Úzkosť

katkaxxx

tobi a prosim vypusti zo svojej hlavy veci typu "neviem, nedokazem, nezvladnem, som hlupa, ludia sa pozeraju" a podobne, pretoze je to hluposti a je to k nicomu.

katkaxxx

tobi "ked to prislo, tak som mala pocit,ze ludia na mna pozeraju.." - nerozumiem o co ide. ved nech sa pozeraju. nech sa kludne pozru. je to ich problem, nie tvoj. neries to, ved to je hlupost :) no napady mame vselijake, len je dolezite si uvedomit ze tie napady su vlastne blbost :)) a ako to odstranit? :) nuz.. to sme uz velakrat rozoberali.. pozitivne myslenie, literatura, terapia, postavenie sa svojmu strachu zoci-voci, aktivny relax, sport, proste treba sa venovat svojej dusi a nezaoberat sa hlupostami (lahko sa hovori ale tazsie sa vykonava, ja viem ;) ) a je tiez velmi dolezite zistit pricinu tychto tazkosti. lebo to je akoby si liecila slepe crevo len obkladmi na tom bolestivom mieste. proste ked sa nevylieci pricina tak sa priznaky budu vracat.

tobi

monik9, ty si to naozaj dobre napisala-musime lahsie zvladat stres atd..presne to ja nezvladam, ale chcem-musim sa to nejako naucit, lebo viem,ze len vtedy mi a nam vsetkym sa bude lahsie zit..budeme sa lepsie citit bez stavov...

tobi

katkaXXX tak krasne si napisala..ja tiez mam take niekedy napady, ze umriem, tiez ked ma nieco zaboli tak uz si namyslam..proste sa dost pozorujem-ale ja tooo nechcem..a pred 2 rokmi sa mi narodil syncek, tak mam vacsi strach o seba a blizkych...myslim, ze aj ta mrcha sa dost prejavila aj po porode, bola intenzivnejsia..ako sa zbavit tychto hnusnych myslienok? tychto stavov?

tobi

bond2001, monik9 ja sa tiez dost bojim ist vonku, lebo mne sa to pred par rokmi stalo na ulici..teda vacsinou mi busilo srdce ked som niekde isla sama..ale teraz sa mi ta mrcha vratila po roku, ale aj pocas toho roku som nechodila sama von..radsej som isla s priatelom asyncekom na aute..a nejak som sa tomu branila, ze to preto, ze mam strach, ze to pride na ulici..ked to prislo, tak som mala pocit,ze ludia na mna pozeraju..potom sa mi to raz stalo doma, tiez som sa bala byt sama..no a teraz bolo dobre rok..a je to tu mam strach ist von-hrooozne by som sa toho chcela zbavit no neviem ako...uz to trva dlho..chcem normalne fungovat, chodit von s malym..a toto mi brani..

katkaxxx

adka verim ze sa ti to podari :) ide o to, ze tu uz mame nejake skusenosti, tak vieme poradit, ale kedysi sme sem tiez zavitali po prvykrat a museli nakopavat nas ;) ja si pamatam svoje zaciatky s tanou, milosom, zuzkou12345 (ktora mimochodom kde je, ze nam nenapise? :O )atd atd, bolo vas tam viac co ste mi pomohli a za to vam dakujem..lenka a ty co mas nove? dlho si sa neozvala..

bond 200

SI ZLATA KATKAXXX clovek nemusi ist ani psych.velmi tu viete pomoct ,teda ja ked sa necitim ako by som mala tu ma stale niekto nakopne!! Som rada ze si mi toto napisala a viem ze tej pliagy sa zbavim len ked jej budem celit adufam ze sa mi to podari !!!!diky adka

monik9

tu misku som napisala dva krat se mi zdalo totizto ze mi to predtym neodposlalo.....lieky nevyliecia tuto chorobu a je to jedno ci su prirodne alebo su to Ad-cka,musime na tom popracovat hlavne sami,vsetko je len pocit to nie je ziadna choroba ako rakovina,musime sa naucit zvladat emocie,stresy,fobie