Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

ooo/táňa

Inak si myslím, že som ten atak celkom pekne zvládla a tak hoci ma od rána straší, že čo ak ho zas dostanem v najbližšej chvíli, tak si hovorím, že nevadí, že veď ho predsa viem zvládnuť. Katka no viac-menej som sa v tom našla :)

ooo/táňa

Miloš takéto nočné mory? No ty kokso... tak toto som ja nemala našťastie... ja som sa zobudila na to, že mi je zima, lebo sme mali otvorené okno a zrazu som nemohla dýchať. No už vyše hodiny upratujem, prezliekla som periny, upratala kuchyňu, ale akosi nemám dobrú náladu. Trochu sa zas s priateľom neviem zhodnúť na jednej pre neho veľmi dôležitej veci, ach jo... samozrejme to komplikujú moje stavy... no nič, ideme sa niekam najesť, lebo sa nás nechce variť

katkaxxx

inak zacala som citat knihu "Anxiety, Phobias and Panic". presla som castou kde su popisane osobnostne predpoklady pre vyvin uzkosti a bola som velmi prekvapena ako velmi na mna sedeli. pisali ze su to casto kreaitvny ludia s dobrou predstavivostou, "rigidne rozmyslanie" - teda nieco v zmysle "bud-alebo" alebo "cierno-biele romzyslanie", vysoke naroky na seba a prilis velke ocakavanie od seba ako od osoby, perfekcionizmus, neustala potreba mat vsetko pod kontrolou, potlacanie pocitov myslienkami typu "toto by som nemala citit" atd. na mna to presne sedi, nasli ste sa v tom aj vy? pisali tam tiez o vplyve vychovy a detstva na vznik uzkosti atd atd.. no, je to cela veda. pred 20mi rokmi sa toho o uzkostnych poruchach vraj vedelo omnoho omnoho menej ako dnes, takze mame dost stastie :)

katkaxxx

Tani vydrz to, bude opat lepsie. ja nezabudnem na tu nedavnu noc co mi bolo tak zle po tych antivirotikach, to bol horor, som sa prevracala v posteli a bala ako male decko.

ooo/táňa

Ránko :) ja som dnes po asi 3 rokoch mala v noci atak... zobudila som sa, že nemôžem dýchať a začali sa mi hlavou hnať myšlienky na to, že som sa určite predávkovala, keď som si dala večer celý ten Fevarin... išla som na záchod a len odpadnúť a odpadnúť, zdalo sa mi, že už sa nenadýchnem a skolabujem. Rýchlo som si fukla celý neurol, podotýkam, že tentokrát o,5 (už to svedčí o tom, že ma to riadne vyplašilo :)) a zobudila som priateľa, ktorý bol dosť nevrlý a povedal, že si mám ľahnúť a dýchať a nepanikáriť. Najskôr som sa naštvala na neho, že si ma nevšíma, keď tak hrozne trpím, ale nakoniec mi došlo, že mi vlastne pomohol viac akoby ma začal ľutovaťa a utešovať. Tak som si predýchavala, až som zaspala. Pozoruhodná vec na tomto ataku bola, že bol bez točenia hlavy, bolo to fakt hlavne o tom, že nemôžem dýchať... ešte aj ráno som sa zobudila s tým, že nemôžem dýchať riadne, tak som si hneď predýchavala. No ráno... vlastne to bolo pred hodinkou :) to už mnohí z vás asi ráno nemali... stále mi bohvieako nie je a mám aj isté obavy, či pokračovať v užívaní toho Fevarinu, ale asi hej...

ooo/táňa

:) a daj vedieť, čo sa dozvieš o tej akupresúre, ja som zvedavá, ako mi bude zajtra po tej dnešnej, lebo si myslím, že lepšie :) všetkým dobrú a pokojnú noc želám

ooo/táňa

Dnes mám celkom dobrý deň. Večer si dám celú tbl toho Fevarinu, idem si sama ordinovať liečbu... :) ale nie, v kľude, to je bežná počiatočná dávka. Ja to vôbec neriešim, či sa z toho dá alebo nedá celkom dostať. Ja sa z toho proste dostanem. A stresovať sa ďalekou budúcnosťou nemienim. Žijeme tu a teraz, riešme dnešok a najbližšie dni.