priatel zacina byt na mna zly...

Príspevok v téme: priatel zacina byt na mna zly...
motyliatko

Mam taky problem-s priatelom sme spolu uz 3 roky,velmi ho lubim,vie ze aj on mna..Je starostlivy,obetavy,vsetko..ale v poslednej dobe sa stale hadame pre hluposti a zacina byt na mna zly..Vsetko musi byt po jeho, inak sa pohadame..je ku mne hruby a hovori mi vyslovene surove veci..Predtym taky nebol..zmenil sa,neviem preco..Takto sa uz sprava vyse mesiaca aj cosi..Povedala som mu ze mi to ublizuje a ze chcem aby sme zmenili nase spravanie,ale on mi povedal ze nic menit nemieni..Je mi z toho strasne smutno a neviem co mam robit..Poradte niekto prosim..Hlavne ako ten vztah napravit,lebo rozist sa moc nechcem..

okej

Mne sa moc nezda takato hra na "macku a mys". Taketo obojstranne mlcanie mi pripada dost nekonstruktivne. To moze len prehlbit priepast medzi vami. Kazda postupnost by mala mat svoju hlavu a petu. Teraz nikto nevie, co sa od neho caka. Ked sa to ma ukoncit,treba to povedat na rovinu, a zas ak sa maju dat nejake podmienky pre dalsie spoluzitie,mali by sa jasne definovat. Vsak nech sa vyjadria aj iny v teme.

motyliatko

moc by som chcela vediet co sa deje v jeho hlave teraz..vcera "po udobreni" na zastavke ma objal (+),ale hned, potom ako som sa po celom dni ovladania sa,prestala ovladat a vytryskli mi slzy,mi povedal "jezis neplac,budem cely mokry,vies ako to neznasam?"Kedysi mi povedal,ze slzy neznasa lebo na ne nevie reagovat a nevie ako by toho druheho utesil,ale aj tak si mohol odpustit taku "uzasnu"poznamku..No a kedze ma objal a povedal mi pred odchodom (cez zuby-ale to je iba moj pocit)"lubim ta",asi cakal ze mu okamzite napisem a budem sa mu ospravedlnovat..Tak by som chcela teraz vediet jeho myslienkove pochody..

motyliatko

teraz mam take cudne pocity..nervozita..Lebo vzdy kazdy den si zaciname pisat o nejakej pol siednej-siedmej,ked ja som uz doma zo skoly a on z roboty..tak len tak ci mi "nahodou"nenapise..Toto je nas rekord v nepisani a mam z toho nabeh na vredy :(..

motyliatko

teraz ma tak napadlo..mozno to ze sa vzdy musel starat sam o seba..ze sa do neho nikto nikdy nestaral ale ani nepomahal,moze byt dovodom,preco vzdy musi byt vsetko po jeho..Nikdy sa nemusel prisposobovat druhym,tak je to pre neho extremne tazke teraz..Uz od zaciatku chodenia sme sa hadavali kvoli tomu ze nevedel ustupit,ale boli to len take blbosti,nikdy to nesklzlo do takych extremov ako teraz..

motyliatko

ccc,je to veru tak,vtedy v tom predoslom vztahu,keby som bola dala na rady ostatnych,co mi vraveli aby som ho poslala do haja,bola by som si usetrila more slz..Ale zase bola by som sa obvinovala ze som mozno neurobila maximum..Takto viem ze som urobila vsetko a on o to (ani za to)nestal..Najskor sa vtedy strasne nastval,co som si to dovolila-skoncit s nim-aka drzost!!,ale ked asi po dvoch tyzdnoch prisiel na to ze to myslim vazne a prisiel s tym jeho krasnym usmevom a vetickou ci nezacneme znovu acakal ze sa mu hodim okolo krku,ani som mu neracila odpovedat..A asi rok sme sa ani len nezdravili..:)
Co sa mojho priatela tyka,mas pravdu ciastocne,ale v tom ze ani jeho spravanie k mame nie je idealne,urcite jej nikdy nepovedal to co mne,ale prilis vela taktu k nej nepobral..Ale s tym obskakovanim je to tiez tak ciastocne,vzdy mu priniesla jest pod nos a tak,ale co sa inych veci tyka vzdy sa musel starat sam o seba..

ccc

super, že máš taký postoj !máš pravdu, mne keď hovorili vykašli sa na to, tiež som to neurobila pokiaľ som o tom nebola ja sama v nútri skutočne presvedčená,a potom sa stali veci, že sa presne vo mne niečo zlomilo, poslala som ho dočerta a mohol sa vtedy aj zblázniť, mne už to bolo fuk, nerobili so mnou nič ani jeho slzy a už vôbec nie sľuby.
dnes ale viem, že keby som vtedy počúvla ľudí, čo mali nadhľad a vnímali to objektívne mohla som si tie nepríjemné chvíle ušetriť...
pokiaľ máš stále pocit, že to nevieš ukončiť ,nerob to, aby si si nemusela v budúcnosti niečo vyčítať, ale trvaj na určitých veciach,a netoleruj mu všetko
Mám pocit, že to je muž, kt.mamka vždy všetko odpustila, nech urobil hocičo, stále mu nadbiehala a stále bola chyba inde len nie v ňom...A on to teraz aplikuje na tebe,tiež si myslí, že všetko je chyba niekoho iného, len nie jeho...Je načase aby sa zobudil, alebo sa mýlim ? nepranení jeho postoj k tebe z tohoto ?

motyliatko

okej,zenska v tom nie je to viem na 100percent..O dobrych vlastnostiach som pisala v predoslych prispevkoch,ze je laskavy,starostlivy,obetavy,vie byt oporou,pomahajuci,ze ked bol pri mne ked som bola chora aj ked som potrebovala pomoc v skole..On ma x dobrych vlastnosti,lenze aj par neznesitelnych..A hlavne nevie ustupovat a riesit problemy..Co sa tyka jeho rodicov,uz som pisala ze spolu uz neziju,lebo jeho otec pil(pije) a neviem ako sa spraval k jeho mame,ale myslim ze moc dobre nie,aspon co som zazila ked spolu este zili..Teda nie ze by jej hadzal do tvare nadavky,aspon pri mne nie,a o inom neviem,ale mal na nu x hlupych reci,teraz ma to napadlo..ked som si spomenula na jednu situaciu u nich..Jeho mama je super,laskava,dobra.. Vies na neho by som nikdy nepovedala ze bude taky,skor jeho sestra je taka bum-tresk,aj ked mila zlata..On vzdy bol (aj jeho rodina ho takeho pozna)ako v pohode a citliveho chalana..Ked pridem ku nim,jeho segra mi vzdy povie ako pekne o mne hovori "moje zlaticko,moje zlaticko tam.."Len realita v poslednej dobe je ina..

marianocka

mozno budem surova, ale poviem ti to: vykasli sa na neho. keby sa ku mne tak spraval moj priatel, necakam 1 mesiac aj cosi, ale dam mu kopacky hned. nezasluzis si uctu? myslis si, ze si len nejaka handra, ktora bude robit to, co nejakemu blbcovi napadne? no nehnevaj sa, ale je to tak. ja by som sa nenechala. a este povedal po tvojom napomenuti, ze sa nebude menit? pocuj... chces sa niekedy vydat? a mozno za neho? ak si najma na tu druhu otazku odpovedala ano, tak si po 1. nemyslim, ze si normalna a po 2. poloz si jemnucku otazku: ak je taky hruby uz teraz, co si myslis, ze sa stane o par rokov? ze bude milsi? ked pridu prve manzelske problemy a nedajboze prepadne alkoholu alebo co? rozmyslaj... nezasluzi si tvoju lasku.

motyliatko

ccc,dakujem za povzbudenie..necitim sa este dost silna na to aby som to ukoncila (a mozno su to jalove reci,mozno to on uz aj pre seba ukoncil,ked som sa mu neozval a len ja o tom neviem)ale viem ze chcem "zmenit pravidla"ako si to ty nazvala..Lebo uz ma nebavi,aby ma nevedel ocenit..Kedysi som mala jeden taky vztah,on bol strasny debil(oproti nemu ma moj terajsi priatel svatoziaru),sorry ze to tak musim napisat a ja som to videla ale nedokazala som to skoncit,az jedneho dna sa nieco vo mne zlomilo,prekrocil vsetko moje ovladanie a skoncila som to..Takze viem ze este bojujem teraz " o nas",ale ak to prekroci hranice unosnosti,viem ze to budem dokazat skoncit,ze sa nieco vo mne zlomi ako vtedy..

motyliatko

tak uz som spat..Moniqa,ja som mu to aj jemne povedala ze ho nechcem urazit ale pripadam si ako keby ku mne chodil ako do internetky a on sa strasne urazil a pohadali sme sa..
Vulgarne si nenadavame,teda stalo sa to..raz..uz davno..proste sme sa pohadali a on mi povedal ze som prije...vtedy som len zostala v nemom uzase..A potom som mu to z hnevu oplatila podobnym vyrazom a prvy raz v zivote som d neho odisla,nechala som ho stat uprostred ulice a isla som domov..On sa vtedy este aj urazil..ale potom vecer mi pisal a strasne sa mi osparavedlnoval ako ho to moc mrzi,aky je magor,ze mi to povedal.. Lenze na raz povedane clovek nezabudne,aj ked sa to odvtedy neopakovalo..