Jeffito,hehe, ale ak nemam dieta, tak ako vies, ze sa spravam k psovi lepsie, ako ku dietatu co by som mal?
A k tomu auto, ehm no.. ak je to vystavny kus, tak ho nebudem nicit v dazdi, nie? tak isto v zime. ono je rozdiel medzi autom a autom, su auta, ktore su cenne, lebo ich je sakramensky malo, a su auta, ktore premenia parkovisko nakupneho centra na ako keby vyrobnu jednej automobliky (tj. pred tescom ti parkuje milion fabii a oktavii, ale osobne mam auto, ktore by si dva krat v meste o 50 tisic obyvatelov nevidel :P a prave preto si myslim, ze si zasluzi viac "opatery" ako bezne seriove auto, ale aj tak netvrdim, ze ak si niekto kupi bezne seriovu fabiu, tak je blbec, ked sa o nu stara, konieckoncov staranie sa o majetok = zveladovanie majetku, tj. tak isto ako si ludia davaju cistit zlate nahrdelniky, tak isto sa niekto stara o auto napr, alebo bicykel, alebo hocico.. hovori sa tomu, zachovanie hodnoty predmetu..)
ale osobne sa o mnoho veci staram ako pises a este omnoho drsnejsie, napriklad taky pocitac - to je pre mna spotrebny material, kedze sluzi mne a nie ja jemu a ked ma naserie, tak ho hodim o zem (nie stenu, aby som musel malovat, ani z okna, aby som niekoho zranil), lebo pocitac si mozem kupit v kazdom novinom stanku :D alebo idealnejsie prirovnanie je pneumatika na aute !! mnoho ludi setri, a potom sa zabija na cestach, lebo dostali smyk, no ja preferujem si kupit to najlepsie co je na trhu, a nastavit to na 100% funkcnost (lahkym podhustenim = zvysenie trakcie), nech to ma hoci aj znizenu zivotnost a ked sa to blizi k bodu zlomu zivosntosti, tka to proste vyhodim, lebo je to ten spotrebny material, no ale napr k laku auta sa tak starat nemozes :P
cize na zaver to zhrniem, ak je nieco unikatne, tak si to starostlivost zasluzi a vtedy by sme tomu nemali hovorit blaznovstvo, tj. ziva bytost ako je pes (ale jasne ze ho nepostavit nad dieta !!! ), alebo unikatny predmet ktory je nenahraditelny (len si vezmi, co by ti historici urobili, ak by si povedal ze dany predmet patri do srotu a preco sa o to stara niekto, ak by to bol posledny kus na svete :D :P )