uz niekolko rokov ma trapi pískanie v uchu - ušný šelest/tinitus/ niekedy sa stratí a potom sa opat objavi ide o piskanie v dvoch tonoch prevazne zvysujuce svoju intenzitu vecer pred spanim lekari vylucili ochorenie ucha hoci tym som si nie ista bola som aj na vysetreni vo zvukovej komore mohlo by ist aj o chorobu krvi /anemia/ alebo problemy so srdcom, ktore je odla kardiologa v poriadku brala som Stugeron liek na nerv. system ktory mi predpisal neurolog nic sa nezmenilo tento problem ma stale trapi niekedy je to na zblaznenie poniektori lekari sa vyjadrili ze by mohlo ist o fantomovu nemoc /zvukova halucinacia alebo silna predstava vnimana ako skutocnost/ viem ze nie som blazon ani hypochonder ma niekto podobny problem? skusala som aj rozne kvapky bylinky propolis...ziadne zlepsenie
Pískanie v uchu
Ved presne, ja to iste. Dva tyzdne sa s tym vydrzat da, ale niekomu to trva aj roky.
hej presne, aj ja som nemala vyslovene bolest, skor taky divny pocit a sumiace zvuky, niekedy ako ked mas vodu v uchu. mne to uz ustupilo, ale dlhsie mi trvalo, kym sa to dalo doporiadku.
Aj citis nejaky tlak alebo len ti sumi?
Mna pri chorobe napriklad ucho nebolelo, len to sumenie a take neprijemne pukanie som mala, to je myslim ten lepsi pripad.
moze byt len docasny, hlavne ked je spojeny s infekciou alebo zapalom, ako u teba, ked si spominala tie dutiny a bolest, to mohlo vsetko pekne ovplyvnit aj stredne ucho. niekedy, ked sa zapal stiahne a vsetko sa da do poriadku, tie pazvuky a sumenia uplne zmiznu. ale ak to pretrvava dlhsie, je fajn to riesit, napriklad u ORL, aby pozrel, ci tam nie je stale nejaky tlak, vypadok alebo dokonca znizena priechodnost Eustachovej trubice.
a hej, vata do ucha, hlavne ked ides von alebo do vetra, moze pomoct, najma ak to ucho este nie je uplne fit.
Moze sa aj nemusi. To ti nepovie nikto, musis len pockat. Kazdopadne by si si asi mala aspon vatu do ucha davat, kym sa uplne nedoliecis.
Ja som bola dva týždne dozadu tak chorá, všetko ma bolelo, dutiny extrémne, tá bolesť mi prešla až do ucha a odvtedy mi v ňom tak čudne šumí, praská. Už mi je celkovo lepšie, ale toto stále neprestalo. Neviem, či sa to nejako samé upraví.
Vo väčšine prípadov sa úplne vyliečiť nedá, ale existujú spôsoby, ako ho zmierniť a naučiť sa s ním žiť tak, aby čo najmenej ovplyvňoval kvalitu života alebo ťa nejako obmedzoval. Ono však dosť záleží na tom, čo ho spôsobilo – ak je napríklad dôsledkom nahromadeného ušného mazu, infekcie alebo liekov, môže sa stav zlepšiť, keď sa odstráni príčina. Ak je však výsledkom poškodenia sluchu alebo nervov, ako je to pri dlhodobej expozícii hluku alebo pri niektorých neurologických ochoreniach, je to skôr chronický stav. Stále však platí to, že sa to rozhodne zmierniť dá:)
Tinnitus sa asi ale uplne vyliecit neda. Nemam pravdu?
no bezne sa to ocividne nestava.
mimwi a pomohol ti konkretne v com? uz nemas tinnitus vobec alebo v com sa citis lepsie?