Maoam
mas pravdu, ze ak ma clovek nejaky dom (svojpomocne postaveny ALE s pred 1989...) tak a ma studnu, tak su jeho naklady na zivot take ako na ukrajine..
cize ak to clovek vie a prekusne zopar drobnosti, tak aj na slovensku moze zit RELATIVNE OK a extremne lacno (teda v porovnani s tym, co by dal za to na pode rakuska/nemecka)
mna vies co najviac zaraza? ked som isiel cez stredne slovensko, skor take severostredne ale nie uplny sever i ked aj tam, tak dedina vyzera takto: hlavna ulica a vedlajsie ulicky a vsetko OK, az na to, ze nenajdes ani jeden dom, ktory by mal menej ako 3 podlazia.. (tj. prizemie+2poschodia) a pytam sa, NA CO TAKE HOVADO V TAK STUDENEJ OBLASTI ?! ved to vykurovat, to je co obyvatel to milionar.. neviem sice koho volia ti zo severu, ale toto extremne bije do oci, ak tadial clovek ide :)
a vlastnit byt v centre? nechapem kto by chcel byvat v centre - ved tam sa ani parkovat neda, cele betonove atd. ale OK povedzme ze kazdy ma inu chut, ono si clovek musi uvedomit, ze CENTRUM = TOP zona, tj. epicentrum diania a tak to znamena, ze ak tam chce niekto byvat a je tam len pre predstavu 1000 bytov/domov, tak je irelevantne aky je priemerny plat cloveka na slovensku, on ak to chce, musi byt tak bohatsi ako je tisicprvy clovek bohaty :) tiez sa niekedy smejem, ze bezny dzuno z dzedziny nadava, ze preco je byt v centre tak drahy.. hold je to "elitna" zona a tam funguju pravidla "kto da viac"
ale ak sa niekto stazuje, preco developer predava o 300% predrazeny panelak v petrzalke, tak mu davam aj za pravdu.. lebo to je uplne divny trh.. neverim ze je to malostou slovenska, ved rakusania a svajc ma menej ludi ako mame my :)