Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

Alternativa

Nielen v bananikoch je ten uzasny a nevyhnutny tryptofan...je to vsetko o zdravej a komplexnej vyzive :D
Co je TRYPTOFAN?
Je to esencialna /nenahraditelna/ aminokyselina, ktoru vyuziva mozog - spolocne s vit.B6, niancinom a horcikom - pre tvorbu serotoninu, jedneho z neurotransmiterov. Serotonin sa oznacuje za jeden z "hormonov stastia". Prave antidepresiva 3.generacie znizuju neziaduce uvolnovanie serotoninu z organizmu. Zabezpecuje prenos informacie pre spanok medzi mozgom a ostatnym telom.
Ako TRYPTOFAN pomaha organizmu?
Zabezpecuje prirodzeny spanok, znizuje vnimavost pre bolest, posobi ako neliekove antidepresivum, uvolnuje napatie a tlmi uzkost, pomaha zvladnut alkoholizmus a znizovat alkoholom vyvolane priznaky chemickych poruch v organizme.
Prirodne zdroje TRYPTOFANU: tvaroh, maso- hlavne morcacie, ryby, banany, susene datle, burske oriesky, jedla obsahujuce bielkoviny.

Alternativa

Caute vsetci pri dopoludnajsej kavicke :D. Opat som Vam prisla ponuknut banan aj s vysvetlenim, ze preco. Pekny den a cely vikend vsetkym prajem.
BANÁN
Účinky :Vďaka obsahu tryptofanu je vynikajúcim antidepresívom, ktorý pozitívne vplýva na náladu. Sú ideálne pre ľudí, ktorí potrebujú vytrvalosť, silu a sústredenie.Majú vysoký obsah magnézia (36mg/100g- na nervy, srdce) a draslíka (382mg/100g/ nevyhnutny pre cinnost srdca). Jeden-dva banány zlepšia náladu a pomáhajú zaspať.

gina

Pekne ranko.Barunka knihu Miluj svoj zivot som citala asi dva krat je to velmi dobra kniha.A teraz citam od Dr.Murphy Moc podvedomi.To je tiez velmi dobre.Vsetko sa odohrava v nasej hlave myslim tym myslienkove pochody a zalezi len na nas co do nej dame.....ci to dobre alebo zle.Tak sa majte pekny piatok.

barunka

som tu len na skok,lebo mám stále kopec roboty.Chcela som Vám povedať, že knihu Miluj svoj život majú v Auparku v BA.aj pokračovanie.Veľké kníhkupectvo Phanta-Rhei alebo tak nejako sa to píše.majte sa pekne.Ozvem sa,keď sa to tu trochu ukľudní.

inka

dobry večer,mne tiež nešiel poobede internet,tak som zase vykonavala tu moju prijemnu domacu činnosť čo mam tak rada-žehlila som,ale aj tak som ešte neskončila,bola som si zacvičiť a idem teraz znova nato.tak mi napište niečo nech ma to aspon trochu bavi.