Mam taky problem-s priatelom sme spolu uz 3 roky,velmi ho lubim,vie ze aj on mna..Je starostlivy,obetavy,vsetko..ale v poslednej dobe sa stale hadame pre hluposti a zacina byt na mna zly..Vsetko musi byt po jeho, inak sa pohadame..je ku mne hruby a hovori mi vyslovene surove veci..Predtym taky nebol..zmenil sa,neviem preco..Takto sa uz sprava vyse mesiaca aj cosi..Povedala som mu ze mi to ublizuje a ze chcem aby sme zmenili nase spravanie,ale on mi povedal ze nic menit nemieni..Je mi z toho strasne smutno a neviem co mam robit..Poradte niekto prosim..Hlavne ako ten vztah napravit,lebo rozist sa moc nechcem..
priatel zacina byt na mna zly...
Motyliatko, to co robis, mozno uz nema pre tento vztah velky vyznam, ale to ze mas bojovnost a chut udrzat vztah je pre /buduce/ manzelstvo uzasne velky vklad,ktory by ti mnohe pary zavideli. To neni nijako na zahodenie. A co sa tyka tohoto vztahu, je tazke posudit, co sa deje s tvojim priatelom. To moze byt X veci. Mozu byt subjektive, ale i objektivne. Najhorsie je, ze nechce komunikovat. Ber to jen ako krajnu moznost, myslel som ci v tom nebude ina zenska, ale to by si asi vybadala a nechcem, aby si sa stala podozieravou. Otazka je,ci tvoj priatel okrem jeho mlcanlivosti a urazlivosti disponuje takymi pozitivnymi vlastnostami, ze sa oplati dale sa nim takto zapodievat. Zatial si totiz okrem jeho negativ ziadne jeho klady nespomenula. Bud je to teda tym, ze si ich u neho nevies ocenit a teda aj mu ich dat najavo, co moze byt jednou z pricin jeho frustracie a arogancie, alebo ich naozaj ziadne take vyrazne nema, ktore by vyvazili jeho minusy. Zaujimalo by ma, aky su napr. jeho rodicia, najme otec (napr ako sa chova k manzelke). Deti casto byvaju vernou kopiou svojich rodicov. Nech sa ti dari, ci uz sa rozhodnes tak ci onak. Na svete je vela muzov,ktory vedia uprimnost zeny ocenit. Ci tento patri medzi nich, ty musis vediet posudit sama.
vies co, neries to uz. ostat s priatelom aj ked vies aky je, o rok ostan tehotna, vydaj sa, no a potom zaloz novu temu na zdravi, manzel ma mlati, co s tym? ale vyplakavat potom uz bude zbytocne. si dost stara na to aby si si uvedomila co robis, ruzove okuliare uz nemas, fakt cakas na to kym ti tresne? ak ta raz partner urazi, prekrocil urcite hranice a tie bude s najvacsou pravdep. posuvat dalej a dalej.reci o tom, ako ta lubi a ma ta rad ti povie kazdy chlap, dokaze ti to uctou a toleranciou.mas ich u neho?
ludkovia musim surne odbehnut..budem spat o nejakej siestej..Dakujem moc a zatial papa
ja viem, že sa ti ľahko radí, keď problém prežívaš ty, ale musíš sa odhodlať, napr. pohovoriť si sním, čo očakáva od vážho vzťahu, veď chodiť spolu 3 roky, to už je nejaká doba. Ak by nebol ochotný si pohovoriť, neľutuj, stretneš nejakého iného chalana a po dobe si povieš, bože aká som bola hlúpa, že som si to od neho nechala . nasila udržiavať vzťah, to sa neoplatí, pretože sa to časom znova skĺzne do tých istých koľají. Veď za tie 3 roky sa už iste dobre poznáte, a on bude vedieť ako na teba. Tak si zváž uňho pre a proti a potom konaj Ahoj.
dochodko,nasi sa k sebe soravaju dobre a vazia sa,nevravim ze sa v zivote nepohadali ale za svojich 23rokov som nikdy nepocula ze by moj otec povedal mame v hadke aby drzala hubu.. Co sa tyka priatela on je na tom horsie,neviem ako sa k sebe spravali jeho rodicia..Ale uz spolu neziju,jednak kvoli tomu ze jeho otec dost pil a ci to bolo aj kvoli spravaniu,to neviem..Ale spominam si ze raz povedala len tak medzi recou ze "robil zle veci"..Ale to sa mi iba mari a kontext neviem
asi tak, žiadna žena,dievča čo má sebaúctu to nemôže telerovať,pretože sa to tolerovať nedá, teda aspoň ja si to neviem predstaviť,pretože keby mne niekto povedal, že som pi..,tak ja by som sa ho spýtala a ty si čo za chu..,že si myslíš že som pi.. a si so mnou? a bolo by to raz a navždy vybavené
ja by som povedala: "ked ma mas len preto aby si sedel pri mojom compe, tak si chod posedet do nejake internetovej kaviarne a ak mas o mna zaujem tak aj niekedy dobehni" moj priatel tiez nema net a vobec ho netrapi, ze ja mam, alebo, ze by vzdy chcel chodit na net... ja ho k pocitacu posadim len vtedy ked mam nejaku robotu do skoly co nemozem odkladat a musim to dokoncit a vtedy mu zapnem comp nech sa len tak nenudi, alebo ide za nasimi...
este vam dam par prikladov: keby ste sa stretli so svojou polovickou,boli by ste u vas,on nema net,jednak nema u nich moc signal,jednak tvrdi,ze je to vyhadzovanie penazi..Prisli by ste ku vam a po letmom objati by sa nacapil na pc a zacal si pozerat veci na nete (bol by tam schopny byt aj 2hodiny),sem tam by sa vas nepritomne dotkol a zase by pozeral a mali by ste byt spolu iba nejake 2hodinky a keby ste mu povedali ze akoze mohli by sme robit aj nieco spolocne,tak vam miluckym hlaskom(naozaj milym) odvetil "ved milacik,mna to bavi,nechces si ist zatial citat knizku?"A je pravdepodobne ze v pripade citania by ste tu kbizku asi citali az kym by nesiel domov.Ako by odpovedali a co by ste urobili?
dochodko... to sa asi vysvetlit neda, take baby casto mavaju komplexy menejcennosti... alebo ja neviem uz co vsetko... take co sa daju urazat si proste nevazia same seba...
motýlik ja ťa chápem...ja viem, že to , čo ti tu píšeme sa ľahko povie ale ťažko urobí...si dostatočne silná aby si to uniesla,aj keď to skončí...alebo nekonč to, keď o tom nie si presvedčená, len zmeň aspoň pravidlá hry.
Ja som si prežila niečo podobné, takže viem ako sa cítiš...a môžem ti povedať, že tých pár pekných chvíľ nestojí za to trápenie