Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Sunnie mne práveže z toho seroxatu nebolo zle, ja som len strašne tvrdohlavá čo sa týka liekov mňa aj keď hlava bolí tak si nedám tabletku až vtedy keď mi ž ide prasknúť...no neviem ale bojím sa že keď to somnou pôjde stále týmto smerom a nebudem brať lieky tak to bude ešte horšiea zasa na druhej strane si myslím že by so sa z toho vedela dostať aj sama-ale to som sa už rok pokúšala a nepomohlo to
Lea, nie je hanba navstivit odbornika pokial ti to ma pomoct. A pokial myslis ze by si sa v okoli nestretla s pochopenim, tak si to proste nechaj pre seba. Nikto okrem mojich najblizsich tiez nevie co mi je. Ja som z toho tak isto nebola nadsena ze mam takyto problem, ludia maju este stale predsudky ze pokial niekto chodi k psych. tak je to uplny vysinuty blazon, bohuzial... Ale verim ze sa to casom zmeni. Dokonca v Amerike je to in, kazdy ma pomaly svojho psychiatra :-)
Taktiez na to aby ti lieky zabrali treba cas. Mne tiez napr. seroxat ani xanax nesadli, dokoca mi bolo z nich strasne zle, tak sme hladali ine riesenie.
Sa mi to hovori, mna uz ta trpezlivost tiez niekedy prechadza, ale vzdy ked mi je zle tak si poviem ze pride aj dobre obdobie a to ma drzi nad vodou.
Dada, ja uz zopar rokov mam PP a depresie, podla mna je to nasledok rodinnych problemov a dlhodobych stresov, niekde sa to prejavit muselo. Beriem lexaurin (podla potreby, ked ma chyti panika) a cipralex 1tabl., brala som aj wellbutrin 1tabl.denne ale to mi uz nejak prestalo zaberat resp. mi bolo z neho zle aj ked neviem preco lebo som ho dost dlho brala a bolo to OK.
Ja som tiez chodila skoro rok po roznych lekaroch kym mi zistili ze to moze byt psych. problem a tiez som vyskusala zopar liekov co mi vobec nesadli. Takze sa netreba bat zmenit liek pokial vam nieco nerobi dobre, uz je dost liekov na trhu na to, aby vam nieco zabralo. Len to chce cas a trpezlivost.
ja za seba mozem povedat ze v zahranici zijem a problem s doktormi alebo s poistenim nemam
Katka, ako si chodila k lekarovi v UK, nebol s tym problem, v poho ta zoberu ked si platis poistenie? Ako sa zamestnavatelia v UK pozeraju na to ked chodis k lekarovi? Lebo u nas vo firme ked ides k lekarovi 2x za rok tak kazdy zazera. Ja som preto neodisla do zahranicia lebo som sa strasne bala ako by som tam fungovala s takymito stavmi a hned prve by som musela vyhladat psychiatra...som si proste netrufla.
tak problem asi nebude v telefonovani ale v komunikacii.......ja neviem,moze aj to byt prejav nejakej fobie
ja sa pytam ci moze byt sucastou uzkostneho stavu ako jeden prejav ....ja sa toho nebojim ale predsa nedokazem zdvyhnut telefon a zavolat tam ...nemam sa coho bata predsa tam nezavolam ...
telefonovanie je moja praca......ale ajludia u nas v praci maju s telefonovanim dost problemy to hned nemusi byt choroba.......
aj vy sa bojite telefonovanie ak sa to tyka cudzieho cloveka a veci ktoru potrebujete vybavit??????ja uz tyzden sa odhodlavam zavolat kvoli jednej veci a len sa opytat na uplne banalnu vec a nedokazem to ..je to normalne normalne nedeokazem zobrat telefon a zavolat tam uz sa mi to podarilo lenze nikto mi nedvihal a potom zase mali obsadene a uz viac krat som sa neodvazila .....