Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Pekny vecer vam vsetkym zelam.Popri vianocnom upratovani som si teraz urobila pauzu a dnes uz aj hadam stacilo.Inka veru neni to lahke odist tak daleko a poviem ti mala som dost malu dusicku a aj strach.Ale povedala som si ze musim ten strach premoct a nebat sa ho a tak som si aj sama dokazala ze ked clovek chce moze vela toho dokazat a aj zmenit.Vola je velmi dobra vlastnost a kazdy ju ma len ju malo vyuzivame.Dnes som zdobila stromcek a poviem vam ze sa uz velmi tesim na vianoce.Netreba v tom vidiet len zhon ale spravit si ich naozaj take ake chceme.Tak vam vsetkym zelam aby ste si ich urobili take ake chcete a mysleli aj na seba svoj pokoj pohodu a aby ste ich prezili v zdravi a spokojnosti.Dufam ze to nevyznelo ako nejaka fraza ale vy viete ako to myslim...pekny pondelkovy vecer
clovek,damaxy ma pravdu,nemal by si odchadzat ale nieco o sebe skor pisat a hlavne sa za nic nehamby,ani za to ako sa citis,proste ludia sme rozny,mame kazdy svoje trapenia,bolesti,uspechy neuspechy proste pridi vykecaj sa a uvidis
clovek neblbni prid sa vykecat,je to anonymne a fakt to pomaha my aj zareagujeme ale to neznamena ze to musis brat si k srdcu.Prave tu vsak môzes porovnat nase rady a nazory so svojimi a premyslat.A male mesto je co? ja som tiez z maleho mesta asi 10000 obyvatelov aj so psami a pisem tu a je nam tu fajn.Takze kasli na vsetkych a pomahaj si ako vies.Len jedna rada niekedy ked sa dlho otala môze byt z toho velka skoda.Tak sa pridaj a urcite aj take vykecanie ti pomôze.No baby, nemam pravdu?
clovek,nemusiš sa citiť blbo kvoli tomu že si sem pisal.toto forum je pre tych ktori maju problémy a aj pre tych ktori chcu poradit a pomocť,vieš aj na riešenie svojich problemov musi prisť to spravne odhodlanie.takže ak budeš mať chuť kedykolvek nas navštiv a možeš si s nami pokecat.
Ja ozaj neviem. Nemam stresu moc. Skusky mi problem nerobia. Zatial vsetko na 1 krat- a nie som typ co moc sedi nad ucenim. Teraz sa citim blbo sam pred sebou ze som sem vobec pisal. Uz som si povedal velakrat- dnes budem v pohode, zvladam to. Kym som aspon takto asi zostanem vzdy len pri predsavzati, ze raz s tym niekam zajdem. Trvalo mi snad 2 roky kym som si vobec pripustil, ze to nie je ono a par ludi mi muselo dorazne naznacit, ze som divny. Som z maleho mesta, moc anonymity ani doktorov na vyber tam nie je. Je mi neprijemne ked toto pisem, necham to zatial tak. Moc dik za odpovede.
clovek,hovoris ze uteba nie je dovod na stresovanie,ja neviem co studejes ale neverim že si nič nerobiš zo skušok a všetko berieš len tak z pleca na plece.každy človek zažijevo svojom živote etapy,kde sa strieda smutok s radostou a preživa stresujuce chvile,ide o to že niekto sa s tym vievyrovnat po tyždni,niekto s nemusi a niekto to nevie.nerieš prečo ,jednoducho patriš do kategorie,že sa sam nevieš vyrovnať s citmi a pohladom na svet.ak sa necitiš ok,znamena to že sa niečo stebou deje,my to pozname kam dalekoto vie zajst,ty este nie,takže nedavaj tomu šancu aby ti to prerastlo cez hlavu ,navštiv pekne lekara,ked nedoveruješ tomuto tak chod za inym.nemusi ťa zrovna poslat na psychiatriu,možno ti da len niečo na uzkosť a možno ti poradi len psychologa.ja som malahrozne stavy uzkosti nakoniec pp a neposlal ma nikde,povedal mi že jasom silna ja sa s tym popasujem časom.ale ked som sa dostala semna forum a videla som ako to zvladaju baby tak som nechcela čakať ako sa s tym vyrovnam a sama som navštivila aj psychologa aj psychiatra.vieš su to lekari ako každy iny,a je mi jedno čo si o tom myslia ludia okolo mna.ja sa citim na figu a mne pomohol a viem ze kto neprezije pp nevie o čom je reč.bola som šťastna ked som sa vratila medzi ludi a nebala sa ist autom a zbavila som sa strachu z dalšieho zachvatu uzkosti.nečakaj,ak nechceš ist svojmu obvodnemu,chod sam za niektrorym z lekarov psych.držim palce aby si sa spravne rozhodol a tak sa zbaviš problemov.Prvy krok si už spravil,že si nam o tom napisal.
dobre skore ranko vsetkym prajem.isla som dnes zaviest syna k vlaku a veru uz sa mi nechce naspat do postele,takze pekne si ja pojdem piect kolaciky ale najprv som vas chcela pozdravit a zazelat vam krasny a bezstresovy vianocny tyzden.j eposledny pred vianocami a ten byva obycajne plny nahanaciek ,takze baby,opatrne, hodte polku povinnosti aj na niekoho kto vam s tym mile rad pomoze len mu to treba otvorene povedat.
Ak citis ze nie je ako byvalo a nieco sa deje s tebou môzes pokojne zajst k psychiatrovi,tam ti stačí karta poistenca a u nas je potrebna aj zdrav.karta.Nie vzdy musis dostat antidepresiva,niekedy stacia aj lieky,ktoré ti pomôzu prekonat uzkost.
mozno to tak vyzera ,lenze my tu chodievame dlho a tak sa uz touto formou celkom dobre pozname.Vecsina z nas ma skusenosti s pocitmi uzkosti a panickou poruchou a kde tu aj s depresiou.Snazime sa pisat o svojich pocitoch a radime si co kto s tym robi co komu pomaha.Spoznavame tak stav, do ktorého sme sa dostali a ucime sa zvladat situacie.
Ahoj. Vyzera to tu ako nejaka sukromna diskusia, 400stran, ale neviem koho sa opytat. Uz viac nez rok mavam neprijemny pocit uzkosti- zvieranie zaludka, nechut k jedlu, pocit chladu. Stava sa mi to len prilezitostne- cez den alebo vecer, ale teraz uz 2 dni za sebou. Nemam ziaden dovod na stresovasnie. Dlhodobo nemozem v noci zaspat pred druhou (nepijem kavu). Nemam rad priestory plne ludi, vratane podnikov- nechodim na oslavy, zostal som dost izolovany- prakticky sam. Neviem si predstavit, ze by som isiel k svojmu lekarovi a nieco podobne mu povedal. Inak si nepripadam nenormalny- posle ma na psychiatriu? K lekarovi chodim len ak musim- pripadal by som si ako simulant, co chce byt zaujimavy. Mam 20-25 rokov, studujem. Dik za akykolvek nazor.