Bipolárna afektívna porucha - BAP

Príspevok v téme: Bipolárna afektívna porucha - BAP
Dede2222

Rada by som vedela, či tu má niekto skúsenosti s BAP. Psychiater mi diagnostikoval túto poruchu,bol dosť zdesený,aj ja, takže ma čaká vyšetrenie u psychologičky a následné vyšetrenie v nemocnici. Keďže je pravda, že nálady mám rôzne a z toho plynúce konania, akosi si to nechcem pripustiť. Odporučil mi naštudovať si informácie, ale nevedela som prečítať ani prvý článok. Informácie ma desia, takže by som rada poprosila o informácie a skúsenosti. Odmietam jeho diagnózu, nechcem si to pripustiť, ale čím viac to odmietam, tým viac mi je jasné, že niečo tam prekerne sedí.

Maoam

ano presne toto, stavanie sa do pozicie poloboha, super schopnosti, nadpriemierne IQ a pod. :D

a paranoidne crty, presne, sedi

Meretseger

Oh, nie a nie. V tomto smere som pragmatická, hoci keď som v mánii, tak si naozaj o sebe myslím strašne moc, že mám extra schopnosti, ako píšeš, priam akoby som bola a goddess, bohyňa bohviečoho :D A občas bývam paranoidná, keď si myslím, že ľudia mi vidia do hlavy, to však nič nie je, rýchlo ma to prejde a zasmejem sa tomu.
Asi tak.

Maoam

Meretseger, ale to, ze manipulujes, si urcite tvoje okolie davno vsimlo, nie?
Teda tu to bolo ocividne, uz len z toho, co si pisala :-).

Maoam

ok, mam tu skusenost, ze ludia s tymito ochoreniami sa radi vrtaju vo veciach ako ezoterika a pod., pripadne si myslia, ze maju extra schopnosti, radi narabaju s myslou, niekedy posobia, akoby mali mierne vymyty mozog pripadne boli v nejakej sekte

Maoam

Meretseger, ano, presne toto - trpte, ked trpim ja, musite aj vy. Pritom ti zrejme nie je jasne, ze ti ludia mozu mat beztak vela vaznych problemov a nemusis im pridavat.
Tie rany, ktore BAP-ataci rozdavaju, ked maju svoju fazu nuloveho EQ, vedia byt velmi drsne.
Ti s borderline k tomu, to je extra trieda.
Najhorsie je, ked to robia vedome, mam aj tu skusenost, ze sa neustale vkuse pchaju do centra pozornosti, vsetko sa musi tocit okolo nich a neznesu, ked sa niekedy toci nieco okolo niekoho ineho, este aj vtedy strhavaju pozornost na seba.
Miestami je to groteskne, ale casto je to velmi nevhodne, zvlast ked ma iny clovek vazny problem a fakt mu treba venovat pozornost a pride takyto clovek a snazi sa vsetko prekazit a prinutit vsetkych, aby venovali pozornost jemu :-).

Meretseger

To máš teda krásnu zbierku známych, Maoam :D
Je to skôr nutkanie, často si to ani neuvedomujem; spomínam si, ako si mi tu kdesi písala, nech tak veľmi nemanipulujem svoje okolie (dúfam, že si to bola ty). A ja pozerám - huh? Aha, blik-cvak :D
Ale niekedy to robím úplne schválne, priznávam. Trpte, ha! Keď musím ja, prečo by ste nemohli i vy?
Blemc...