Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Sybila a nemaš neaku kamaratku s ktorou by si na začiatku prekonavala ten strach niekam isť?ja som mala šťastie asi v tom to,lebo mna vyslovene nutili kamošky aby som s nimi niakam išla,ved ked niečo ved že oni ma zoberu aj na pohotovosť.teraz mi nerobi problem chodiť aj sama,ale ja som musela vela cestovať mimo hc,tak ma to donutilo.
kacka,tetaniu mi diagnostikovala neurologička a par krat na pohotovosti mi spomenul pred tym doktor,že by som si mala dať urobiť testyna tetaniu.ale ja nemam hyperventilačnu ale ischemicku a neurogennu.neviem či som to spravne napisala.povedali mi že je to dosledok panickej poruchy a uzkosti.kontrolne vyšetrenia mi ide robiť doktor po 3 mesiacoch,či sa mi zvyšili hodnoty Ca a Mg.a ešte neakeho nadobličkoveho hormonu ale to som si nezapamatala ako sa vola a kartu som si nechala u neho,lebo tam idem na tie odbery.potom ti to možem napisať.
Ja som tých 10x reiki vybrala ale pred 4 rokmi a celý rok som sa cítila fantasticky, teraz chodím asi tak, že tete zavolám, že príde, potom mi do toho niečo príde a napíšem jej SMS, že neprídem, mala som ísť minulý utorok ale nejako sa tam nemôžem dostať, lebo potrebujem niečo zo sebou robiť, prakticky som stále sama doma, aj keď účtujem a zdokonaľujem sa, ale nie som typ nato aby som bola doma zatvorená a už mi to lezie na nervy, ale vďaka pp sa bojím niekam chodiť sama, tak sa potrebujem zbaviť toho strachu, takže v najbližšej dobe sa tam donútim ísť. Ja jej robím takého pokusného králika, bola som u nej aj na thajskú masáž, nie tú erotickú, ale na odblokovanie, to bolo dosť sadistické, ale potom som sa cítila ako pierko. Aj na tom regrese som bola 2x(minulé životy), neverila som tomu, ale čo som ta videla, to bolo fascinujúce, normálne som plakala, nedalo sa to ovládať, chcela som oči otvoriť, ale nemohla som, úplne jak vo filme a tam som si odstránila žalúdočné problémy, tam som pochopila prečo ich mám, vlastne mala som. Takže už verím na také veci. Ja mávam aj určité sny, ktoré sa mi už viackrát potvrdili, keď sa mi sníva o duchoch a nemôžem hovoriť a dusia ma, na 100 % budem chorá, keď mi strihajú vlasy-niekto zomrie-overené-tak zomrela moja teta, čo som ani nevedela, že je v nemocnici a za týžden po sne zomrela, potom švagrova mama-nič jej nebola len zápal pľúc, po týždni od sna zomrela, keď sa mi ten sen sníval, ešte som rozmýšlala, kto pre boha by mohol zomreť, aj mužovi som to hovorila, ten mi povedal, nech s tým prestanem, a ešte pri 2 príbuzných sa mi to potvrdilo, normálne sa bojím, ked mi v sne strihajú vlasy. Alebo ked sa mi sníva o svokre, na 100% sa pohádam s mužom, aj keď si myslím, ako naposledy, dám si pozor, aby nebolo začo, tak úplne minule za takú banalitu, že to bolo úplne hlúpe ale stalo sa. Ale som sa rozpísala..........
Inka, z tvojho textu chápem správne, že aj ty máš tetaniu? Po akej dobe sa robia kontrolné testy. Ja mám hyperventilačnú tetaniu. Teraz s psychiatričkou sme sa zhodli, že keby sa tetaniu minulý rok riešila tiež ako úzkosť nemusela som padnúť až na samé dno. Ale to už je minulosť. Teraz treba žiť pritomnostou. Mne nikdo nespomínal, že mi budú robiť na tetaniu kontrolné testy . Vieš niečo bližšie o tom?
barunka každy rozhovor prinesie ulavu,len treba rozpravať.ja som sice ukecana všeobecne ale doma o svojich problemoch rozpravame len velmi malo a to je velka chyba.ale ako sa hovori na rozhovor treba aspoň dvoch.tak som si našla psychologa a možno ma raz nauči ako pripojiť do rozhovoru aj ostatnych členov rodiny.
inuska mas velmi kratky mail
sybila ja som tu prakticky stale napojena,prave som o tom včera pisala.prihovor aj oslava dopadla velmi dobre a mala som pocit,ako keby som prekonala sama seba.kniha bola a je vynikajuca aj ten druhy diel,vrelo odporučam,na namesti ju maju.a zajtra idem do nitry na reiky so sestrou,tak som strašne zvedava.ako často chodiš na reiky.vraj tam treba aspoň 10x.uvidim,mne napr.aj sedenie a rozhovor so psychologom velmi dobre urobili,začala som si uvedomovať ako som v sebe dusila všetky problemy a ako ma všetko tlačilo a dusilo a po prečitani tej knihy som sa v tom len utvrdila.
o spoločnom byvani asi vieme každa svoje,ale bohužial niekedy sa to neda inak vyriešiť.treba sa naučiť ventilovať svoje problemy a nedusiť ich v sebe.ja tiež teraz začinam viac komunikovať aj ked sa to nie vždy každemu pači,ale o tom je život,že nie sme všetci rovnaki a možno aj chvalabohu ,akoby to asi vyzeralo keby sme boli.
Dobre rano,či už obed v každom pripadekrasny deň vam všetkym.damaxy o tom chudnuti je to presne ako si napisala a ja sa snažim toho hesla aj držať.nie je dôležite ako vyzeraš ale ako sa citiš!preto aj ked nie som neako spokojna so svojouvahou momentalne to nechavam plavať lebo hlavne sa chcem dobre citiť.teraz som bola na kontrole u internistu,no bol viac spokojny ako ja ale dal mi ešte zopakovať testy na tetaniu aj ked on si nemysli že by som ju mala a poslal ma ešte na neake odbery .takže kontrolu mam za sebou,môžem začať pracovať,idem si ale najprv urobiť neaku kavu.
Nie je dobré ked bývajú dve rodinné bunky pokope.Prišla som na to vo svojich úvahách a pozorovaním života okolo.Napr.Moja mama so sestrou a svojou matkou bývali v jednom vchode na jednom poschodí,dvere vedla dverí.Nám detom,sestrám a ich matkám to vyhovovalo,dvere sa otvárali,zatvárali,deti behali hore dole od jednej k druhej tretej.A co tídvaja chlapi,jeden začal pit občas aj druhý a ten si napokon urobil utočisko u kamárata,kde si spravil záhradku a chlieviky pre zajace.Teraz ked som dospelá chápem súvislosti.Z našich otcov nikto nežije,ja bývam s mužovou matkou,moje problémy však neprerástli do alkoholizmu,ale do PP.Ciže všetko s čím si nevieme poradit chce nejakou dierou von a ked to nejde tak to takto dopadne.Ale kto rozhodne že to takto nejde alebo ide? no len my a čím skôr s menšími bolačkami,alebo neskôr s horšími následkami.A tých dvoch otcov,ktorí obetovali svoje štastie mi je lúto a teraz na nich často s láskou spomínam a viem,že teraz by som vedela pochopit ich problém a pomohla by som ho riešit.No to je s odstupom času ale som rada,že som to pochopila.