Bipolárna afektívna porucha - BAP

Príspevok v téme: Bipolárna afektívna porucha - BAP
Dede2222

Rada by som vedela, či tu má niekto skúsenosti s BAP. Psychiater mi diagnostikoval túto poruchu,bol dosť zdesený,aj ja, takže ma čaká vyšetrenie u psychologičky a následné vyšetrenie v nemocnici. Keďže je pravda, že nálady mám rôzne a z toho plynúce konania, akosi si to nechcem pripustiť. Odporučil mi naštudovať si informácie, ale nevedela som prečítať ani prvý článok. Informácie ma desia, takže by som rada poprosila o informácie a skúsenosti. Odmietam jeho diagnózu, nechcem si to pripustiť, ale čím viac to odmietam, tým viac mi je jasné, že niečo tam prekerne sedí.

senzibil

Raz som dostal nutkanie, bol som zvedavý, či sa Slovenskej Akademii Vied prebieha/l výskum paranormalnych javov a najpríhodnejšie mi pripadalo zaslať otázku na ustav experimentalnej psychologie - promptne mi prišla odpoveď, že nie - presne o 15 dní vyhorel špičkový ústav virologie SAV.

Meretseger

Déjà vu (z tvojho označenia ma takisto bolia bradavky XD) mávam tiež, ale žeby som si domýšľala až takéto veci, to teda nie...
Často mám strašne živé sny a predstavy, ktoré neskôr nie som schopná posúdiť - bol to sen či realita? Beriem to za realitu, kým si neoverím, že sa to nestalo. Toto ma vcelku trápi.

senzibil

Keď som ešte chodil na strednú vojenskú školu, rád som si kreslil, triedny velitel sa ma pýtal čo to kreslím, ja som odpovedal, že neviem, len tak - nerskôr sa v triede rozrečnil o tom, že na škole je krúžok psychotroniky ale, že tam môžu len tý, čo sa dobre učia, asi narážal na moje známky, prepadal som.

Nakreslil som satelit, ktorého čelo ( ako som po mnohých rokoch zistil ) vyzeralo ako ruský vcojenský satelit kozmos ktorý vypustili v roku keď som nastúpil a prestal fungovať o niekoľko rokov, v dobe keď som mal prvý epileptický záchvat a musel do civilu.
Ako súčasť satelitu som nakresli aj solárne panely, tie však kozmos nemal, mali ich však satelit IRidium ( moje inicialy ) ktorý sa zrazil s vyradeným satelitom kozmos - prvá zaznamenaná zrážka satelitov.

Zamestnal som sa v istrocheme na useku výbušnin ( napriek predchádzajucemu úrazu v roku 2001, mám znalosti, samouk - o epilepsii som im zamlčal ) pri ukážke, nábore strojov mi prišlo zle a zrazu som videl ako sa stroj výbuchom rozletel ( fakt hnusný, realny pocit - zvládol som nedať to na javo, trvalo to sekundy ) krátko na to vybuchol muničák v juhoslávii a o 210 dní nato došlo ku nehode výbuchom vo VOP Nováky, odkiaľ bral istrochem delaborovaný tritol. Po piatich dňoch som aj tak dostal absenciu, padol do šachty, bolo to 21.8.2006 - no to ma poser a to som len upratoval stroj pred víkendom na konci smeny, ani som v ten deň nemal pracovať, vymenil som si službu.
V deň výbuchu v Novákoch som z balkona sledoval oblohu, oblaky boli pri západe zvláštne modro zelene sfarbené ako indiansky náramok na ruke ( ktorý som skoro stratil ) a vedel som, niečo príde - neskôr bola v telke správa o incidente.

Mimochodom, všimnite si ako v mnohých filmoch zvýrazňujú číslo 27 ale aj 279 - skrátene dátum môjho narodenia deň, mesiac aj rok, do posledného čísla.

BAP

Pri týchto skladbách mi stvrdnú bradavky, cítim v ních bolestivé pichanie a takmer plačem - ale emocie druhých ma nechávajú chladným, nerozumiem im, myslel som, že ano ale to je asi skôr len zbožné prianie

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

mammamia

Naozaj, majster kombinovania. Hrozne si domyslas. Lietadla padajú stale. Aj budovy padajú, stale sa nieco deje. Žijeme v informačnej dobe, a ten kto chce si pospaja co chce, ci sa to uz týka mimozemstanov, konspiracnych teórii ci magických alebo náboženských veci.

senzibil

Mne pripadá, že mám super schopnosti - prekognícia - emocionalne vycítim čo sa stane ale až keď sa to stane som na koni, majster kombinovania :) ale nešírim to do okolia, ľudia reaguju divne.

Keď sa zaujimam o lietadlá, tie hromadne padajú, to isté autobusy a vlaky. ale najviac emocionalnych vízii mám s teroristickými útokmi.

Stal sa mi úraz výbuchom 21.8.2001 teda 21 dní pred útokom na WTC o 20.10 minúte a to som ani mesiac pred tým mal 21 rokov - bolo to počas epileptickej absencie.

Takýchto náhod mám veľa, len ma škrie, že nie a nie vyhrať v loterii a podobných hrách, mnoho krát som bol tesne vedľa, napr. všetký čísla padli o jednotku vedľa, dokonca v poradí -+ ... no minimálne dva týždne depka, vždy si už len zúfalo povzdychnem.

Mávam aj veľa DeJa'Vue al. to asi súvisi s dopamínom, ale u niektorých si viem vybaviť v ktorom roku života sa mi snívali ( drvivá vätšina v detstve ) tých nových je menej, všetký sú už len odozva ale dopamin ktorý sa mi zakaždým pri vybavovaní vyplaví je ako požitie najeuforickej drogy ( ako pri meditácii ) tie pociti si náramne užívam, takže žiaden alkohol ani cigarety mi nikdy nič nevraveli (až na čokoládu)

Naposledy sme sa neskoro v noci rozprávali o historických budovách, ja som začal neviem prečo rozprávať o tej luxusnej novostavbe v čechách a prasklinami narušenej statike a na druhý deň ráno sa prepadlo 5 podlaží pri novostavbe Trinity v Bratislave a to som v tú noc pri rozhovore premýšlal o DeJa'Vue ktoré mi ten rozhovor pripomenul ( konkretne budovy ) ešte som si vravel, niečo sa najbližšie stane.

BAP

Nejeden introvertný BAP-ak bo v detstve ťažko šikanovaný pričom si nedokázal uvedomovať dôvody šikany a to znásobovalo strach a z toho plynie neuveriteľná pomstichtivosť - trpel som ja, budete aj vy ale aj ja ...