Zmenil som názor na psov!

Príspevok v téme: Zmenil som názor na psov!
Jefitto

Takže bratia, moje nenavistne prispevky, ktore som tu niekedy písal, si nevšímajte. Bol som teraz od štvrtku do včera na tábore v prírode na lúke. Prvý deň sme boli tam asi 4ria, spali sme pod celtou. Bol s nami jeden gigantický pes- kríženec malamuta s vlčiakom, ak si dobre pamätám. Celú noc nespal, lebo nás strážil (už to bolo jedno významné plus u mňa :D ). V noci o pol druhej začal robiť neskutočný randal smerom na les. Rýchlo som zasvietil čelovkou, ale nič som nevidel, lebo bola hmla. Pes bol jak pošahaný, proste ho tak škubalo, že ja myslel, že na reťazi vytrhne i strom :D Druhý deň sme našli v lese vyvalený strom, stopy a hovna od diviaka. Takže nas pes zachranil. A od tohoto dňa už viac "nenenávidim psy"

S jeho majiteľom som sa rozprával, že tiež nemá rád malých čoklov a to nemám ani ja doteraz. Taký, čo len brešu aby si ich niekto všimol, ale keď príde na lámanie chleba, tak sa poseru. Poznám momentálne 4roch velkých psov, ktorí sú na úrovni

Aprílka

Takéto reči a názory môže mať len taký človek čo nikdy nemal psa, rodičia mu ho v detstve nekúpili, nevedel by sa o psa postarať....ako aj pes je živý tvor, aj pes sa dá ľahko naučiť správaniu. Keď naučili v Ruskom cirkuse medveďa na motorke, tak prečo nie psa poslúchať...
Pes rozumie človeku a človek psovi. Pes môže a máva také choroby ako človek, môže mať rakovinu, môže mať zápaly, nádory atď. Pes musí pochopiť človeka a tak isto aj človek PSA!

Deria

suhlasim s naja85, vidiet, ze rozumies psom. ludia, ktori nemaju o psoch sajnu, by ich vobec nemali mat! tolko nestasti alebo komplikacii uz vzniklo len kvoli tomu, ze majitel nerozumie svojmu psovi, zanedbava ho, obmedzuje, zatvara ho alebo drzi na retazi a ked psovi z toho preskoci a niekoho napadne, co niet divu, tak je ten pes na vine a pes je zly. uz nie raz sa stalo, ze dobreho, mladeho a zdraveho psa majitel tak zdeformoval, ze chudak pes, nielen ze mal u pana zivot nahovno, este bol aj utrateny. a takych majitelov-idiotov beha po svete bohuzial az moc.

Naja85

"Pes ti nikdy nič nepovie, pes ti nepomôže s umývaním riadov, ani ti nepomôže v chorobe."

Zvierata tiez komunikuju, ale vlastnym jazykom a skor pouzivaju rec tela-problem je, ze vacsina ludia to nevidi alebo nechce vidiet. K tomu odporucam si nastudovat(podla mna by si to mal kazdy psickar povinne precitat): Turid Rugaas-Konejsive signaly.

Ja si predsa nezaobstaravam psa, aby mi umyl riad alebo povysaval. Pes sa vyuziva na strazenie, na obranu(s tym vsak treba ist na dobry cvicak, ak si uplny zaciatocnik a tiez treba respektovat, ze nie kazdy pes na to ma), na lov, na stopovanie, ako spolocnik.

A nakoniec, pes dokaze aj liecit. Myslim, ze uz kazdy pozna canisterapiu.

Naja85

Ano, je chore, ak niekto robi zo psa decko. Ak mu niekto maluje nechty(kurnik, nech si kupi babiku a nie psa!!!), ak mu kupuje okuliare a neviem co este-takeho psa uprimne lutujem:(

Ale Jefitto, to ze sa psovi venujem aj inak okrem davania jedla, to este neznamena, ze ho poludscujem-len beriem na vedomie skutocne potreby psa. Pes bol vyslachteny na to, aby cloveku pomahal, aby ho sprevadzal, preto je to aj spolocenske zviera, a to, ze niekto to nevie, alebo lepsie povedane kasle na to a psa drzi skoro permanantne niekde samotneho na dvore a potom sa este cuduje, ze pes ho absolutne nerespektuje a je schopny nanho aj zautocit, je velmi zle(mam taku rodinu na dedine a maju presne takeho psa, ktory na nich utocil). Pes potrebuje vybeh, nie retaz, koterec, maly dvor(aj ked podla cloveka dost velky), lebo na to je usposobeneho cele jeho telo, anatomia, kostra. Napr. niekto si kupi labradora a necha ho cely cas na dvore-taky pes sa zacne zachvilu nudit a znici celu zahradu, rozkuse vsetko, co mu pride do cesty a majitel je nasraty na psa, lenze...Labrador je polovne plemeno, bol vyslachteny na nieco ine ako na sedenie na dvore, a to by mal kazdy respektovat.

pan d.

Ja ked idem niekam na navstevu, kde maju psa, tak psa jednoducho odignorujem a da mi pokoj, prejdem popri nom, ten steka, ale neuhryzie. Co taky dedinsky psik uz len dokaze?

Jefitto

Nehovorím, že nemám rád zvieratá. Ako skaut som sa zúčastnil už mnohých "brigád" premiestňovania ropuch a skokanov z cesty do jazierka v Lopušnej Doline (use google maps- je tam aj lyžiarske stredisko s rovnakým názvom). Len proste neznášam, keĎ robíte zo zvieraťa človeka. Alebo aby som bol presný, keď robíte zo psa človeka. Pes ti nikdy nič nepovie, pes ti nepomôže s umývaním riadov, ani ti nepomôže v chorobe.

Deria

Jefitto nema (zatial!) ocividne ziadny vztah k zvieratam. Mozno ho raz bude mat, kto vie?:) Nie kazdy musi mat rad zvierata ale hlavne, ze im neublizuje!
Moju sestru napr. totalne zmenil moj prvy pes. Este ako dieta si pamätam, ze nasi psi byvali vzdy na dvore, kde sa mohli volne pohybovat. Ja som s nimi v podstate vyrastla, boli to moje spriaznene duse, vzdy som ich tahala do domu a najradsej do postele, co mi nasi vsak nedovolili. Sestra bola uplny opak, ta nikdy ziadneho psa nepohladila, vzdy tvrdila, ze nemoze, ze ona nevidi rozdiel medzi psom a napr. potkanom, lebo obaja maju srst a ked sa to pod nou hybe, tak sa jej to hnusi. Nikdy im ani neublizila ale vztah k zvieratam nemala ziadny. Az o niekolko rokov, (vtedy mala uz cez 30) mi prave ona kupila psa maltezaka, pretoze mi po jednej tragickej udalosti chcela urobit radost a odputat ma tak od smutku. Vtedy este netusila, ze to bude raz jej pes, ktory podstatne zmeni jej nazor na vsetko zive!:) Nas novy obyvatel bola malicka, biela gulka s dvomi ockami ako dva uhliky a vyzeral neskutocne, doslova ako hracka. Neviem, co sa stalo ale uz na druhy den som nasla hava v posteli (kam by sam nebol vyskocil, este bol moc malicky)a na moj podiv, sestra mu varila nejaku kasicku! Tak to bol sok! Este mi tvrdila, ze ved to ani nie je pes, vsak to male vonia mliekom.:) No namojveru, netrvalo dlho a uz s nou spaval aj v posteli. O nejaky cas som musela na 3 mes. sluzobne vycestovat, (co sa vsak potom stavalo stale castejsie) takze sestra sa starala rada a svedomite o psika. Vznikal medzi nimi taky vztah, ze sa pomaly a isto prisposobovala ona psovi. Vela veci ako rozne vylety si odpustala, vyvarala mu, chodila s nim von, no proste, to bol iny clovek. Ked ho (ako 19 rocneho!)navzdy stratila, takmer sa psychicky zrutila. Dodnes tvrdi, ze ten pes ju otocil o 360 stupnov, ze zasluhou jeho vnima vela veci inac a miluje vsetky zvierata, dnes je dokonca vegetarianka.:)

bingham

skrecok, nieje tak narocny na chov...a zvladnu ho aj deti...(od 6 rokov) preto som ti spomenul tieto zvieratka..., ale hej aj ten skrecok citi - neuveritelne co ???..

bingham

Pane Boze...

jeffito ty si hlavne nekupuj ziadneho psa, lebo silne pochybujem, ze sa o psa dokazes postarat...ked citam tvoje nazory

a ano, pes sice nieje clovek, ale tiez citi a mysli...tak v zaujme vsetkych psov si ziadneho nekupuj

kup si skrecka...ten nieje narocny, alebo rybicky