Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

katka30

Moj obvodny mi zobral krv a povedal, ze vsetko je vporiadku, ze nemam epilepsiu, iba male zachvaty paniky a ze to je v mojom veku normalne. Kedysi som mala agorafobiu, dnes som CIASTOCNE z toho vonku. Najviac ma vsak trapi, ze uz nemozem predstupit pred ludi (SF) a taktiez nerozumiem jednej veci, ako sa mi tento stav moze stat, ked v klude pisem v praci na PC, odpisujem na nejake maily a zrazu to pride. Ved to je taky hnus, vtedy chcem vybehnut z kancla a kricat, PANE BOZE ZASTAV TO LEBO ZOSALIEM.

monika9

uzkostne zachvaty sa podobaju na epilepticke zachvaty....mne sa to zacalo v juny s tym ze som nemohla dychat,nemohla som sa tak dodychnut a mala som strasne palenie od zaludka smerom na srdce az taka horucava ma zaliavala a trpla mi lava ruka,tiez pocit ze odpadnem,bala som sa byt sama,taky vnutorny tlak a pocit ako keby sa malo stat nieco zle take napatie...prislo to zo zaciatku hocikedy v priebehu dna na 15minut ale potom to trvalo aj 5-6 hodin vkuse a tak som sa zacala liecit...no a co ked mas v karte ze sa liecis u psychiatra??

andy

Katka 30: no veru trochu to ma aj z tej tetanie alebo to moze byt aj ta epilepsia nebola si na nu na vysetrenie EEG-to je na tu epilepsiu alebo EMG robi sa to u neurologa..

sunnie

Mna chyti bezdovodne panika - taky hnusny vnutorny pocit, stres, je mi zle od zaludka, na odpadnutie, kruti sa mi hlava, oblieva ma pot, bucha srdce, zimnica, no na kolaps. Snazim sa to vzdy predychat a ist na vzduch.
A ked mam depky tak zas nie som schopna pomaly z postele vstat, taka som otapena, unavena, nic ma nebavi ale ani spat sa mi neda. Niekedy mam pocit ako keby som to ani nebola ja, taka mimoza :-)

katka30

sunnie - Chcem tuto robotu robit, lebo kedysi som to milovala a bolo to presne to co ma bavilo. Dnes sa na to pozeram ako na nieco co nechapem ako som to zvladala. Post ktory som dostala, je nieco co by chcel asi kazdy vo firme a ja ho mam, ja uplny prepadak a chcem im vsetkym ukazat, ze nato mam. Kedysi som mala, tak preco nie dnes, chcem to zmenit a budem bojovat, aby som si to miesto vedela obhajit, ked odpadnem nech, ked sa budem potit nech, ked zosaliem nech, len nech to skonci.

sunnie

Niekto tu pisal ze pokial je v zdrav.karte poznamka o psych. tak sa to zle posudzuje, alebo nieco v takom zmysle. Teoreticky obvodny lekar ani nemusi vediet ze sa liecis u psychiatra. Ja k obvodnemu moc nechodim, psych. som vyhladala na vlastnu ziadost, takze v tomto smere problem nevidim. Ale neviem ako je to teraz, ci treba k psych. doporucenie od obvodaka, vtedy to tak nebolo.

katka30

Moje priznaky ked sa citim zle. Naposledy to bolo vcera vecer ked som si mala lahnut a bala som sa aby som sa nezobudila v noci na budenia srdca. Uplne zmenim farbu tvare, ostanem az seda v tvari, chce sa mi zvracat, plakat a odpadnut zaroven. Uplne mi stekaju slzy a ja neviem preco. Je to taky pocit, ze ako keby ma niekto vytlacal z mojho tela alebo ako by som sa do neho nezmestila. Bojim sa, ze odpadnem aj v posteli zo strachu. Busi mi srdce a zacina to vzdy lavou rukou, velmi mi strpnu konceky prstov. Sprevadza to take cudne sialenstvo, nemozem rozpravat a ani nemozem nikoho pocuvat, akonahle by sa ma niekto spytal ci som okej, dostanem zachvat kde sa trasiem, placem a prosim moju mamu nech to zastavi. Ona vzdy place so mnou. Zrazu zacnem dychat do sacka alebo si dam 5mg diazepamu a ukludnim sa. Mama mi povedala, ze sa to podoalo na epilepsiu, ale to mi obvodak vylucil po vysetreni. takto zle mi je tak

sunnie

Katka a nemyslis ze taka praca je pri tvojom zdrav.stave dost narocna? Netreba si predsa robit este väcsie stresy pokial sa zle citis pred ludmi, na rokovaniach a tak. Toto vsetko ti este pridava. Ja mam totiz nieco obdobne, chodim na konferencie a sluzobky ale nastastie len 1x za mesiac na den-dva, ale teda mam z toho tiez stresy a rada by som sa tomu vyhla keby sa to dalo.