Zmenil som názor na psov!

Príspevok v téme: Zmenil som názor na psov!
Jefitto

Takže bratia, moje nenavistne prispevky, ktore som tu niekedy písal, si nevšímajte. Bol som teraz od štvrtku do včera na tábore v prírode na lúke. Prvý deň sme boli tam asi 4ria, spali sme pod celtou. Bol s nami jeden gigantický pes- kríženec malamuta s vlčiakom, ak si dobre pamätám. Celú noc nespal, lebo nás strážil (už to bolo jedno významné plus u mňa :D ). V noci o pol druhej začal robiť neskutočný randal smerom na les. Rýchlo som zasvietil čelovkou, ale nič som nevidel, lebo bola hmla. Pes bol jak pošahaný, proste ho tak škubalo, že ja myslel, že na reťazi vytrhne i strom :D Druhý deň sme našli v lese vyvalený strom, stopy a hovna od diviaka. Takže nas pes zachranil. A od tohoto dňa už viac "nenenávidim psy"

S jeho majiteľom som sa rozprával, že tiež nemá rád malých čoklov a to nemám ani ja doteraz. Taký, čo len brešu aby si ich niekto všimol, ale keď príde na lámanie chleba, tak sa poseru. Poznám momentálne 4roch velkých psov, ktorí sú na úrovni

lost

Tam ide skor o tom, ze dane zviera, ci uz pes, macka, alebo skrecok, si uvedomuje svoju vlastnu existenciu (lahko sa presvedcis, daj pred ne zrkadlo a sleduj ich reakciu), a ked si niekto uvedomuje vlastnu existenciu, tak nie je a nikdy nebude nikoho "majetok" lebo to je defacto "otrok" potom..
No a ked uz je to zviera samo-seba-uvedomujuce, tak to ze ho niekto miluje, resp kategorizuje to do "laska" voci zvieratu, tak je to uplne normalne..
Preco by clovek nemohol mat rad nizsieho tvora v potravinovom retazci?
Ved to je len uhol pohladu, ako sa na to pozries, ak veris na evoluciu, tak je to farizejske povedat, ze "je to len pes" lebo ani ty si nebol TOP 1 pred milion rokmi napr.. (tj. evolucia, boli sme opice, tj. nie TOP1 rasa v tom case).
A ak na evoluciu neveris, tak je to dost ubohe, zavrhnut akykolvek iny zivot na Zemi, ze "je to len pes" .. a neexostuje laska k psovi..
Vsimol som si, i ked neviem ci to mozem definovat slovami, ze pes k majitelovi nieco citi, resp. pes sa na majitela naviaze a to dam 10 000 eur na stol za to, ze to nie je cisto z existencneho pohladu na svet, tj. pes nepostrada "majitela" z dovodu, ze ma strach ze co bude jest a co bude pit a kde bude spat a s kym sa bude hrat (ehm, vsimas si to, ze hrat? tj. kamaratstvo!), pretoze pes nie je debil, ak sa napije z ruky cudzieho cloveka, resp z mlaky vonku, tak urcite chape ze majitel nie je jediny kto mu toto zabezpeci, a tym padom defacto je nelogicke usudzovat, ze pes je materialne naviazany na "majitela", tym padom z toho logicky vyplyva, ze pes citi nieco "emocne" k ludom, resp k tomu, koho ma najradsej..

A ked nieco taketo existuje z jeho strany, tj. zo strany nizsej inteligencie, resp nizsej rasy v potravinovom retazci, tak od cloveka, kto neveri v evoluciu a je TOP1 vo vsetkom je extremne retardovane a imbecilske nebrat ohlad na "nizsiu formu zivota".

A to z toho dovodu, ked uz chces hmatatelny dokaz, ak nie evolucia, tak Boh alebo iny stvoritel (ina rasa z inej planety) musi byt nasim stvoritelom, lebo logicky nic medzi tym nie je, hadam neveris, ze existuje pravdepodobnost, ze sa muz a zena len tak zjavili z blesku alebo co.. A logicky, ak nas niekto stvoril, tj. nizsiu rasu ako vlastny stvoritel (lebo logicky stvorit vyssiu a inteligentnejsiu rasu ako je sam stvoritel je nemozne), tak aj stvoritel ma rad teba, mna, resp. nas.

A z toho usudzujem, ze ak to plati stovritel cloveka voci cloveku, tak preco to nemoze platit aj v pomere clovek versus pes, resp iny "nizsi" zivot?

lost

"Ale ak človek slúži svojmu majetku"

Toto je velmi zle vnimanie reality, velmi zle.. A napisem ti preco:

Ak si kupis pracku, a doslova series na nu, do 2 rokov a 1 dna (tj den po zaruke) ti "kurvitko" (realna vec v pracke, program co ti sabotuje pracku a elektroniku) znici pracku.. ale niee teraz realnejsie:
- cim menej sa staras o pracku, tym menej ti vydrzi, OBZVLAST tieto nove, nekvalitne postavene..

(ale faktom zostava, ze taky program nie je problem napisat, a taky cip si bezny smrtelnik nevsimne tak lahko, cize technicky to mozne je ;) )

to mas ako s motorom, najjednoduchsi priklad je motorom v aute - ak nemenis olej, alebo ti vytecie, tak motor zadres..

proste mechanicke veci, tj. majetok cloveka, ako je pracka, auto, pocitac, tv, cokolvek... potrebuju "opateru" alebo "servis" tak isto ako to potreubje pes, tj. kadernika, veterinara, mozno aj cvicitela ak to nezvlada "majitel"

avsak to slovo MAJITEL psa je velmi nestatne slovo.. osobne svojho psa neberiem ze je to moj MAJTEOK (respektive asset), to je brutalne extremne chore a ak ma clovek psa, ktoreho ma rad a nevlastni ho len pre divne dovody, tak to chape podla mna.. :)
to je obrovska chyba, vlastnit zivu bytost, nech je to hoci aj kôň alebo prasa.. sice je rozdiel co je a co nie je urcene na konzumaciu.. ja by som napr psa nebral ako konzumaciu, ale niekto ano.. :D

Mia_11

Jefitto za prvé buď si slovák alebo čech keď nevieš ani poriadne po slovensky a za druhe ano dala by som za môjho psa aj ruku do ohňa. Keby si sa ma opýtal či mám radšej môjho psa ako môjho manžela tak ti poviem, že ich milujem narovnako a to isté by ti povedal aj môj manžel. Ty budeš asi človek typu Hitler, keď nevieš čo zvieratá znamenajú tak sa do týchto tém ani nezapájaj. Ja ti zas poviem, že minule som sa korčulovala a male decko mi vbehlo do cesty, hm v čom bol problém? mala ho jeho mamka mať na očiach, decko som zvalila na zem a ešte aby som sa ja mamke ospravedlňovala. ale prosím ťa odpusti si také názory o rovnocennosti psoch ,mačiek... s ludmi, tu sú témy založené milovníkmi zvierat a nie takými ako si ty,lebo ty sám nevieš čo zvieracia láska znamená a všeobecne čo zviera pre človeka znamená.

lost

No pes nie je majetkom :)
Ako moze byt ziva vec majetkom?
Existuje pes co sluzi a existuje aj spolocensky pes, co nesluzi ale robi spolocnost :)

A zaujimal by ma tvoj nazor na to, ked clovek umyva rucne namiesto toho, aby ho dal do automatickej, alebo hoci aj rucnej umyvarky..

Jefitto

Ešte si dovolím reagovať na wreck-a

Áno, dnešné "moderné" rodiny sú o tom, že miesto deti máš psa. Som zvedavý, či sa tie psy aj o svojich majiteľov postarajú, keď budú mať 80 rokov, budú po dvoch porážkach, budú si slintať na košelu a srať do plienok...

Dnešná doba je proste vpiči

Jefitto

Psa si človek väčšinou kúpi preto, aby mu slúžil. Tak isto ako si kupuje práčku na to, aby mu slúžila, alebo si kúpi auto na to, aby mohol ísť na ňom kde chce.

Ale ak človek slúži svojmu majetku, tak je to hodne zlé. Nehovor mi, že pes nie je majetkom. Si predsa jeho majiteľ(ka). Takže ak mieniš slúžiť svojmu psovi tak tvoj bordel, ale ja to robiť nebudem...

Jefitto

Lásku??? No to si snáď deláš kozy... asi nevieš, čo to slovo znamená...

Hovorím, že som nenávidel ani tak psoch ako majiteľov tvojho typu. Pre dajakého psíčka by si sa aj posrala. Minule mi dajaka táto ubrechaná čivava vbehla pod koleso a málem jsem se vytrepal...
Majiteľka tvojho typu začala robiť scény, že neznam šoferovať. Pritom pes bez vodítka a bez nahubku a ešte na ceste nemá vonkoncom čo hľadať...

Mia_11

A ja nechapem ako môžeš Jeffitto niečo také o malych psoch povedať. Každy pes je len pes nezáleží či je maly alebo obrovsky. Ja mám malú čivavku, ano je uštekaná,viem že ma nikdy nezachráni pred nebezpečenstvom ale tolkú lasku čo mi ona dava mi neda hocikto. a čo ked je uštekana,aj male decko furt len reve a reve. a to že chceš psa len na to aby ťa chranil tak si zvyš sebavedomie a ochranuj sa sam.pes nieje len na to aby posluchal pana a robil si z neho skakajuceho panáka ale aj na to aby si sa mu dostatočne venoval daval mu teplo domova a lásku.a to že si to až takto neskoro pochopil že psy su užitočny je dobre úbohé. neznášam ludi ktory vedia niečo škarede povedať o zvieratach celkovo.