Rada by som vedela, či tu má niekto skúsenosti s BAP. Psychiater mi diagnostikoval túto poruchu,bol dosť zdesený,aj ja, takže ma čaká vyšetrenie u psychologičky a následné vyšetrenie v nemocnici. Keďže je pravda, že nálady mám rôzne a z toho plynúce konania, akosi si to nechcem pripustiť. Odporučil mi naštudovať si informácie, ale nevedela som prečítať ani prvý článok. Informácie ma desia, takže by som rada poprosila o informácie a skúsenosti. Odmietam jeho diagnózu, nechcem si to pripustiť, ale čím viac to odmietam, tým viac mi je jasné, že niečo tam prekerne sedí.
Bipolárna afektívna porucha - BAP
Zodpovedne a pravidelne zobkať liečiky, no ňuňu :D Ináč máš samozrejme pravdu, len tá forma sa mi páči :D
Neviem, ake malilinke musi byt to mestecko, ked psychiater obdivuje BAP ako nieco raritne:-DDDD
Blbost.
Nie si vynimocna, 0,5-1% ludi ma tuto dg., omnoho viac ich je nediagnostikovanych, behaju po svete a zatial sa svet nezrutil...
Ked budes zodpovedne a pravidelne zobkat lieciky, budes v rovnovaznej polohe a zivot bude prebiehat normalne. Zalezi na tebe :-D
Davaj si bacha na manie, tie zruinuju nielen teba, ale najma tvoje okolie.
Možno by ta mal vyšetriť aj iny lekár, diagnostika je dost subjektívna
Hospitalizáciu som tiež odmietala, lekárka mi určila BAP ambulantne a doatala som lieky, ale keď som ich vynechala, dostala som sa do takého stavu, že ma museli urgentne odviezť do Pezinka. A ako vraví mammamia, s liekmi to môže chvíľu trvať. Aj mne jedny prestali zaberať, druhé ma desivo uspávali, až tretie, čo ani nemajú vedľajšie účinky (jedny z najmodernejších) mi konečne sadli...
Asi bol zdesený lebo s tým nema skúsenosti a vie že to chvíľu potrvá kým správne nastavi lieky
Dnes ok, včera sa ma môj lekár naplašil, pretože pred mesiacom, keď som tam bola v pohode komunikovala a včera jedno-dvojslovné odpovede. Nepripúšťam si, že by som mala mať BAP, ale zase zdesene som čítala a kopec vecí sedel ako "zadok na šerbel". Neviem, asi sa s tým musím vyrovnať, ale ja a lieky, ja byť pod kontrolou. To si neviem predstaviť. Mám blbú povahu, ale svoje nálady a stavy som vždy len tomu pripisovala a teraz mi nejaký doktor vysvetľuje, že áno je tu problém, ktorý ale ja nejako nechcem, odmietam akceptovať a to ma chce poslať do nemocnice na vyšetrenie, čo ja odmietam.
Nedes ju. Možno má BAP II, keď bude trpeiť skôr hypomániami než mániami a hoci ani lieky nie sú všemocné, všetko zmiernia, najmä teda depresie, ktoré sú šialené, to treba uznať...
Ak mas BAP, tak si podla mna skoncila. Nic horsie sa ti uz ani stat nemohlo. Cokolvek ine je oproti BAP len ako prechadzka zahradou. BAP je totiz nieco o com sa len sepka, ale nikdy sa to nevyslovuje nahlas. Keby som to mal, veru neviem, co by som robil. Budes sa s tym asi uz len nejako zmierit.
Tak potom už chápem. V akej si teraz nálade/fáze?
Je odborník, len ja som si sama zavarila, nepovedala som mu pri prvej návšteve celú pravdu. A potom to riešila už rodina, keďže som vyberala, čo povedať, aby som nebola dlho mimo práce, riešim totiž predposledný rok PhD., tak som nechcela ísť ani k lekárovi. Ale povolila som, išla, ale ja obzvlášť nefandím lekárom, nerada k ním chodím. A vieš, v malinkom meste sa s tým nestretáva často.