmenit.
Nikto iny. Uz davno nie si decko, aby za teba riesili rodicia. A pomoc predsa dostanes, ked sa rozhodnes ze chces liecbu, pomoc dostanes.

Ewca

cry - Chodim sem kazdy den,ale nezapajam sa do debaty.Citam denne Vase prispevky,myslim,ze nie som jedina...Vela bab to tu cita,ale len par sa tu aj realizuje pisanim...Poviem ti asi tolko, bola som u psychiatricky,pretoze psycholog. mi odporucila hospitalizaciu...A ta sa so mnou vobec nehrala,povedala len - zavolajta si do Blavy,aby Vas objednali na konzultaciu.Potom pridete ku mne,dam vam odporucenie na hospitalizaciu a bolo.Ja som do Blavy este nevolala,neviem,ci to chcem...Lebo viem,ze do konca zivota sa toho nezbavim,stale budem mysliet na vahu,jedlo,ale ide o to,ze aspon nebudem stvarat blbiny,ak to zacnem riesit...Nebudem vracat,cvicit,zrat prehanadla atd...Lietam v tom uz skoro 2 roky...Zatial sa liecim ambulantne,ale psycholog. povedala,ze uz je prikratka a treba hospitalizaciu...Teraz uvazujem...Ci ist,alebo neist.Pokial sa toho nechceme zbavit my,zbytocna je aj hospitalizacia...Nebudem tam zaberat miesto babam,ktore to myslia vazne s liecbou...Cize,pokial si budem ista,ze to chcem zmenit,pojdem do toho...Zatial budem premyslat. A toto teraz citajte vsetky : xy,wyx, mrska,frutia,....vsetky,ktore sa neviete z toho vyhrabat. Ano,je to tazke,viem sama...Nemusite mi nic hovorit,ale na druhej strane je to uplna pravda - ze na svete je milion ludi,ktori chcu jest a nemozu, maju tazke diagnozy,rakovinu, rozne srdcove ochorenia, traviace, obehove, pohybove....A my trucujeme ako hlupe. A sme egoisti,to je jasne ako facka...Lebo sme zamerane len na seba,na vahu, na kazde deko,ktore zhodime,ci naberieme...Stale len diety,cvicenie,hajzel,stale dookola...Nevnimame krasu a zivot naokolo,radost, to,ze mozme zit a pracovat,studovat,venovat sa rodine,ze mame - teda mrska ma krasne deti,super rodinu.Sme vydrbane egoistky,ktore si toto nevazia....Lebo anorexia,alebo bulimia nas postupne uplne dostali...A my uz nezijeme,ale len prezivame!!! A preto baby - POKIAL SAME NECHCEME, ANI PSYCHIATER!!ANI HOSPITALIZACIA!! DOKONCA ANI DUCH SVATY!! NAM NEPOMOZU....A to,ze psychiatri su tvrdi na nas, no, necudujme sa...Zvazme si, ako sa veci maju,popremyslajme a fakt zistime,ze maju pravdu,ked sa s nami nehraju v rukavickach...Nemajme im to za zle.Lebo nam chce vela ludi pomoct - lekari, psychiatri, psychologovia,rodina,priatelia...Ale my sproste tu pomoc neprijimame...Takze zvazme si uz konecne pre a proti,co nam PPP dala a co vzala....Myslim,ze kazda z nas uprimne povie,ze nam viac vzala...Nemam pravdu??? Nemajte mi to za zle,musela som uz napisat,ako to vnimam, ake sme hlupe...Necudujme sa, ze aj lekari nas niekedy maju asi plne zuby.Takze baby, dufam a verim sebe aj vam,ze sa konecne rozhodneme ist vpred a vykrocit v naruc uzdraveniu...Bodaj by po Novom roku boli PPP u kazdej z nas len minulostou...........Pozdravujem Vas !

Maoam

Cry, to je v pohode, ja sa na teba nehnevam. Ono je potrebne, aby si sa totalne nasrala na svoju situaciu, na to ako zijes, na to vsetko, lebo to jedine ta moze namotivovat na to - nieco s tym urobit a zmenit to.
Svoju situaciu mozes zmenit kedykolvek sa preto rozhodnes.
Nikto nepovedal, ze to bude lahke a prijemne!

Ale zivot potom bude krajsi, mozes konecne zit...postupne.