Pískanie v uchu

Príspevok v téme: Pískanie v uchu
steasy

uz niekolko rokov ma trapi pískanie v uchu - ušný šelest/tinitus/ niekedy sa stratí a potom sa opat objavi ide o piskanie v dvoch tonoch prevazne zvysujuce svoju intenzitu vecer pred spanim lekari vylucili ochorenie ucha hoci tym som si nie ista bola som aj na vysetreni vo zvukovej komore mohlo by ist aj o chorobu krvi /anemia/ alebo problemy so srdcom, ktore je odla kardiologa v poriadku brala som Stugeron liek na nerv. system ktory mi predpisal neurolog nic sa nezmenilo tento problem ma stale trapi niekedy je to na zblaznenie poniektori lekari sa vyjadrili ze by mohlo ist o fantomovu nemoc /zvukova halucinacia alebo silna predstava vnimana ako skutocnost/ viem ze nie som blazon ani hypochonder ma niekto podobny problem? skusala som aj rozne kvapky bylinky propolis...ziadne zlepsenie

dandiena

Stracenka, momentálne to mám tak, že je to úplne zanedbateľné a bežne by to človek asi ani neriešil :) Viem už konečne aspoň fungovať a zaspávať bez problémov.
Lompaska, nie, neprestala som ho užívať, pomáha mi aj čo sa imunity týka, takže tak:)

lompaska

takze si ho neprestala brat? ja som ho uzivala tiez, ale len nejaku dobu. to piskanie sa mi upravilo, uz to take neznesitelne vobec nemam, ale teda nevedela som, ze mam v uzivani pokracovat...

dandiena

Semario, áno, to sa nevytvára polroka, jeden deň je ticho a na ďalší môžeš počuť jemné pískanie či šumenie. Vyskúšaj užívať Revitanerv, ja ho beriem doteraz, výrazne sa mi to upravilo.

stracenka

Ahoj, dandiena, neodpísala si, tak neviem, že či sa ti to nejakým spôsobom zlepšilo alebo to máš stále rovnaké? Dosť ma to zaujíma, lebo mám momentálne niečo podobné.

lompaska

u mna teda ten biely sum absolutne nezafungoval. nemalo to vobec ziadny efekt. len ma to rusilo, lebo pri ziadnom zvuku neviem zaspat.

dandiena

No niektorým to žiaľ neodíde nikdy a musia sa s tým naučiť žiť. Ja poznám jednu babu, čo má tinnitus už vyše 10 rokov a vraj si na to akosi uz aj zvykla, ale niekedy ju to aj tak vie pekne vytočiť, hlavne keď má stres alebo aj v noci občas.
Inak som čítala, že niektorým pomáha napríklad biely šum na spanie, alebo aj také tie špeciálne aplikácie s relaxačnými zvukmi, ale teda odskúšané to vôbec nemám. Ale jasné, závisí od príčiny. keď je to po zápale alebo po hluku, je to iné, než keď je to súčasť nejakého iného problému.

strakino

ja si pamatam, ze mne takto piskalo v usiach pri zapale stredneho ucha, to som mal aj riadne bolesti, to neprajem nikomu. ale okrem tohto jedneho razu si musim zaklopat, ze vobec.