Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

monika9

katkaxxx ja si tiez myslim ze lieky to daju sice do rovnovaha ale do kedy budu ucinkovat?? ja nechcem brat lieky cely zivot,chcem si s priatelmi sadnut na pivko cez leto ci na strik,tesit sa s nimi,zalozit si rodinu....myslim ze sa opierame o lieky ako ked sa dieta ked sa zlakne opiera o svoju matku......ako lieky mi iste momentalne pomahaju,ale verim ze treba zmenit myslenie na pozitivne a vobec sa nezaoberat chorobou.....aj dneska ked som isla sama na nechty ma prepadla myslienka ze odpadnem,ale vsak som este nikdy neodpadla to je len strach,no a prekonala som sa v pohode som isla aj dosla aj navarila aj v obchode som bola....ten doktor ma v niecom pravdu...aj on mi predpisal lieky kym sa ako tak ta uzkost neupravi do rovnovahy budem brat sertralin-ratiopharm,zase moj znamy serotonin.....

sunnie

Ale chystame sa teraz na predlzeny vikend dovolenkovat, tak si aspon trosku oddychnem lebo zas budem tahat do leta bez prestavky. Zatial sa tu mavajte, potom ked sa vratim pocitam co pribudlo :-)

sunnie

Ajojte, tak ja som prave ten pripad "spaseny liekmi". Dovolim si tvrdit ze mi zachranili zivot. Terapia mi bohuzial ani v najmensom nepomohla, drizdy o nicom... Ja presne viem z coho to vsetko mam a viem ze by sa mi polepsilo keby som stale nebola pod stresom, ale tomu sa vyhnut neda.
Po robote pekne bezkam na anglinu (vcera som si preventivne fukla lexaurin lebo mi nebolo vsetko jedno, ale dostali sme dobreho lektora a nakoniec bolo super a ubehlo to ako voda), od oktobra aj do skoly (uz si aj nadavam ze naco som sa na to dala), k tomu skolenia, sluzobky, no tesim sa.

katkaxxx

monika rada by som pozdvihla tvoju vetu "povedal ze tie lieky ma nikdy nevyliecia ze to sa liekmi neda vyliecit len ako tak dat do rovnovahy,ze by som mala chodit na terapie pretoze je to nezvladnute emocne napatie a este vela hovoril ale celkom rozumne....podstata toho je ze to vsetko treba odblokovat,pomoct podvedomiu atd....." - je to svata pravda, nech si kazdy hovori co chce. neznasam ten pristup "daj si predpisat lieky". jasne, ak to uz clovek poriadne nezvlada, tak si musi pomoct liekmi, lenze tie su ako vieme kratkodobe riesenie a proste nechapem a nikdy nepochopim preco ludia si nechaju predpisat lieky a zaspia na vavrinoch a myslia si ze su spaseni. NIE JE TO RIESENIE PROBLEMU, LEN JEHO ODLOZENIE. a inak ahojte, dlhsie som sa neozvala ;)milos, zuzka, tana, sunnie, emma,monika, 43 (ak som na niekoho zabudla,tak prepacte;)) ako sa mate? :)

ooo/táňa

MILOŠ no lenže ja do nemocnice za žiadnu cenu ísť nechcem, to je môj najväčší strašiak zo všetkého. Nemocnica u nás je príšerná a ja som človek závislý na vzťahoch s blizkymi ľuďmi, no koniec, zomrela by som tam a okrem toho mám nemocníc po krk... úplne po krk...

dada

ahoj milos.citala som co si pisal.myslim ze vo vsetkom mas velmi velku pravdu.je to jednoducho vsetko v nas,hlavne nase myslenie.kazdy clovek ktory ma naburanu psychiku by mal mysliet pozitivne,ale niekedy to nejde viem to podla seba,ale snzim sa o to a velmi s tym bojujem.ale je to velmi tazke.nikdy by ma ani vo sne nenapadlo za sa osud takto so mnou zahra a ocitnem sa tam kde som na psychiatrii.viem ze som neni sama a v dnesnej dobe je to normalne ze vela ludi ma psychicke problemy.nevien ci aj na teba alebo to ozaj len namna vplyva pocasie.ked je zmena pocasia,som normalne dezorientovana,ako keby som mala prazdnu hlavu.spravila by som aj nemozne len aby sa my ulavilo a aby som sa nielen ja ale aj ti ktori maju taketo problemy mali uz konecne dobre.budem rada ak my napises nieco ohladom toho pocasia.dakujem.prajem vsetkym aby sa z toho vsetkeho co najskor dostali,a boli uz konecne stastni.

dada

ahoj andulik.prosim ta velmi pekne mozes my opisat tvoje stavy pred menstruaciou,co sa v tebe odohravalo?lebo ja tiez neviem kam z konopy ked mam dostat menzes,je my hrozne.mam zavrate,je my na zvracanie,napatie v tele,nervzitu,ale hlavne taky tlak v hlave ze neviem co mam robit.moje oci nie su moje vidim tak zvlastne.tiez beriem neurol ale my moc nepomaha.strasne sa to snazim zvladat,ale niekedy by som do toho tak prastila,a pytam sa kedy my uz konecne bude dobre.mozno my uz zacina aj prechod mam 43 rokov,ale je to nieco priserne.ak este niekto okrem teba ma taketo problemy nech sa ozve a poradi ako to zvlada.budem vdacna za kazdu radu.moja gynekologicka s tym nic nerobi aj ked vie ako my je.asi jej to nevadi ved ona netrpi ale ja.jej odpoved je ked mam pravidelne menzes tak hormony to nie su.neviem ako to moze s istotou povedat.akurat dnes mam dostat ale nejako sa my nechce pustit.fakt budem ti vdacna ak my poradis co s tym robis,aby ti nebolo tak blbo dakujem!!!

monika9

idem na nechty teda manikuru,v pondelok odlietam na konferenciu takze bolo by dobre sa dat dokopy nech tam dajako vyzeram,nie ze sa ma zlaknu......tani snad ty nova psychiatricka viac pomoze ale mam dojem ze si musime pomoct sami a prestat mysliet na to ze nam je zle,v podstate nam nic nie je to sa deje len v hlave......

monika9

vecera sa trocha presunula ale v podstate viem o co sa jedna chcu aby som bola na bilboarde....tie terapie by mali odburat tu paniku,zistit jej pricinu vzniku a popracovat s tym.....neviem ci budem chodit na terapie,nerada sa vraciam uz k prezitim veciam......

ooo/táňa

miloš no ty mi dávaš... ale však ok... teším sa :)len nerozumiem akú ambulantnú liečbu, však ja chodím psychoške, len má dovolenku a dovolenku a dovolenku. Ale nič, zajtra idem tej, čo ju zastupuje a zhodou okolností je to presne tá, ku ktorej sa usilujem prestúpiť, takže využijem situáciu... dúfam, že to prinesie zmeny k lepšiemu a konečne mi zvýši dávku a konečne mi to zaberie. MILOŠ ono je problém, že ja nie som introvert, ja som asertívny človek, ktorý si nenechá so sebou robiť čo chce, kľudne poviem šéfke do očí, čo si o veci myslím a pod., takže toto ja meniť fakt nemusím, učila som sa to roky, k tomu ma priviedla rakovina, že sa musím zmeniť od základu a ja som to spravila... napriek tomu ma dobehli tieto stavy, ale ja to zvládnem, jasné, že sa nevzdám, ale miestami mám taký pocit...