Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ja vôbec ale neviem ako som sa k tomu dostala.Že som mala nepríjemný pocit z výšok a zo stiesnených priestorov to som vedela mam to od malička ani nad posteľou nemôžem mať žiaden obraz ani policu,ale tie otvorené veľké priestranstvá to ma drží len krátko.Ale keď ty Katka dokážeš pozerať na 8 poschodí z okna tak ja pôjdem cez víkend do Tesca, alebo Baumaxu a sama dúfam že to prežijem.Ozaj kúpila som si rybací olej,len nechcem miešať piate cez deviate,aby som to s tými vitamínami neprehnala
monika a zuzka - hned sa to lepsie cita ;) budeme na sebe vsetky pracovat a budeme si potom hovorit vzdy ked kazda z nas spravi nejaky pokrok? :) tak zacnem ja ;) vcera a predvcerom som bola na 8.-om poschodi a uplne v pohode som to prezila :) nielen to. isla som dokonca k oknu a pozrela sa dole. a v pohode!!
mam z toho radost a je to pre mna pokrok :) resp. zistenie ze moj strach bol zbytocny a vysok sa vlastne nebojim :)
Monika ja som raz v živote mala chrípku a nikdy som neverila chorým ľuďom a už vonkoncom keby mi bol niekto pred pár mesiacmi rozprával o týchto stavoch tak by som ho bola tak akurát "možno" vypočula.V živote by ma nenapadlo že do takého "hovna"padnem aj ja.Ja som si vždy myslela že mňa len tak nič nepoloží.Vždy som si vedela poradiť sama,len keď sa mi až veľmi často začali meniť nálady začala som sa trochu viac pozorovať.Potom som dostala vysoký tlak , odpadla som no a už to šlo dolu brehom.Ale nie som na tom až tak zle mám to aspon si myslím pod kontrolou
ved ja som sa predtym "nicoho" nebala,a teraz dokola mi beha v hlave ze co ked odpadnem a nebudem sa mi dobre dychat ale co by som odpadavala........toto musim dostat von z hlavy a zacat zase vsade chodit sama a nie za rucicku,co mi uplne sibe....
Monika ja som na to prišla už dávno akonáhle si ľahnem a pozerám telku potom si prípadne čítam a leňoším mám pocit že som v cudzom tele,nedokážem rozmýšľať som v hroznom stave a vtedy sa mi najviac točí hlava.Ja stále nosím slnečné okuliare.Nie je to kvôli slnku,ale kvôli tým závratom na otvorených priestranstvach a pomáha to,len si neviem predstaviť že by som niekde v hypači behala s okuliarmi.Fakt treba asi len trošku chcieť a nemyslieť že ti hneď bude zle/v mojom prípade/.
my uz hadam si tu chorobu aj niekedy namyslame,hlavne to ze odpadneme a podobne blbosti,s tym treba nieco robit....nejako to treba na silu prekonat,uz nebudem lezat ked mi je zle,zistila som ze potom mi je este horsie......
ahojte čítam vás len nemám čas písať,som v jednom kole.Katka veľmi obdivujem tvoje názory vzhľadom k tvojmu veku a tiež sa s nimi stotožňujem.Tým nechcem povedať že keď mám veľmi veľmi zlý deň že si jednu tabletku nedám,ale snažím sa to mať pod kontrolou.Momentálne sa cítim celý týždeň dobre,dokonca aj točenie hlavy je menšie,ale myslím,že je to aj tým,že spávam 5-6 hodín denne a to je pre mňa ideálne,pokiaľ spím dlhšie je to hrozné a to je vždy cez víkend,keď sa snažím oddychovať.Ešte potrebujem dostať pod kontrolu ten hrozný strach z odpadnutia na parkoviskách a v hypermarketoch a bolo by to v pohode
Tani tak preto je najvyssi cas zacat nie? :) netesi ta pocit ze si prisla na nieco co netreba zanedbavat a mas velku nadej ze sa z toho dostanes? :) ozaj, terapie co? ako to ide? si spokojna alebo nie? prisli ste na nieco zaujimave?
ja som sama na sebe už tvrdo zistila, že lieky sú len barlička, aby ste mohli v relatívnej pohode robiť na sebe tie ostatné veci, na ktorých môžete stavať potom, keď vysadíte lieky... ja som to nespravila, preto som teraz tam, kde som
monika - super pristup ;)ja stale este bojujem bez liekov (tie polovicky neurolu co som si dala asi 5x neratam :D ) a musim povedat ze sa mi aj celkom dari :) terapia je super vec, tak ako ti nesadne psychiater, tak tak ti nemusi sadnut ani terapeut. takze sunnie tu terapiu by som preto neodsudzovala po prvej zlej skusenosti. viem o com hovorim, chodila som najskor k jednej pani a zvrtlo sa to na to ze mi zacala natlacat do hlavy nejake cudne filozofie - vraj ak predkovia cloveka spravili nieco zle, tak aby sa zachoval ten kolobeh dobra a zla tak teraz ja mam tieto problemy preto, ze si to zasluzim kvoli tomu ze ten moj predok spravil nieco zle :D :D no vacsiu haluz som nepocula. to bol pre mna jasny znak zmenit terapeuta a dobre ze som tak spravila.