Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
ahojte...juj ale ste tu toho popísali...
maoam...tak ty si mi dala otázku čo by som ti povedala na tu vahu a tak...no asi že si nejaká malinká a ako može byť niekto taký chudý v tom veku po dvoch detoch...a pritom sama o sebe si to nemyslím....no a bielkovinový deň som mala,ale kúpila som si ešte k tomu 10 dkg šunky,čo nerobievam aj som ju zjedla...
ahojte všetky čo čítate a dnes ste prispeli...je všetko pravda,len škoda že človek pri tejto pliage mení názory ako ponožky...a ja som už pomaly pribrala 2-3 kg,a pomaly sa z každým dekom zmierujem...
cry nerob si z tej psychiatričky nič...oni už nevedia ako na nás,mne psychiater povedal že by ma vyplieskal palicou po riti aby som sa spametala,a presne ako tebe povedala že si musím pomocť sama..ak nebudem chcieť tak sa ani nerozkrája,ani on ani nikto doma....
a to je pravda...len aby to išlo...
ja v tých najhorších týždňoch ked som stále hnačkovala myslela len na to ako jesť,mať preháňadlo na každom kroku,jedla som ho aj 3 krát denne...bola som úplne mimo....teraz som začala po dlhej dobe luštiť tajničky...teším sa na to ako budem večer lúštiť,pozerať telku,ktorú som už vtedy ani nepozerala,ako si cez víkend oddýchnem...trochu mi to myslenie niekam inde zablúdi,ale nehovorím že ešte nemám blbé myšlienky a nekontrolujem sa ale trocha som prepla mozog...
tak sa majte krásne...
cry držím palce,si určite silná tak bojujme....aj ja na vás často myslím....pekného Mikuláša....
Babky moje,
len vám chcem povedať, že som už doma. Acidko som si nedala, nechám si ho na piatok, keď pôjdem na skúšku... ale za to som si urobila teraz omeletku (2 vajcia, 3ks šunky+ 2 plátky 30% eidamu) a urobím si ešte kafčo a musím sa ísť učiť. Mňam, normálne sa na to jedlo teším:) A to som mala ráno iný názor... nič som ani nejedla, len kávu som ráno vypila.
... ešte si musím založiť ten denníček, tak pohľadám doma nejaký "zošit" (najlepšie by bol na zámok, lebo u nás doma človek nikdy nevie!!!, ale taký nemám:(.. a nejaký zápisníček na tie jedálníčky. Noooo... a odteraz to bude aj bez preháňadiel, takže aj to si budem nejako značiť:)
Takže vlastne teraz idem na cestu za liečbou... doteraz som kráčala do pekla... hmm.... už mi tam bolo fakt veľmi teplo:) A ja sa čudujem, že prečo sa viac potím a mám zvýšené teploty stále:)
ahojte baby :-))
zo zaciatku ako som citala prispevky.. tak som sa zlakla..a som rada,ze tu nie sme pohadane..a ze je tu zas stara dobra atmosfera ... :-)
baby, vsetky mate pravdu !!! .. obrovsku ! .. Maoam,tvoje slova su tvrde.. plne pravdy..a prave preto sa pre nas citaju tazko.a este tazsie si pripustame.. ze ty mas pravdu .. lebo mas CISTU hlavu.. nie ako my :-) .. si super,ze sa s nami vobec zaoberas :-))
baby, ja som si povedala dnes, ze nevraciam..tak a dari sa mi zatial :-))
tak vam tu napisem,co som vsetko dnes pojedla.. ( a bolo toho dost.. ) no nevadi .. jeme preto aby sme zli a nezijeme preto aby sme jedli ;)
ranajky- nizkotucny jogurt,tvaroh
desiata v skole-kaiserka s cottagecheesom .. jablko
neskor som mala kusok cokolady
obed v skole - kapustove fliacky - cestoviny .. tak som mala cca pol taniera
teraz som mala - dusenu zeleninu s light mozarellou , a jeden soya jogurt ako dezert.. musela som zahnat chut na sladke..
dalej uvidime. .. :-)
bola som nakupit rodicom darceky - sladkosti na mikulasa.. ked som tak nakupovala.. rozmyslala som nad tym.. ake by to bolo.. vsetky tie veci nahadzat do seba..a sup na wc... - HNUSNE !! :-( ... hovorim si, nakupim rodicom.. oni sa tomu potesia..a vsetky tie cokolady.. si vazia,a vedia vychutnat... !
Tak uz aj ja sa tesim na svojho Mikulasa !:-)) .. dufam,ze ma neprivedie k niecomu ZLEMU " :)
a baby.. co ste pisali.. ze si nevazime zivot.. ze co by niektori dali za to aby boli zdravi .. napr. ludia co maju rakovinu .. baby.. ja som to prezila,moj ocino,bojoval s rakovinou.. videla som ako ho nici ta chemoterapia,ozarovania... atd.. tie preplakane moje noci .. ten pocit bezmocnosti ... a ta predstava.. ako sa asi on citi .. ked je sam v tej nemocnici.. s tym pocitom,ze co ak sa uz nevrati domov... ako velmi chcel byt zdravy.. a musel dat do toho vela sil..a baby..podarilo sa mu to !!!! :))))) ... a o 3-4 mesiace na to ako sa vratil domov, som do toho padla :-(( ... ach..
ale baby.. VSETKO SA DA !! .. len fakt treba chciet.. a my,verim tomu,ze CHCEME !!! :-))
+ som si vsimla,ze ked nevraciam,mam viac casu.. mam lepsiu naladu .. a nie som nervozna ..
tak uvidime,ako to este dnes zvladnem....tak ci tak,sa velmi bojim toho zubara :-((
no tak pekny den baby :-))
Budte silne !! :-))
Ewca, ja som si svoje snehule na balkon dala o 5h, takze ja Mikulasa cakam urcite:) Len premyslam, preco som nedala na balkon korcule, ved do tych sa zmesti viac:) No nic, este stiham. Predsa len dam tie korcule:)
Wyx, ja som rada, ze mas z toho Mikulasa radost:) Ja som ti ho aj s radostou priniesla a "robila":) Aj ta "detska Miska" v tom bola zainteresovana:)
Baby, uz vystupujem, zatial sa majte:) Mam vas velmi rada a prepacte mi tu moju nahnevanost, s akou som sem prisla.
MAM VAS RADA!
Cry tak do boja! :-)
* i ked vedela som sama dlho, ze to nie je OK, ale proste stary rytmus, stale dalej a dalej, bez hranic...ale to sa neda vecne
Ja som z nej mala taky pocit.. ale uvedomujem si to az teraz.. asi ma ta dr. Chcela uchranit.. vies, taka nahnevanost z nej isla aj z tej zeny predo mnou.. mozno mi len chcela povedat, aby som nedopadla ako ona.. mozno aj preto mi povedala, ze dobre vyzeram, lebo ta zena predo mnou- mensia odo mna, ale hlavne ta chudost.. ako dievcatko- ale tvar som nevidela.. to jedenie necham az na doma, je plny vlak. O 15h budem doma. Aspon sa napijem.
Baby, ja sa chcem tak strasne vyliecit! Zacnem sa ucit jest, hlavne bez prehanadiel a Furonu.
baby, chcem vam povedat este jedno, je jedno, ci mate PPP alebo inu vaznu fyzicku alebo psychicku chorobu, ludia, ktori na to boli dlho sami, su zacykleni, casom stratia kontakt s realitou rsp si neuvedomuju rozsah a vaznost toho, cim trpia
vtedy je potrebna konfrontacia s niekym, kto to tomu cloveku povie a da poriadne pocitit - je to sok, ale inak sa neda....
a ma to vies k tomu, ze sa clovek nase*ie na svoju situaciu, lebo hnev vedie k aktivite...
a ma ho to doviest k tomu, ze sa fakt zamysli, nad sebou, nad tym, co robi...
pomoc je tu - ale prve musi urobit clovek sam
a verte, ze s tym mam osobnu skusenost, aj ked ide o nieco uplne ine, nie PPP, ale princip je ten isty, tiez som dosla do bodu, kedy som stratila kontrolu nad jednou vecou a dohnalo ma to a prebral ma lekar..no
Diky,diky...:)Baby, ozaj - ak pride k Vam Mikulas, pekne papajte :)
ewca, dakujem. mne tiez treba ten zdravy usudok i ked nemam ppp. :) a cryjuška je jedna super baba a priniesla mi mikulášáááá. jupíííí :D