Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
katkaxxx,tak som si citala ten link co si sem dala a presne som sa tam nasla.aj ja som presvedcena,ze pokial nebudem perfektna,uspesna,dobre vyzerat a zabavna,tak ma nikto nebude mat rad.ale uz dlhsiu dobu si vsimam ludi okolo seba a pomaha mi to uvedomit si,ze su aj hlupejsi,skaredsi a nudnejsi a stale sa najde niekto kto ich miluje!musim presvedcit samu seba,ze nemusim byt vo vsetkom 'naj' aby ma ludia mali radi...
tati a ako dlho si sa liecila/liecis?
tak sa majte krasne,niekedy sem nakuknem,hlavne nemyslite na tu chorobu a drzte sa vsetci!!!Tani ahojky,jak sa havo,moj uz ma 15 kilo,ma frajerku Kailu,rad chodi na zahradu a na prechadzky,akurat ze zase dneska prsalo,inak uz bolo velmi pekne....V robote fajn aj mi zvysovali plat,nasla som ai aj hobby-organizacia co pomaha tyranym detom a podobne,Emca k nam chodi na vikendy,tak ces leti.....uzkost mam pod dohladom,nedovolim jej aby mi zatemnovala mozoga a funguje to,sem tam beriem magnezium,naposledy som sa z neho potyckovala-myslim ze uz mi liezol cez usi von,inak neberiem nic...
bolo to pisane vseobecne,nic nepomaha len nemysliet nato,vobec si to nepripustat ale samozrejme to ide az po ukonceni liecby-liekmi,hladina serotoninu sa musi dat do normalu a potom to uz zalezi len na osobnom pristupe kazdeho cloveka,ak pochopi ze to nie je skutocne ze to je len blba myslienka este v zarodku ju zabije,ma vyhrane,chce to cvik.......
monika ak to patrilo mne - pod jednym linkom je relaxacia a pod druhym sa pise o cviceniach na kognitivno behavioralnu terapiu, takze obe sluzia nie na zaoberanie sa uzkostou ale jej odstranenie :) mam tu terapiu uz za sebou a viem ze pomaha :)
nasla som nieco co by vas mohlo zaujimat, je tam vela materialov o uzkosti aj inych veciach na stiahnutie - www.kbtinstitut.cz
a tu - nezabudka.unas.cz by mala byt nahovorena relaxacia panom Chudikom :)
Ahojte :) ja som si dnes na vas spomenula pri prilezitosti ataku ktory som dostala rovno pocas aerobicu :) viem, nie prilis romanticke :D ja som neni moc "atakova" skor ma atakuju myslienky a ani nepamatam kedy naposledy takyto atak bol, ale proste mi prislo zle akoby od srdca a taka slabost rovno v najvacsom zabere brusakov a strasne som sa zlakla ze dostanem infarkt :D tak som povedala cvicitelke ze sa idem napit ze mi je nejak blbo a potom som to uhrala na nedostatok tekutin nech nie som trapna :D ale tak v podstate to bolo aj tak.. nemala som v sebe ani liter vody, vcera riadne stresy, dnes detto a mam den pred kramami, takze asi vsetko dokopy, ale poviem vam, nebolo to nic prijemne. dosla som domov a pokracovalo to, pretoze priatel sa akurat balil (odcestoval na vikend takto predcasne domov) a ja som sa strasne zacala bat ze co ked mi pride zle a on tu nebude atd atd, zacala som dost zrychlene dychat, tazko od srdca :D no a ked ma zacal ukludnovat ze mi nic nie je atd, ze sa len bojim, tak to preslo :)ale fakt nic moc - citila som sa podobne ako vtedy na pohotovosti ked som myslela ze odpadnem :) samozrejme ze ma aj napadlo ci si nedam neurol - ale bohuzial alebo nastastie si ho dat nemozem lebo beriem taky liek na znizovanie prolaktinu (urobili mi hormonalny profil a zistili ze ho mamm mierne zvyseny - vraj to byva zo stresu alebo nespavosti a tak) no a ten liek sa bije s mnohymi dalsimi.. a vo vedlajsich ucinkoch su take uzasne veci ako "akutna psychoza" atd.. dokonca pisu ze si maju davat pozor pacienti s psych. ochoreniami..no tak si viete predstavit ako som panikovala ked som ten liek brala prve dni :D kazdy den som sa zaprisahavala ze si ho uz nedam, no a tak som si zvykla za par dni a nic mi nerobi :) tak teraz sedim za pocitacom a povedala som si ze si spravim taky postelovy vecer, zoberiem si comp do postele a budem oddychovat :) citala som vas tak zbezne dozadu, tak zhruba viem ako sa mate, sunnie takto oneskorene blahozelam a zelam vela trpezlivosti a radosti :)