Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
čaute všetky tieto problémy o ktorých tu píšete veľmi dobre poznám a tiež mi to začalo po antikoncepcii po dvoch týždňoch som ju musela vysadiť vtedy mi ženská lekárka povedala že po 35-ke by baby už hormonálnu antikon.brať nemali ale predpokladám že vy máte asi menej.Dnes som celý deň mimo,točí sa mi hlava a všetko na mňa padá najhoršie je keď mate variť alebo niečo robiť a vy by ste sa najradšej niekde strčili,kým vám nebude lepšie.Tiež som si myslela aká som silná osobnosť vždy som sa otriasla a šla som ďalej,ale nakopené stresy si nakoniec vyberú svoju daň.Najhoršie je že ani manžel ani deti o mojej chorobe netušia snažím sa to zakrývať ale neviem ako dlho.Niekedy ma preskočí taký smrteľný strach,že fakt neviem čo zo sebou.U lekára som ešte nebola,ale tiež by som mala navštíviť psychiatra.Našla som doma tabletky spitomin tie mi raz predpísali,ale nikdy som ich neužívala,sú na úzkosť a vraj niesu návykové má s nimi niekto skúsenosť?Skúšala som aj homeopatika ale nič moc a čaje to už vôbec nezaberá ako predychavate tieto stavy
ahoj Milosko, dakujem za vycerapavajuce vysvetlenie :) tiez uz siaham po nejakej literature, cakam kym mi pridu knihy z amazonu :D je super, ze sa mozme takto online porozpravat a navzajom si poradit :)
ja mám dnes taký prijateľný deň... ráno polka neurolu, uvarila som, vyrazili sme do ulíc a prišli až teraz... celkom dobre som to zvládala, len teraz som unavená a hlavička sa mi zas točí trošku viac, ale keby to už aspoń takto ostalo... teda nie takto, jasné, ja sa budem snažiť to stále vylepšovať, len aby ma zas neovalilo zajtra...
Ja mám tú knihu konečne na ceste...nebolo možné ju zohnať, ani v obchodoch, ani na nete... až neviem na akej stránke som ju konečne našla, že nebola vypredaná. tak len čo dorazí, začnem študovať
ahoj nela. ja nechapem kde sa to v nas berie. ved rozumovo si vieme povedat ze to je cele vymyslena hlupost. ved nemame mat z coho strach. ale predsa tu ten strach je. nerozumiem tomu :(
Ahoj chudatkoxxx.Ani ja sa dnes necítim dobre.Mám šialenú úzkosť.Nič sa nestalo bola som na chate a od rána mi je hrozne.Snážim sa odkloniť myšlienky,nejak mi to nejde.
caute baby, ako sa dnes mate? ja som sa vcera pohadala s priatelom a vidim ze mi to na pohode nepridalo :( citim sa jak blbec. vkuse sa niecoho bojim a pritom viem ze sa nemam coho. fakt zvlastne. stale mam taky pocit akoby sa malo nieco zle stat alebo akoby som ja nieco zle mala urobit alebo sa prestat ovladat alebo co ja viem co. mam taky strach zo zivota a zo vsetkych zlych veci co sa deju. a zaroven si to vycitam ze aka som divna a slaba. fakt o nervy.
ahojte,som rada že existuje takéto fórum, som tu prvý krát ale vidím že ľudí s problémom "úzkosť" je dosť veľa.Túto stránku som vyhľadala zámerne, ešte predychávam svoj niekoľko hodín trvajúci stav na ktorý mi nakoniec pomohol 1,5 lexauri.Môj problém sa vlečie dlhšie mám dosť psychicky náročné povolanie tak som tomu neprikladala nejaký význam.Asi pred rokom som začala mať problém s vysokým tlakom,absolvovala som všetky možné vyšetrenia ktoré dopadli ok ale zároveň som začala pozorovať zvláštne stavy strachu zo všetkého,mala som strach ostať sama doma ,ísť sama na nákup,mala som pocit,že sa zadusím,že zomriem no otras,myslela som že je to vyčerpanosť a následok toho tlaku.Postupom času zisťujem že tlak bol dôsledkom mojich psychických stavov.Lekárka mi predpísala okrem liekov na tlak aj 1,5lexaurin ktorý som samozrejme neužívala.Nastúpila som po PN do práce v takom stave v akom som na PN išla .Nepociťovala som žiadne zlepšenie,lenže to zlepšenie nepociťujem doteraz,je to už rok a cítim sa čoraz horšie bolí ma celé telo chrbtica všetky svaly a stavy úzkosti mám čoraz častejšie nedokážem vtedy normálne rozmýšľať ani komunikovať je to pocit ktorý ani neviem opísať pocit strachu a bezmocnosti vtedy neviem čo zo sebou snažím sa zhlboka dýchať ale nič nepomáha chodím z miesta na miesto a nedokážem to ovplyvniť nakoniec aj tak skončím pri liekoch.K lekárke som sa ešte nedostala,stále to odkladám, stále myslím,že to prejde ale asi je najvyšší čas.Paradoxom je že som nikdy nebola vážnejšie chorá a preto som nikdy nedokázala pochopiť ľudí s podobným problémom.Moja švagrina mala popôrodnú depresiu a bola na tom veľmi zle je to už 8rokov ale stále nieje v poriadku vyskúšala už všemožných lekárov,liečiteľov ale občas ju to chytí.Dá sa to vôbec liečiť?Podotýkam že rodinné problémy nemám,v práci som už tiež vypustila a ten divný stav sa dostaví pri pozeraní telky, v meste je to úplne jedno kde som a čo robím. Vie mi niekto poradiť alebo má niekto podobné skúsenosti ako ja zatiaľ dik za odpovedˇ
ahoj Veve moja zlata:), tu mas mailik-leinna@atlas.sk, tesim sa na fotecky, napis aj ako sa mas:)
Ahojte Akosi ste sa tu rozpísali.Lenčok ako sa máš?Dlho som o tebe nepočula. Ozaj pošli mi tvoj mail, chcem ti poslať fotky mojej malej.Na budúc.týždeň v piatok bude mať už pol roka.Už nám pekne rastie :o)Teším sa keď už bude pekne sedieť.Už aj sedká ale ju ešte podopierame.Tento týždeň som bola s ňou na poradni.Pekne priberá.
HAK by som na vašom mieste neberala.Jednej mojej kamoške chodila pravidelne menštruácia-hoci má nepravidelnú m.ale keď ju vysadila tak jej zase chodila nepravidelne.Jej telo si muselo odvykať od HAK a to užívala drahšiu antiku. Ale je to na vás.Ja v žiadnom prípade by som HAK neužívala.S priatelom si dávame pozor.