Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

priatel zacina byt na mna zly...

Príspevok v téme: priatel zacina byt na mna zly...
motyliatko

Mam taky problem-s priatelom sme spolu uz 3 roky,velmi ho lubim,vie ze aj on mna..Je starostlivy,obetavy,vsetko..ale v poslednej dobe sa stale hadame pre hluposti a zacina byt na mna zly..Vsetko musi byt po jeho, inak sa pohadame..je ku mne hruby a hovori mi vyslovene surove veci..Predtym taky nebol..zmenil sa,neviem preco..Takto sa uz sprava vyse mesiaca aj cosi..Povedala som mu ze mi to ublizuje a ze chcem aby sme zmenili nase spravanie,ale on mi povedal ze nic menit nemieni..Je mi z toho strasne smutno a neviem co mam robit..Poradte niekto prosim..Hlavne ako ten vztah napravit,lebo rozist sa moc nechcem..

ccc

Rubi, máš pravdu, v podstate si napísala to isté, čo ja , len inými slovami..
Nemyslím si, že ju má v paži, ale ani že je spokojný.A kôli tomu všetkému, čo motýlik napísala si myslím, že sa oplatí venovať mu ešte nejaký čas a námahu a neodpísať ho hneď..
to ako sa knej správa má nejakú príčinu, preto som sa jej pýtala, či nemá jej priateľ nejaký vážny problém s ktorým sa nevie vyrovnať..
áno, ľudia majú byť tolerantní, máme všetci svoje chyby, ale on podľa mňa nerieši nejaký konkrétny problém,ale vybíja si na nej zlosť, svoju frustráciu z niečoho a útočí na jej ľudskú dôstojnosť a hrdosť(podľa toho, čo napísala, že jej hovoril).
a myslím si, že ani nie motýlik je priamo na vine i keď ho môže dráždiť, čo všetko mu znáša, tak skúša ďalej... a ona sa mu potom všetkom ozve,proste on cíti, že môže urobiť hocičo, a ona bude stále pri ňom...a ver mi, to si váži tak málo mužov...myslím si, že majú vo vzťahu krízu, ktorô môžu vyriešiť, ale musia chcieť obaja, nie len motýlik...
a všetko, čo som napísala, žeby mala urobiť(ignorácia, vlastný život atď)je preto aby ho dokopla k tomu, že AJ ON to bude chcieť riešiť, lebo ináč je to ako hrach na stenu hádzať...o ničom, všetko, čo motýlik urobí sa minie účinkom, keď nebude chcieť aj jej priateľ

Rubi

No tak ked to nechce riesit tak mu pekne oznam ze ty si sa snazila vas vztah dat do poriadku ale ked on nema zaujem tak mu davas zbohom.Ked sa nechce absolutne rozpravat a ani nic riesit tak to nema potom cenu.

motyliatko

drnda,vies ked,ako som uz napisala v prispevku Rubi,ja som taka ze chcem nieco vyriesit a on riesit nechce nikdy nic..cakajme co bude s nami,ved uvidime..bud to vyjde alebo nie..to je jeho nazor,takmer som to citovala..A ja nemam chut premarnit zivot cakanim tym ci mi nieco vyjde alebo nie..Bud sa budem snazit a ma to vyznam,alebo sa nechceme snazit a pass?Ale on sa nechce o tom ani len bavit..

motyliatko

rubi,to si asi trosku nepochopila,on sa ozve prvy pocas nasho normalneho fungovania,zaujimame sa o seba v pohode..On sa len neozve prvy ked sme pohadani..

motyliatko

no ahojte,tak som sa na chvilu vytrhla z rodinneho diania..Priatel mi zatial nezavolal,nenapisal ani neprezvonil..ani ja jemu..zacinam mat z toho super nervy..Drnda,mas pravdu vacsinou som mu prva napisala ja..on sice niekedy tiez ale malokedy..Ja som to nikdy nevydrzala,neozyvat sa..Radsej som to chcela riesit ako mlcat..(s vynimkou par pripadov ked som bola maximalne nastvata)..
Problem je aj v tom,ze je strasne neustupcivy,vzdy ked nieco chce caka ze ustupim ja..a ja dokazem ustupit ked vidim ze je to pre neho dolezite.Ale ked je nieco dolezite pre mna a chcem aby ustupil on,tak je problem.Bud neustupi(a je hadka),alebo ustupi a je nastvany a potom vyvola hadku..V poslednej dobe mi povedal ze on dost potrebuje slobodu.Ok-fakt za posledne mesiace som si povedala ze na to kaslem a nebudem ho obmedzovat,tak si lieta kde chce..Ale mam z toho pocit ze cim viac slobody som mu poskytla tym je to horsie..tym viac jej chce,tym menej je ochotny ustupit ked ja nieco chcem,tym hrubsi je ku mne..
Rubi,v niecom mas pravdu,urcite mu na mne nieco vadi..len on sa nechce rozpravat..On ked je problem strci hlavu do piesku a caka kedy to samo prejde..Ked sa hadame,tak ja zvacsa kricim,to je fakt,ale az potom co sa s nim nieco riesim pokojne a on sa bud odmietne rozpravat,ale nechce ustupit ani za milimeter alebo mi povie nieco urazlive..Ja by som si rada povedala co vadi mne a jemu a snazila sa..ale to mozem rovno hovorit do vzduchu..Vcera,potom ako na mna vyletel,"ze mu je so mnou na H..,lebo to si nemoze citat clanky na nete u mna.."(co je asi tak 2hodinova zalezitost-pricom sme spolu mali byt asi tak 2,5hodiny),"bez toho aby som sa ho nieco nespytala.."..som zostala pokojna..aj ked som mala chut explodovat a som mu povedala ze sa chce o nas porozpravat..Uplne pokojne som mu povedala ze sa nechcem hadat ale rozpravat,ze chcem aby sme si povedali co nam vadi a pracovali na tom,a on sa rozculil,ze on nebude robit ziadne take hluposti,on sa nebude rozpravat o tom co mu vadi ani nic riesit ani sa o tom rozpravat a potom uz len mlcal..No a pohadali sme sa az potom co zacal po mne ku koncu kricat,ze je to aj tak moja chyba vsetko a povedal mi par peknych veci..

Rubi

No ccc mozno som sa zle vyjadrila ze vzdy su na vine obaja ale chcela som tym len povedat ze to ze sa k nej takto sprava musi mat predsa nejaku pricinu.Tak tri roky bol ako med a zrazu z nicoho nic je takyto?To musi mat dovod tak nech sa pekne porozpravaju ze co im na sebe vadi a potom nech na sebe pracuju.V kazdom vztahu je to predsa tak ze nas nejaka vlastnost na tom druhom obcas poriadne vytoci,nevravte ze nie ved nikto neni dokonaly.Ja jej radim z vlastnej skusenosti lebo na mna bol jeden cas tiez partner dost nervozny a stale krical no a nakoniec mi po dlhom naliehani povedal co bola pricina.Ono chlapi sa zvyknu aj vykrucat a tvrdia ze nic sa nedeje alebo ze nevedia preco to je tak ale oni to dobre vedia len sa mozno obcas boja byt az prilis uprimny.Pozri sa sak keby bol so vztahom spokojny tak povie len tak ze je mu s nou na h***? Si myslim ze nie.Treba hladat pricinu.Tym nechcem povedat ze je ona na vine ale zase nemozme to hned uzavriet tak ze on je nejaky blbec s ktorym sa neda zit keby bol taky tak by s nim nebola tri roky to by musela byt masochistka a sama tvrdi ze len nedavno sa tak zmenil.A co sa tyka toho ze on sa nikdy prvy neozve tak aj to ho treba naucit.Neozvat sa a hotovo,treba vydrzat alebo aj mobil vypnut a hned sa nauci ze by mal volat on.Sak chlap sa musi predsa troska aj snazit a zaujimat sa ako sa frajerka ma atd...
Je hanba ked len baba vola frajerovi a on setri na kredite.

drnda

to je dobre,aspon nanho nemyslíš, ak sme boli na teba tvrdšie,prepáč, to len preto, že my sa na to pozeráme "zhora" a vidíme asi viac ako tí čo sú vnutri.V každom prípade to boli dobre mienené rady od možno skúsenejších, alebo takých čo už niečo podobné prežili a prajeme ti aby si sa netrápila. Ahoj

motyliatko

babenky,dakujem vam moc za rady..mate pravdu.. Teraz nemozem pisat,mame doma "hypervelkonocne"pripravy,tak budem na pc az poobede..potom napisem viac..

drnda

naozaj je dôležitá kominikácia, s človekom ktorý nechce hovoriť o probléme, radšej mlčí, uráža sa, odsúva ich....sa ťažko žije, a ak nemá záujem s tebou o tom hovoriť, možno je to odpoveď "nemám záujem pokračovať v tomto vzťahu ďalej" a nevie ti to inak dať najavo. Ale ak sa rozídete, budet to pre teba lepšie, toto nie sú dobrí partneri do života

evelíína

a možno ho ani ona nemá už rada, len sa boji byť sama tak je radšej s nim aj ked je takýto k nej. Ak by sa mali tak radi, tak jej povie prečo tak vybuchuje čo ho trápi, medzi milujúcimi partnermi je úprimnosť a ani ona by teda nepísala sem, ale by sa s tým čo ju trapi bez strachu zdôverila jemu