jefotto,
pisem pomaly,lebo moj pes lezi na mojej lavej ruke, i ked to je jedno, kedze ty uvidis az cely text. mno nexcem ho vyhodit,i ked sa uz obzera :)
asi nemas psa, ze ? :P
tazke je pisat smajlikov jednou rukou :D
kazdopadne k veci..
pes ako taky je zaujimavy tvor..proste spolocnik a pokial nie si vyuzivaci WC, tak neni mozne brat psa chladne.. tj "ochran ma a potom chod svojou cestou"
ale skor sa z toho stane kamaratstvo...
stale pisem ... chcel som napisat "jednou rukou" ale odisiel, lebo to svrbel krk :D tie antiparazitne obojky su svine.. co uz
kazdopadne :D konecne mam dve ruky a mozem ich naplno vyuzit :P pisat dlhyyyyyyyyy yyyyyyyyy YYYYYYYYY yyy text :)
ale ne.. proste aj predtym ako som mal psa, som si predstavoval, ako to moze byt, mat psa, vzdy som bol skor "snilek" a vytvaral si imaginarne myslienky, ktore 99% ludi odsudilo.. kazdopadne fast forward, mam psa pol druha roka a tie pocity su intenzivnejsie, ze ani moje "snilek" sialene absurdne predstavy sa nevyrovnaju realite.
a potom, ked toto prezijes, resp ked som toto dozil/prezil/ zazil, tak mi to zmenilo myslenie.. jednoducho nemyslim v zmysle "ja" ale skor vo forme "my" a to nie len tak ze reci reci.. ale casto pouzivam mnozne cislo ked vencim svojho psa osamote, a nie som v tom sam, lebo som si toto vsimol aj na inych psickaroch, akejkolvek kategorie (vek, pohlavie, inteligencia, rasa psa a cloveka)
a je to aj pravda, lebo ak zijes so psom sam, tak to nie je jednoduche.. bud psa vychovas mizerne a okolie to pociti, alebo poriadne a potom neexistuje JA ale MY
napriklad:
mam chut ist len tak na dovolenku, napriklad mimo EU, nemozem ist, preco? lebo pes !
a znaccne mi to limituje vsetko, napr ako mam ist na dovolenku, hoci aj len na otocku niekam, ked sa nemozem poriadne najest v restauracii ? LEBO PES..
cize pes = dost velke obety, aj v rodine, nie len v samostatnosti..
a to ani nezacnem pisat o tom, ze clovek by sa mal naucit čítat svojho psa a jeho potreby, to nie je len o tom, ze mu tam hodim zradlo, napr kupim najluxnusnejsie a najdrahsie jedlo super premium shit my dog, a vencenie, hoci aj 1 hodinovy jogging ci cokolvek.. ale kedze pes zije s clovekom, dost vela % casu sa nudi, tj. nie ako v prirode , vo volnosti - potrebuje rozptylit...
ale ak si clovek, co ma tu bijucu svalovinu v hrudi, a zijes so zivym stovrenim x-mesiacov az x-rokov, tak neexistuje aby si sa k nemu spraval chladne :) to potom znamena, ze psa nechces.. a preto mas k nemu odpor.. psa treba chciet, ale nie len s pozitivami, ale aj negativami..
napr, vcera som zaspaval a lezal klasicky, hlavou na nejakom vankusi, ci co to bolo, uz neviem, ale pointa bola, ze pes sa prechadzal a tak dlho, ze si hovorim "hmm, sranda mat zive stvorenie, nepredvidatelne pohybujuce sa po priestore" no a nakoniec pristal nejak na vankusi, oprety o moju hlavu..
velmi zaujimavy pocit, preco si vybral prave to miesto.. svoju postel by som mohol definovat/zaradit ako "manzelska" tj. je dost priestranna a mohol pristat kdekolvek.. ale preco sa musel opriet o hlavu a ist na vankus? :D v tom case som tam mal len 1 vankus (niekedy viac, 2-3-4 a vzdy si vyberie nahodne).. moje IQ nie je tak vysoke, aby som to zrozumitelne opisal slovami, podla mna to treba prezit :) mne sa proste velmi paci to, ze ten pes mysli vlastnou hlavou a nie je predvidatelny stroj, ma iste potreby, ma iste zabavky, vymyselnik napriklad mi ukradol cokoladu co som nechal na sedacke a ked som sa vratil, tak ju z casti vylizal... a jasne ze obal roztrhal na cucky a vsade bol bordel, ale prave taketo veci mam na nom najradsej, ked robi nepredvidatelne veci, a da mi vediet, ze existuje :)
aj tak zatial neurobil nic hrozne, nic velke.. aj keby, je mi to jedno :) proste je to moj psik (alebo pes? asi este nie :D on vyzera na vecneho psika :D)..
ten pes proste nezije pre seba, pes nepozna "JA" a velmi casto nepozna ani "MY" ale pes pozna aj "TY" ...
a to je velmi , velmi zaujimave..