Tie nase vyplaty ...

Lulu2011

Maoam - ano, ale z toho stavu :) akonahle sme odisli do vlastneho ma depresia presla, vsetci vraveli, ze som ožila, bol to zly sen, uz nikdy viac

Lulu2011

Maoam - tak takých nakopat do zadku :p ale viem o com hovoris, ja osm sa stretl auz s tým, ze lamentoval clovek, co dostal byt, auto zadarmo, este aj pracu na podnose a dokopy mal 3 roboty a stale nebol spokojny

lost

Maoam, nj ale bez auta v BA je to nanic, tu nefunguje MHD :)
ak by tu bola perfektna MHD plus metro (ano zislo by sa) tak by nikto v BA auto nepotreboval, okrem ludi ako murar a robotnik co auto proste potrebuje na prepravu materialu, ale napr nejaky kancelarsky pracovnik by sa vosiel do metra..

ja som mal v BA 2 byty v prenajme (ci ako sa tomu hovori), jeden v petrzalke a ten mal 20m2 a bol za 300eur sa mi zda a druhy v novom meste a mal 30m2 a bol za 340eur sa mi zda.. to bolo pred menej ako 3 roky dozadu sa mi zda..

inac tieto WG a sharingy, velmi casto o tom pocujem aj z UK (Anglicka), jeden kamos tak zije s inym clovekom (on cca 27r, jeho spolubyvajuci netusim) a to nie je clovek, co by si zrobna nemohol kupit byt za hotovost, cize tam je uplne ina mentalita (on svoje prachy radsej investuje ako drzi vo vlastnom byte, to sa k assetom nepocita a dost to brzdi cloveka, hlavne ak do toho drbne (inak to povedat nemozem) 100 az 200 000 eur a potom sa mu susedna bytovka zosype.. uplne sialene..
tu ide o to, ze ak mam rocne naklady povedzme 400*12 tj 4800eur, tak uspora 2400eur za to, ze zdielam byt s niekym nie je az tak odveci..

ale jasne ze ak je rodina 3-4clenna, tak si neviem predstavit, ze by mali u seba nejakeho cudzieho cloveka.. ak nejakeho znameho a byt by bol dostatocne velky (tj. ten neclen rodiny by mal 1 celu izbu pre svoje sukromie) tak by sa to predstavit dalo..

a mal som kolegu z nemecka, co mal okolo 40 a sa mi zda ze tiez zil vo WG, a ten poberal nejak 800eur invalidny dochodok :)) ci nieco take..

Lulu2011

neda mi nesuhlasit s uzivatelom otazniky, myslim, ze sukromie je priorita, zila som niekolko rokov este aj s inymi ludmi a bola som nestastna, tak nestastna, ze som sa chcela zabit, aj ked mame teraz ovela menej penazi, radsej sa uskromnim a som v pohode a stastnejsia ako vstavat a budit sa s depkou, kde si to clovek ma hodit, takze tiez si myslim, ze sukromie s rodinou je zivotna potreba, ako nemat ani kusok sukromia

Maoam

Lulu, lenze paradox je ten, ze aj ti, co podedia byty po babkach alebo dostanu od rodicov, sa neustale na SVK na vsetko stazuju

inde by boli ludia happy

Lulu2011

Ovecka - toto mozno bude aj u nas trend u nasej generacie a generacie nasich deti, kedze byty sa uz nestavaju a ked stavaju tak tak nehorazne predrazene, ze si ich clovek nemoze kupit, casto ani sebe, nie to este aby detom zabezpecil, v mojej generacii este kopec ludi dostalo byty po rodicoch, babkach a pod. tak este vedia zit v pohode, my kebyze nemame hypoteku, ani neceknem, ale hypoteka + najom zozerie celu vyplatu, ja som momentalne zdravotne na figu, tak velmi do domacnosti neprispievam, ale verim, ze sa to zlepsi a nejaku 400 e pracu budem mat aspon :)

????

Ja chcem byvat vo svojom, nie s cudzimi ludmi. Je to moja zakladna zivotna potreba. Ja nechcem zit, aby som pracovala, ja chcem pracovat, aby som mohla zit. Chcem svoj zivotny priestor, chcem, svoje sukromie, nechcem sa citit ako pacient v spitali, ktoremu mozu hocikedy vpadnut do izby. Som preto nenormalna?

Maoam

ja poznam WG, kde su aj 50-rocni l udia, tu to nie je nic neobvykle, to len na SVK si looser, ked nemas v 30ke byt v osobnom vlastnictve, auto a kazdorocnu dovolenku