Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

katkaxxx

hihi :) zuzi nieeeee to mam z tych terapii vies, sama by som na to urcite neprisla. ja studujem masmedialnu komunikaciu "Publizistik und Kommunikationswissenschaft" na Uni Wien, takze po nemecky..samotny obor by nemal byt tazky ale ta nemcina to znacne komplikuje :) no zatial sa mi dari :) vies zuzi ja mam tieto techniky vyskusane a som sa vdaka nim a inym zbavila svojich strachov uz v mnohych oblastiam. zaklad je nevyhnut sa situacii ktorej sa obavas. vzdy ked sa bojim niecoho este napr tie vlaky alebo tak, tak just idem na to nastupiste a naschval si pockam na ten vlak, kym pekne pride a vidim ze sa mi nic nestalo. a tak je to aj s tymi ostatnymi strachmi. ked sa podriadis tej "kompulzii" tak si z dlhodobeho hladiska problem zhorsujes a uzkost v tej situacii bude vacsia. ake jednoduche :)

zuzana12345

Zuzka ja mám taký pocit že už na mňa lezie prechod.Nemyslím úplne zo všetkým ale bývam zbytočne precitlivelá čo som nikdy nebola menia sa mi nálady jak aprílové počasie a bývam aj dosť podráždená

zuzana12345

kačena dik ty si druhý Miloš tiež taký poklad a balzam na dušu,už som to radila aj Milošovi nechceš si aj ty otvoriť nejakú privátnu prax čo sa tých psychológie a čo ty vlastne aký obor študuješ

zuzanka65

Zuzka, to mávam aj ja. Ale ako som už písala, príde a odíde, hlavne nespanikár. Skôr by si si mala asi oddýchnuť. Ale veď to vieš aj sama.

katkaxxx

no ved to je presne o tom. dobry je system zpisania si faktov - co svedci PRE to ze odpadnem alebo mi pride zle a co svedci PROTI tomu. z toho ti vyjde racionalna odpoved. dalsia dobra vec je predstavenie si "katastrofickeho scenaru" a pridania si pravdepodobnosti v percentach ze co by sa mohlo stat. tak dajme tomu ze aka je sanca ze ti pride zle? povies nejake percento. aka je sanca ze odpadnem? dalsie percento. pokracujes dalej a tieto percenta sa nasobia (tak sa to rata matematicky a ko celkova pravdepodobnost) a uvidis ze nakoniec ti vyjde mizive percento ako napr 0.02 alebo nieco podobne. potom si uvedomis ze kde je realita :) ja som sa zbavila vdaka tymto roznym veciam uz viacero panik :)

zuzana12345

katka keď mne sa to niekedy stane aj v meste ja viem že je to totálna blbosť ale fakt to príde úplne nečakane tak ako aj tie otvorené priestory ja až od strachu stŕpnem.Ale je zaujimave že keď som v meste s niekym tak to nemám venujem sa iným veciam a nemám čas sa pozorovať

katkaxxx

zuzka zbav sa toho tak ze na to jednoducho prestan mysliet. ved vies ze nie je mozne aby si sa zadusila ako nasledok uzkosti..no :))

zuzana12345

uf uf ja nestíham už ani čítať tak sa to tu rozbehlo a je to dobre podľa toho sa viac menej všetci cítite lepšie.Ja som mala dnes v robote menšiu výmenu názorov tak to ešte teraz rozdychávam ale inak som v pohode,len pred spaním mávam dosť často hrču v krku,nedá sa mi prehltať,potom spanikárim že sa zadusím začne mi biť srdce až v krku a nespím až do rána,veď čo keby som náhodou umrela fakt trapné ale neviem ako sa toho zbaviť,ono to príde úplne nečakane

misiak

katka ok.
ale s tymto postojom to naozaj bude trvat dlhsie.nic v zlom.
som za ze skoncit tuto temu :)
nikam to nevedie.
max k depresii :D