Teraz už vážne !
Lietam v tom od cca. januára . Je mi zo seba zle . Baby, potrebujem poradiť, ako sa z toho dostať sama .Neviem si ani len predstaviť ako by som to povedala doma mamine a nechcem jej to povedať ,ja viem..že by mi chcela pomôcť , ale potrebujem to zvládnuť sama .
Viem,že by som sa z toho mohla dostať aj sama - snažím sa menej vracať ... niekedy to bolo 3-4 krat denne , teraz sa to snazim obmedzovat , a proste uz mam v hlave taky blok ,ze radsej sa neprejem ako keby som mala ist vracat potom .. uz to nevladzem robit .
Odkedy mam bulimiu som schudla "len" 4 kilá , myslíte si, že keby som s tým pomaličky prestala a hývbala sa medzitým ( bicykel,korcule,beh,posilnovanie,stepper,tenis... ) pribrala by som viac ako tie 4 kilá ?
-bola som na odbere krvi , nezistili mi nic zle,vsetko mam v poriadku , kedze vela mineralok ,ovocia,zeleniny ,jogurtov ( bielych ) ostava vo mne , takze predsa v sebe nieco musim mat. ; menzes mi tiez nemeska nikdy .. zatial mam zdrav. stav myslim ,ze v poriadku
Potrebujem len radu, ako zacat .. viem ,ze to pojde pomalicky , ale chcem to , musim to dokazat ! pre seba , aby som netrpela ako doteraz, lebo ma to nicí , ta predstava,ze ja som bulimicka ! - zabija ma to :-(
Prosim baby, ktore mate bulimiu alebo ktore ste ju prekonali , piste ,ako sa vam dari .. a tie ktore ste ju prekonali ,prosim,dajte vediet ako . K odbornikovi ist nechcem,lebo to by potom museli vediet rodicia, a ja chcem byt silna ,AJ BUDEM a musim to DOKAZAT !
Dakujem kazdej !
...................................................................................
ZDRAVIE.sk odporúča:
Veľký boj s anorexiou a bulímiou (PORADŇA)
Viac na www.zdravie.sk
Kuchyňa - WC - kuchyňa - WC
A som dnes nejaká nervózna:( Podráždená.. nevrlá...:(
Babky, teraz sme prišli domov, som vymrznutá... ale čo ma potešilo... teraz prišli aj výsledky zo včerajšej skúšky, dostala som Áčko, mala som najviac bodov a % zo všetkých:) Tak ma to aj teší:)
Klimta: neviem na 100% povedať, či je to zmenou psychiatričky alebo tým, že ma tá choroba už serie (prepáčte za výraz).
Mrska, prestaň sa vážiť každý deň!!! Nemá to zmysel!
Ja čakám menzes, prsia naliate, ale kašlem na to.
A ako som písala, nebudem vám tu hovoriť, že nemám výčitky po jedle a pod... tiež mám chuť na preháňadlo, ale hlavné je oddalovať tie intervaly od seba... povedať si, že dnes si to preháňadlo nedám, vydržím... keď je nutkanie intenzívnejšie- tak si to opakovať aj počas dňa- vydržím ešte hodinu... potom ešte hodinu a pod.
Mrska, smiem sa ta opytat na vahu? ak chces, napis mi mail na
maoamka1@gmail.com
maoam,ja som už zo seba na nervy,možno je to zadržaná voda ja už neviem...ale jem pravidelne 5 krát za deň tak by som nemala mať spomalený metabolizmus,nie?to bude zasa víkend...a bud sa stým zmierim alebo budem vymýšľať...ale preháňadlo asi nie,lebo ma bolia črevá,ak sa to tak dá nazvať....aj som nejaká sfuknutá...
tak uvidím čo zajtra...
majte sa krásne...
Mrska: u teba je to bud zadrzana voda alebo totalne spomaleny metabolizmus, ze telo uklada kazdy gram
zabudla som dodať- veľká gratulácia k úspešnej skúške!!! :))
cry- ďakujem za príspevok z 11:28 ..úžasný..strašne sa mi páči tvoja zmena prístupu :))..ak za to môže psychiatrička, všetka jej česť..
v škole je teraz zhon..asi u všetkých z nás :), čiže veľa času neostáva a presedené dni nad knihami veľmi postave nepridajú :D..k veci-po dlhom čase ma začali chytať depky z "kilečiek" navyše..znova som sa začala izolovať od ľudí..ale po prečítaní si toho,čo si napísala som sa išla najesť a za hodinu idem na rande haha :D takže vďaka :)
milá cry,tiež si si toho užila dosť,nie je čo závidieť,ale mám pocit že si sa trochu posunula vpred...čo sa o mne nedá povedať...
maoam,ja som v tom po uši lebo cítim že som pribrala,už sa mi robia faldy okolo brucha a mám z toho nervy...
rozmýšľam čo s tým....a ešte mi včera po tom vracaní popraskali žilky okolo očí,no vyzerám ako spitina,ale som to trocha zamaskovala make-upom,ale niečo je vidno a kolegyňa sa pýtala z čoho to mám...a zasa tie bájky...
už som z toho všetkého unavená...
cítim sa ako veľryba tlstá...
majte sa fajn...myslím na vás...ahojky..
Maoam-ka, ďakujem veľmi. U mňa to všetko začalo "nevinne". Mala som 12 rokov, chcela som trochu schudnúť, lebo som bola vtedy aj najvyššia z triedy, mohutné ramená- široké, ktoré mám samozrejme dodnes.. začala som vtedy len s takou diétkou, že som po 17hod nejedla, obmedzila som sladkosti, začala som už v 12- tich s preháňadlami... potom som nejedla po 16hod, 15hod a pod. Tiež som robila veci, ktoré tu písať nemôžem... aj kvôli tomu, že sa za to nesmierne hanbím, aj preto, aby to nebol "návod" pre iných... na strednej škole začali depresie... myšlienky na smrť.... kvôli váhe- len kvôli váhe, nič iné v tom nebolo... keď bolo vysvedčenie- mala som 1 dvojku a mama mi vtedy povedala, že či to nešlo opraviť- dvojka bola výborná známka, nakoľko vtedy väčšia 1/4 na pol roka z toho predmetu prepadla. (Bola to anatómia, učil nás to jeden lekár, ktorý si na tom veľmi zakladal.. jeho skúšanie bol horor... dával nám testy, v ktorých bolo veľa vecí, ktoré boli skôr zo života lekárov... a my ako 16roční sme to nemali odkiaľ vedieť.. )... a vlastne vtedy som začala byť na seba prísnejšia aj ja. Mama to ale nemyslela vtedy v zlom... V 4 roč. na strednej som si ale začala uvedomovať, že PPP začínam "riešiť" problémy... schovávala som sa za chorobu. A hlavne som v tom bola až po uši....
Musím utekať, lebo ideme s mamou nakupovať... pekný deň všetkým:)
Cry, netrap sa preto. Zivoty su rozne, osudy tiez a ty si do PPP nevpadla len tak z nicoho nic. Nepoznam tvoju rodinu a neviem, cim vsetkym si presla, ale do PPP clovek vpadne väcsinou za 'pomoci' vonkajsich spustacov, ci uz necitliveho pristupu zo strany rodiny, partnera, alebo inych velmi zlych zazitkov (nasilie, sex. zazitky atd), väcsinou su PPP baby z rodin, kde sa vyzaduje uspech, vykony a dievca je 'milovane' iba ked je perfektne a vykonne, uspesne na 100%. Cize 'laska' a 'hodnota' je urcovana vylucne cez vykony, musi si tu pozornost a 'lasku' zasluzit. Je to cele zvrhle a chore.
Je to tazke a komplexne, ale da sa z toho da vyjst von.
Cry, strasne sa tesim tvojmu posunu a tomu, ze si sa odhodlala vymenit psychiatricku, ktora ako vidim, to s tebou mysli dobre a vazne a pochopila rozsah a vaznost tvojho stavu.
Vyborne!
Jedinu moznost, ktoru mas je ta, ze si vybudujes VLASTNY zivot.
Veci ako skola, praca, vsetko bude, ked na tom budes makat, je to TVOJE dielo, patri to len tebe samotnej.
Nikto iny na tom nema zasluhu.
Veci ako diskoteka, ist von, aj to pride, ked najdes ludi, s ktorymi sa budes dobre citit.
Jednou vetou povedane: ty sa musis naucit pomaly, postupne OPÄT ZACAT ZIT.
A myslim, ze casom, ked sa budes fyzicky lepsie citit, by si mozno opät mohla zacat troska tancovat alebo robit nieco, co ti robilo taku obrovsku radost kedysi :-)).
Drzim ti moc, moc palce a velmi sa tesim tvojim pokrokom.