Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
emma emma emma :) som Katka a rada ta spoznavam :) viem o com hovoris, strach doverne poznam :) neboj sa uz tolko, pekne skoc k psychiatrovi - nie je to hanba. ja osobne som proti liekom ak sa da, ak sa neda tak ok, ale tu najsetrnejsiu moznost. kolko mas rokov? :) ja 19. neboj sa uz tolko. co sa ti stane ked budes sama doma? zje ta nejake strasidlo? :) nezomries, ani sa nezadusis ani nic podobne, tak sa neboj a mysli pozitivne. mozno si povies ze sa mi to lahko hovori, ale ja som to zazila a zazivam a verim ze to prekonam a verim ze to mozes prekonat aj ty. vyzaduje si to dost velku pracu na sebe.. vid Milosov prispevok :) hlavu hore a podme na to, ideme na sebe pracovat!! :))
Emka ale niečo tomu muselo predchádzať u mňa to bol stres v práci u iného zdravotné problémy niečo ti to muselo naštartovať. Stresy sa nabaľuju až to raz prepukne a to potom poriadne prekvapí ja som sa tiež pýtala že prečo.Teraz už poznám odpoveď, všetko som brala veľmi zodpovedne chcela som byť dokonalá a takto to dopadlo.Veľmi som zmenila prístup k práci.Veľa veci prehliadam a čo ma kedysi dokázalo v práci vytočiť do nepríčetnosti teraz hádžem za hlavu a pomáha to.
ooo/táňa: no tak normalne som sa zobudila v pohode nic mi nebolo. tak ze idem pozret telku na chvilu a hned mi zacali chodit po rozume take hlupe myslienky.Ze som sama doma a co ak sa mi nieco stane a nikto mi nepomoze, hned ma oblial studeny pot ale tak to asi poznas. tazsie sa mi dychalo no proste klasika. boze stale sa sama seba pytam preco ma musi zozierat takato hlupost ved volakedy som bola normalny clovek co nic taketo nemal a nikdy ma taketo veci netrapili a pripadam si jak uplny idiot.preco sa musime takto trapiiiiiiit?
táni mne ho predpísala obvodná lekárka aby som ho užívala popri tabletkách na vysoký tlak,pretože si myslela,že tie stavy úzkosti mám z tlaku a z toho že som vtedy odpadla.U mňa to však bolo naopak najprv strach a úzkosť a potom vysoký tlak.Tiež mi dala 1,5 Lexaurin.Ja som však ten spitomin začala užívať až teraz asi 2týždne.Skús si prečítať pribalový leták.Možno že si aj namýšľam a je to všetko o psychike a pomohol by mi aj celaskon keby na ňom bolo napísané že je na stavy úzkosti.Je však pravda že už 2 týždne som nemala panický strach
EMMI ja viem, raz je lepšie, raz horšie, ale hold samé to neprejde... A aký si mala Emmi stav, že sa bojíš byť teraz sama doma? (dôverne to poznám)
no tak to asi skusim najprv u tej obvodnej a citala som si o tom Spitomine a pisu ze fakt nie je navykovy. takze to by bolo celkom fajn. ale ked som s tymto bola u mojej doktorky tak mi povedala ze to su stresy a ze to musim prekonat sama. preco mi hned nieco nedala? to si musim sama nieco vypytat?
ooo/táňa: ja viem ze sme sa o tom uz bavili :o( ale ked ja som stale verila ze to zvladnem sama a niekedy to tak aj vazne vyzeralo. ale inokedy zas...
EMMA my sme sa tu už o tom bavili - okamžite k doktorovi!
ZUZKA spitomin nie je návykový? to sa mi nechce veriť... prečo ho potom nepredpisujú všetkým, ale dávajú nám tie benzodiazepíny, na ktorých závislosť vznika? (viď neurol, xanax, lexaurin, frontin...)
čawky, mnooo ja sa mám celý deň divne, ten včerajší a dnešný atak ma dostali, akože fakt nič moc... Ja tak sledujem, že veľa ľudí má aj tetániu, alebo len tetániu a doktori to zamieňajú s psychiatrickými diagnózami... neviem. BAMBULKA tebe prosím ťa zaberá coaxil? lebo ja ho beriem asi mesiac (popri iných) a pripadá mi to ako cukrík, úúúplne o ničom. akú máš dávku?
Emka najhoršie je keď sa nemôžeš spoľahnúť na najbližších.Určite by som to v prípade mojej dcéry nepodceňovala.Psychická choroba nie je choroba,ktorá sa dá vyliečiť za mesiac.Je to dlhodobá záležitosť a pokiaľ sa to zanedbá tak asi aj celoživotná.Ja mám tiež problémy a obvodná lekárka mi predpísala "SPITOMIN" sú to lieky na úzkosť a vraj nie sú návykové.Prečítaj si niečo o nich na nete to by ti mohla predpísať aj tvoja lekárka a nemusela by si ísť hneď na psychiatriu.Mne celkom pomáhajú.Beriem len 1 tabletku večer.Hlavne to nezanedbaj!!!!