Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
Cry,nie. E.P. preco?Pozname st? Ty mas ake meno?Alebo daj email,napisem..
ewca, by si sa čudovala, aké tam chodia PPP. A ver, že som zažila hospitalizácie, kedy tam žiadna baba s PPP podváhu ani nemala! Väčšinou to sú baby, dievčatá, ženy, ktoré majú normálnu váhu, normálne BMI, niektoré dokonca nadváhu- lebo aj to môže byť pri bulimii a zažila som tam už aj ženy s bulímiou, ktoré mali obezitu!
Ewca, máš iniciálky E.K.?
Ja sa v PPP babrem 13 rokov.. nechci mať takto spackaný život...
A Oui-dakujem za pekne a zrozumitelne objasnenie hospitalizacie.Asi preto ma tam psych. posiela,az sa nedostanem na tych 35 kil...
Oui,dakujem pekne.Sama mam toho dost,lietam v tom faktdruhy rok,vracanie,prehanadla,nejedenie,cvicenie,stale nespokojna s vahou,lebo podla mojej sprostej hlavy moze mat anorexiu len 35 kilova baba...a psycholog.mi to odporucila,psychiatr.sa nebavila moc,to som uz pisala.Tak snad sa na to dam.
Oui, moja, veľmi ďakujem. Veď práve, že.... aby som nepadla a ... neostala zasa ležať s tým, že to nemá cenu a pod.
Dúfam, že ty sa držíš- vo všetkom.
A ako si napísala Evke, nenapísala by som to lepšie!
Tiež mi raz bolo povedané, že je jedno, koľko x ide človek na hospitalizáciu, nikdy nevieš, kedy to ozaj vyjde! Kedy to bude tá "pravá".
M. drzim ti palce. Hlavne sa priprav na to, ze sa nic nedeje, ked zlyhas. Pre mna to bol cele roky najtazsi fakt na prijatie. Vzdy som sa do vsetkeho pustala s velkou vervou a potom, ked som po chvili (fakt malej) padla na hubu, mala som dojem, ze stojim za hovno a ze nema zmysel sa snazit, pokial vsetko nebudem robit tip-top hned od zaciatku. Ale zmysel to ma. Aj decko sa uci veci postupne, niektore rychlejsie, niektore pomalsie, niektore sa nauci pefektne a je majster, ine je len priemerne, ale stale moze mat radost z toho, co robi. Aj keby si hned nebola uz nikdy uplne bezproblemovy jedak, kazdy jeden krok, kazda jedna snaha, je o kusok blizsie k normalnejsiemu zivotu .
Pisete vela, ja som leniva pisat a tiez skupa na svoje myslienky, o ppp sa mi nechce moc bavit, stacia mi vlastne rozhovory.
Ale Ewca, na teba chcem zareagovat. JA ti odporucam z vlastnej skusenosti na tu hospitalizaciu ist. Myslis, ze raz budes o tom presvedcena? Mozno, ale mozno to pride az ked budes uz tak daleko v riti, ze ti budu zlyhavat organy, alebo budes na pokraji samovrazdy a mozno ta istota nepride nikdy. Je uplne normalne, za vahas, len malo ktora baba ide na hospitalizaciu skutocne s presvedcivym vnutornym pocitom. Urcite to tam bude neznesitelne v istych momentoch, ale pokial mas rozum ( a ten mas podla vsetkeho), tak je velka sanca, ze oni ta tam presvedcia o zmysle tej hospitalizacie a ak aj nie, odist sa da vzdy. Rovnako ti mozu pomoct aspon ciastocne, ak by ta hned aj prva nevyliecila, to neznamena, ze nemozes byt uspesna neskor. MOzno by ti len ulahcila zivot a o par rokov by si na nu sla uz naozaj z odhodlania. Podla mna tento krok je vzdy spravny, pokial si nan dokazes urobit priestor a nevyhovaras sa len sama pred sebou na nieco, tak ti to iste neublizi. Keby to bolo hned aj neviem ako nahovno, kazda skusenost moze cloveka niekam posunut, pokym si z nej dokaze zobrat poucenie. Zial (alebo nastastie), kazdy sme unikat a niekto na tu hubu skratka musi padnut, aby sa poucil a naucil robit veci inak, pokial inemu to ide prirodzene a nikdy nemusi ani premyslat nad niektorymi peripetiami, s ktorymi sa iny stretava...
xx_yy: ja viem, už som ti to písala tisíc x, ale vážne tvoj zubár nebude riešiť tvoju PPP, ak by teda niečo "zistil", aj keď veľmi pochybujem.... Tak kľud! A s tým tatinom- to je supéééér!!!! :) A keďže ja s mrskou končím s preháňadlami, že mrska? (teda mrska aj s vracaním!), tak ty tiež končíš s vracaním, že?:) To je super, budeme si počítať dni abstinencie ako nám to pekne ide:)
Mrska,
aj my na teba myslíme:)
Mrska, a čo tak prestať s preháňadlami, že by sme začali od teraz spolu?:)
Tak takto hovorí psychiatrička, u ktorej som dnes bola (našla som jeden rozhovor s ňou na nete):
"Som rada, keď môžem ľuďom pomáhať. Niektorí pacienti sa ma však boja, lebo pri niektorých diagnózach musíte pacienta dotlačiť k tomu, aby súhlasil s liečbou. Týka sa to hlavne dievčat s poruchami stravovania, kde treba použiť prísnejší argument i správanie. S anorektickými pacientkami sa ťažko pracuje, lebo choroba ich robí tvrdohlavými, mení sa ich osobnosť. Dôležité je, aby vám verili. Pacient si nemôže diktovať, čo chce. Lekár by si ho nemal pripúšťať k telu a nahrádzať mu, čo mu chýba, najčastejšie rodičov."
Tak asi pre to bola dnes na mňa taká "tvrdá":)