Tie nase vyplaty ...

lost

0vecka

pravdepodobne by som si nasiel aj inde nieco na nadavanie, no ale kritika posuva krajinu dopredu, ci nie? :P

a ako je to v nemecku, nadavaju ludia na nieco?

lost

www.youtube.com

od 1:45 :)
"jdeme na kontrolu"

ten nadava na casnika a casnik ihned odide..

ak by slovaci neboli ako idioti a brali kazdu pracu pod psa a povedali si svoje, ani zakaznik by si nedovolil boxovat si do pokladnicky.. ale to je uz slovenska mentalita.. buchnut si do slabsieho :) mali by tam pracovat 120kg muzi a ihned by bol klud :D

Lulu2011

Ovecka - hypoteka plus najom, najom myslim to, co musis platit spolocenstvu vlastnikov bytov, tzn. zalohy na vodu, teplo, upratovanie, vytah, elektrinu, plyn a teraz este aj to sproste zateplovanie je 50 eur mesacne k najmu, ktore nam vsak byt vobec neoteplilo, je odflaknute a v zime desna zima spolu, cize dokopy 460 eur

lost

Maoam

ano suhlasim ze zit tam je "must do" na to aby som mohol hovorit, no nemozem zit vsade a tak porovnavam len cisla :)
ceny nehnutelnosti = vyssie
dane = vyssie
platy = vyssie
kvalita = vyssie

atd :) teda to sa mozno takto lahko neda porovnat, no ist zit do kazdej krajiny ktoru by som chcel porovnat je tiez nerealne :) z casoveho hladiska.. jeden zivot je na to prilis kratky a je tam velmi vela premennych..

proste ako ked si vyberam televizor, mikrovlnku, auto.. porovnavam funkcie/specifikacie :)

0vecka

2 lost aj inde by sisi nasiel nieco na nadavanie :-D

2 Lulu2011 nejako nerozumiem tomu ze platis aj hypotheku aj najom...

????

Inak co sa tyka tej ochoty v sluzbach, obchode a pripadne zdravotnictve. Nikto mi nevyhovori, ze praca s ludmi nie je najtazsia. Vacsinou je to pomer 3 debili na jedneho normalnejsieho. Problem je v tom, ze tzv. neochotni ludia nie su ani tak prinicipialne protivni, ci neochotni, oni su vyhoreni, frustrovani, buzerovani z kazdej strany. Taka pokladnicka za kasou v hypermarkete je vystavena dlhodobemu natlaku zakaznikov i zamestnavatela, pricom akekolvek pozitiva nikdy nie su pochvalene. Ma hmotnu zodpovednost a odnasa si frustraciu zakaznikov na vlastnej kozi. Je ako boxersky vak, do ktoreho si kazdy moze udriet. A tak je to vsade. Dobre sa neoceni, chybicka sa potresta okamzite. Ja sa necudujem, ze su vsetci uhundrani, nastvani, nestastni...chyba im protipol na vyvazenie.

lost

Maoam

mas pravdu, ze ak ma clovek nejaky dom (svojpomocne postaveny ALE s pred 1989...) tak a ma studnu, tak su jeho naklady na zivot take ako na ukrajine..
cize ak to clovek vie a prekusne zopar drobnosti, tak aj na slovensku moze zit RELATIVNE OK a extremne lacno (teda v porovnani s tym, co by dal za to na pode rakuska/nemecka)

mna vies co najviac zaraza? ked som isiel cez stredne slovensko, skor take severostredne ale nie uplny sever i ked aj tam, tak dedina vyzera takto: hlavna ulica a vedlajsie ulicky a vsetko OK, az na to, ze nenajdes ani jeden dom, ktory by mal menej ako 3 podlazia.. (tj. prizemie+2poschodia) a pytam sa, NA CO TAKE HOVADO V TAK STUDENEJ OBLASTI ?! ved to vykurovat, to je co obyvatel to milionar.. neviem sice koho volia ti zo severu, ale toto extremne bije do oci, ak tadial clovek ide :)

a vlastnit byt v centre? nechapem kto by chcel byvat v centre - ved tam sa ani parkovat neda, cele betonove atd. ale OK povedzme ze kazdy ma inu chut, ono si clovek musi uvedomit, ze CENTRUM = TOP zona, tj. epicentrum diania a tak to znamena, ze ak tam chce niekto byvat a je tam len pre predstavu 1000 bytov/domov, tak je irelevantne aky je priemerny plat cloveka na slovensku, on ak to chce, musi byt tak bohatsi ako je tisicprvy clovek bohaty :) tiez sa niekedy smejem, ze bezny dzuno z dzedziny nadava, ze preco je byt v centre tak drahy.. hold je to "elitna" zona a tam funguju pravidla "kto da viac"

ale ak sa niekto stazuje, preco developer predava o 300% predrazeny panelak v petrzalke, tak mu davam aj za pravdu.. lebo to je uplne divny trh.. neverim ze je to malostou slovenska, ved rakusania a svajc ma menej ludi ako mame my :)

Maoam

Lost, najprv tam chod zit aspon na par rokov a potom uvidis, ci ti vsetko vyhovuje. Ine je tam zit a ine je tam obcas zajst na nakup, vidiet uhladne cesty, super vyber v obchode, usmiatych ludi a dobre dialnice.