Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

barunka

keďže seroxat vraj dáva tú chémiu v hlave do poriadku ( po mojom povedané ) tak ten mám brať naďalej.Lenže ja beriem aj xanax 3x denne.Ráno xanax SR,obed xanax 0,25mg a večer pol xanaxu SR.Večer ma tá polovička ukľudní,ale spať nemôžem.Zaspím síce ako poleno.Aj včera večer som tak zaspala,že syn utekal za tatinom,že sa nehýbem!Drobec bol smädný a nie a nie ma zobudiť.Okolo polnoci sa už prehadzujem a je dospané.
Xanax beriem už veľmi,veľmi dlho.Sama chcem vysadiť pomaličky aspoň niektorú dávku.

ornela

barunka, prečo chceš vysadiť xanax, keď nemôžeš spávať? nezaberal Ti? ja som ho voľakedy tiež brala kvôli tomu, že som nemohla spávať a pomohol mi. vieš ja mám takú skúsenost, že keď človek vysadí lieky, keď ešte nieje na tom dobre,že sa mu so vráti. snažila som sa byť bez liekov niekoľko rokov. bojovala som sama so sebou aj so stresom až som sa dopracovala k úzkosti a panike. obdivujem tota, že sa mu to podarilo len cvičením premôcť, ale mám odskúšané na sebe, že niekedy môže človek robiť čo len vládze, tá mrcha ho aj tak premôže. tak teraz papám pirulky a dúfam ,že z toho vyrastiem!!! ale už ozaj idem robiť.(ja som napísala ako taký idiot v mojom predchádzajúcom príspevku, že relaksačný s ks a nie x. ja inak viem písať aj keď to tak možno nevyzerá:).......

toto

Caute ludia, myslim, ze pri liekoch treba byt exaktny. Milos, Via: lubovnik je po nemecky ze uplne presne Johanniskraut.

A pre ornelu k AD pocas tehotenstva? Je urcite lepsie, ak je matka v poho. Ina vec je, ci existuje nejaka miera lieku, ktora by nebola skodliva pre plod. Alebo aj inak, panika by mohla napachat na dietati mozno vacsiu skodu ako liek. Asi tak, ak sa teda neda cakat, tak musis ratat s urcitymi nasledkami, na to sa treba pripravit.

tish

ornela, urcite su aj lieký ktore by bolo mozne brat v tehotenstve aspon moj osobny nazor, len s opatrnostou a pod kontrolou. skus sa poradit s viacerými lekarmi a ziskat viac nazorov. drzim palceky!!!

tish

barunka, skus ten stilnox, ja beriem hypnogen, ked si dobre spominam, je to ta ista ucinna latka alebo podobna. urcite ti to pomoze spat, len ked to beries dlhodobo, straca to ucinok, ja to beriem uz 3mesiac, uspi ma ale budim sa. ale zo zaciatku paradicka, cely cas som spala v noci ako babatko. to len posledny tyzden sa tak budievam odkedy som nastupila do prace. to najskor preto.

ornela

dobré ránko všetkým.niektorí ste tu ranné vtáčatká ako tak pozorujem.chcem reagovať na ten ľubovník.ja beriem paroxetin ratiopharm, čo je náhrada seroxatu, a na letáčiku k liekom je písané, že sa nemá kombinovať ľubovník s týmito liekmi, lebo to môže spôsobovať silnejšie nežiaduce účinky.tak si to radšej overte buď na letáčiku k liekom, alebo v lekárni.na stres je dobrý aj čaj z kamiliek. ale keďže tu máme aj odborníkov,že toto, chcem sa opýtať čo viete o užívaní AD v tehotenstve? ja viem, že všeobecne by sa lieky nemali brať, ale chcem bábo a už mám dosť rokov, ani sa mi nechce priznať koľko, lebo sa na to necítim, ale čo je horšie čas mi uteká a nemôžem to odkladať donekonečna. už som to odložila pred dvama rokmi, keď som začala prvý krát brať AD.po 20 mesiacoch som ich mohla vysadiť.bola som v pohode.ale jedna osoba mi tak skomplikovala život, že som po 5 mesiacoch prestávky musela začať znovu brať AD.bola som v takom strese, že sa mi začínali zasa tie paniky aj keď som si dala lieky na ukľudnenie.lekárka mi povedala, že skúsime 3 mesiace normálnu dávku a potom ďalšie 3 polovičnú.potom skúsim vysadiť. povedala mi, že keby som bola tehotná, musela by som to vydržať bez liekov. ja by som to tiež rada tak dokázala.ale čo keď už budem tehotná a budem mať tie problémy? na jednej stránke v diskusii jedna baba písala, že ona brala polovičnú dávku seroxatu celé tehotenstvo a má zdravé bábetko. jej lekár jej vraj povedal, že je lepšie keď je v pohode s liekmi ako bez nich. ale ja som ich tiež brala a mne lekárka povedala, že musím počkať. ľudia ale ja mám už 40. ja už nemám moc času čakať. teraz začnem tretí mesiac čo beriem celú tabletku. potom 3 mesiace tú polku a uvidím ako mi bude a skúsime to s bábetkom. ale poradte mi ak viete,ako je to tými liekmi v tehu. jedna mamička radila brať rybí tuk, ten je vraj dobrý na tvorbu serotonínu. tuším aj Ty Milos M ho užívaš? rozmýšlam že by som skúsila ten. a s tým cvičením je to fakt dobré. ja som tiež chodila cvičiť, ale potom som stretla moju lásku, vydala som sa a kedže mi potom pribudli povinnosti v domácnosti nemala som dosť času na to len som sa naháňala a stresovala sa všetko postíhať, čo malo zasa opačný efekt a nie relaksačný, tak som to nechala asi pred dvoma rokmi a cvičím už len doma ráno 5 tibeťanov. aj to je lepšie ako nič. robí mi to dobre na chrbticu. ale tak dobre si zaskákať na aerobiku tiež dobre padne, len to chce pravidelnosť, lebo človek víde z cviku a stráca kondičku. ale akosi som sa rozkecala! už končím. idem pracovaaaať. nakuknem sem na fajront, zatiaľ sa majte fajn.

barunka

ahojte všetci.Bola som dnes u šiši lekárky.Dohodli sme sa,že začnem s uberaním xanaxu keď mi bude lepšie.To u mňa znamená toľko,že začnem hneď zajtra ráno.Prepolím si tabletku.Nemôžem ju hneď naraz vyradiť.Pomaličky,piánko.
No ale keď videla tie moje kruhy pod očami,tak mi uverila,že s tým spaním to nemám jednoduché.Keďže som protestovala proti ďalším liekom, povedala,že mi dá niečo len na pár dní-nenávykové,vraj ráno budem svieža.Volá sa Stilnox.Nepoznáte to niekto? Ja dúfam,že sa konečne vyspím.Celú noc v kuse som nespala týždne.

tish

dobre ranko vsetkym, bola som u zubarky, bolo to bez strachu ale so strpnutou papulkou, tak teraz len upozornujem kolegov aby mi povedali ked mi bude tiect slinka :)