uz niekolko rokov ma trapi pískanie v uchu - ušný šelest/tinitus/ niekedy sa stratí a potom sa opat objavi ide o piskanie v dvoch tonoch prevazne zvysujuce svoju intenzitu vecer pred spanim lekari vylucili ochorenie ucha hoci tym som si nie ista bola som aj na vysetreni vo zvukovej komore mohlo by ist aj o chorobu krvi /anemia/ alebo problemy so srdcom, ktore je odla kardiologa v poriadku brala som Stugeron liek na nerv. system ktory mi predpisal neurolog nic sa nezmenilo tento problem ma stale trapi niekedy je to na zblaznenie poniektori lekari sa vyjadrili ze by mohlo ist o fantomovu nemoc /zvukova halucinacia alebo silna predstava vnimana ako skutocnost/ viem ze nie som blazon ani hypochonder ma niekto podobny problem? skusala som aj rozne kvapky bylinky propolis...ziadne zlepsenie
Pískanie v uchu
ahojte, mne na zmiernenie tinnitu velmi vyrazne pomohol revitanerv. uzivam ho uz dlhsie a navyse som spozorovala pozitivne zmeny vo viacerych oblastiach.
...tak to si myslim, ze mozes byt aj celkom rada..aj ked ja osobne som tym az tak netrpela, dalo sa to vydrzat, uvedomovala som si to fakt ze len niekedy...ale kazdy to ma proste inak, niekto to ma horsie, niekto horsie...
No čo sa človek nedozvie. Ja som vedela o tom akurát len to, že to existuje. Netuším ani ako to je pocit, nič.
Tinnitus sa inak delí aj na subjektívny a objektívny. Ten objektívny je však menej častý, ten môže počuť dokonca aj lekár, a to často nebýva. Jedine že má človek dáke problémy s krvným obehom alebo niečo podobné.
no, takto. tinnitusom skutocne netrpi kazdy, ale vacsina ludi ano, cudovala by si sa, kolko ludi to ma, ale az tak velmi vyrazne to nepocituje. stojim si vsak za tym, ze kazdy stressman to uz niekedy zazil :D lebo to fakt ide ruka v ruke.
Fakt to môže byť aj stresom? To by som teda vôbec nepovedala, ani vo sne by mi to nenapadlo. Podľa mňa má každý druhý stresujúcu prácu, ale tak pochybujem, že týmto aj každý trpí.
Hej, ten stres je dosť častý faktor, ja to pociťujem aj na sebe.
mihalik, to nemusi byt len tym, ze si prekonal alebo nepreliecil chorobu. moze to byt aj prilis velkym stresom, nespavostou, uzivanim niektorych liekov a podobne. dovodov je fakt viacero.
Je dobré, že ste už vylúčili ochorenia ucha a absolvovali vyšetrenie v akustickej miestnosti. Zvonenie, ktoré sa zvyčajne zhoršuje večer pred spaním, môže byť spôsobené rôznymi faktormi vrátane problémov s krvou, anémiou alebo kardiovaskulárnymi problémami. Tento problém je v súčasnosti top search medzi zdravotnými ťažkosťami, takže mnoho ľudí hľadá riešenia a rady. Odporúčam konzultovať s lekárom, ktorý môže vykonať ďalšie vyšetrenia, aby sa zistila presná príčina a odporučil vhodnú liečbu.
www.google.com
Denissa, áno, už viackrát sa mi sťažovala, že jej hučí alebo piští v uchu. A podľa mňa si to spôsobila sama, no to už asi nezistíme.