Úzkosť

chudatkoxxx

Milos, mas pravdu, ja chodim na psychoterapiu a tieto veci uz su v stadiu riesenia.. mam vela "pozostatkov" z detstva a ani som netusila ze sa to dokaze v cloveku takto zapisat. s tymi atakmi je to zvlastne.. ja uz nemam ziadne buchanie srdca odkedy som sa zmierila s tym ze to moze prist a prestala som sa nad tym trapit a bat sa toho. to je strasne dolezite a trvalo mi to niekolko mesiacov.

lencok1

milosko krasne ta pozdravujem, no kazdy raz urobi ten velky krok a mne to liecenie pomohlo aj v tom zymsle ze sa tam uz nechcem dostat...sice tam nebolo zle:), ale...
niekedy je to sice boj, ale stracat cas s minulostou je fakt totalna blbost aj ked pravda je ze obcas mi tam myslienky zabehnu, skor rozmyslam ako tie svoje problemy riesit ked nejake su a naucila som sa taktiez vacsej trpezlivosti, mam pocit ze i ty si na tom ovela lepsie

ooo

Miloš lenže ja to viem... viem aké sú to veci, presne. Preto neriešim také tie, že čo keby som bola toto alebo tamto spravila inak... a podobne. To je už passé. Inak som po krásnom ataku. Som mala dobrý vikend a nazdala som sa, že zlepšenie je už tu... ale namiesto toho prišiel atak, ktorý ma úplne odrovnal..

ooo

ja už mám asi veľa rokov nato, aby som sa vracala so minulosti a riešila niečo, čo nezmením... riešim to, čo môžem spraviť dnes, aby som sa mala zajtra lepšie... ja a ľudia, ktorých milujem... minulosť nechávam za sebou

lencok1

ano toto je aj moj vasci problem chudatko, casto mam tendenciu varciat sa do minulosti a rozoberat ju, keby sa mi nestalo toto, nie som dnes tam a tam a nasledne rozmyslam ake by to bolo keby sa to nestalo...vracat sa do minulosti to je to najhorsie co clovek moze urobit, ja si to uvedomujem...lenze ked uz mam tie svoje depky a uzkosti, tak rozmyslam kde sa stala chyba a mnoho krat nato pridem ale to sa uz ovplyvnit neda...jedine co mozeme urobit je ist dalej, ponaucit sa z minulosti a zacat pracovat na sebe v pritomnosti, co sa odrazi v buducnosti...mame to vo svojej moci, aj dnes sa mozes rozhodnut ako prezijes svoj den...prezi ho co najlespie, v spojitosti s dalsimi peknymi dnami si mozes vytvorit penku buducnost...
pomaly 7 rokov sa lieicm ale mozem povedat ze az tento rok som naozaj pokrocila v mysleni, chapani samej seba...aj ked sa sem tam vraciam do minulosti, vzdy sa stopnem a radsej hladam vychodiska pre problemy ktore ma suzuju, lebo vzdy nejake su...plytvat zbytocne energiou a rozplyvat sa nad tym co bolo nam berie energiu aby sme s danym stavom nieco robili

chudatkoxxx

ahojte :) chcem sa vas spytat ci aj vy ste take, ze stale musite rozoberat svoju minulost, rozmyslat co ste kedy urobili co bolo nespravne alebo zle alebo co ste kedy pocitili a musite si v hlave akoby davat dokopy ze preco to bolo tak alebo onak a popripade citit pocit viny? :( toto je moja asi najvacsia choroba. rozoberam stale nezmysli a neviem si ich odpustit.

ooo

DADA pravdaže poznám tie stavy, niekedy mám tiež chuť sa na to vykašlať, ale čo potom...? NELA podľa mňa sú aj horšie choroby iste... dúfam, že sa máš fajn, pa

ooo

ZUZANA - ak si naozaj Zuzana, tak všetko najlepšie k meninám :) Podľa mňa je pri týchto stavoch veľmi dôležitá podpora najbližších - u mňa istotne. Prečo to nemôžeš manželovi povedať? To nie je žiadna hanba, ani slabosť, je to proste ochorenie ako každé iné... dnes je navyše taká doba, že takto prepína už skoro všetkým :)

nela

Ahoj DADA.Ja mám pocit ,že mi to prepne už 8 rokov.Stále nič.Psychika je horšia ,ako ktoré kolvek ochorenie.Pri infarkte ,alebo pri pôrode neni taká silná bolesť,ako dokáže duša bolieť.

dada

ahojte ja mam tiez problemy s uzkostou ale snazim sa to zvladat,mam pocit ze my to prepne,ale potom si pomyslim ze je to moje namyslanie.uz 2roky chodim k psychiatrovi ale nic moc.musim s tym jednoducho bojovat.ak ma niektopodobny problem nech sa ozve.mavam aj tlaky v hlave,a vnutorne napatie ,nervozitu.fakt niekedy by som do toho tak prastila.nebyvala som chora ale tato psychika ozaj dava zabrat.kto to nezazil,nepochopi.ale jedno som si vedom a,ze ked to na mna pride nesmiem prepadnut panike.to je hadam najdolezitejsie.vsetci ktory mate taketo problemy drzte sa.viem ze to nieje nic prijemne ale musi sa stym jednoducho bojovat.drzim palce!!!!!!!!!