Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
Ornela citala som tvoj prispevok a momentalne sedim za pocitacom.To ze mas 40 rokov je super a prave 40 tka je vek ktory je uzastny a skvely a nikdy by som nechcela mat menej.Vyzeram lepsie dokonca lekari ked som bola v nemocnici sa chodili na mna pozerat ako na nejaky zvlastny druh lebo nechceli vert ze mam 40tku.A skonstatovali ze moja genetika je posunuta o 15 rokov.Takze aj priatela mam omnoho mladsieho pretoze niektori moji rovesnici pri mne vyzerali ako moj otec alebo ujo.Genetika hra velku rolu a vek na papieri neni dolezity .Niekto starne pomaly niekto skor s tym sa neda nic robit.A babo nad tym som rozmyslala aj ja takze netreba sa bat poznam vela zien pretoze vela casu travim vonku kde bezne zeny rodia po 40tke.Aj moja mama ma mala po 40 tke a je to dama ktoa ma velmi vela energie.A co sa tyka liekov treba to predebatovat s lekarkou ale viem ze niektore lieky sa daju uzivat aj v tehotenstve.Ornela prajem ti vela dobrej energie aj vam vsetkym mili moji a nezabudnite ze zivot je ako platno a zavisi len od nas co si na to platno namalujeme.Takze malujte len pekne veci .pa a pekny den vam vsetkym
na dovazok, ja diar vyuzivam presne ako tish, nemusiet nic drzat v hlave a stresovat sa, ci som nieco nezabudol a cakat ci a odkial za to z niektorej strany necakane nedostanem "facku" :-)
barunka, nikdy nevies :) aj ja som bola leniva si pisat vsetko ale teraz viem, ze to nemusim drzat v hlave, iba si to precitam a hned vsetko zapisujem :)
môže to byť fajn,i keď ja som na to asi lenivá.Na začiatku pp som si písala listy.Poznáte to nie?Rada od psychologičky.Na jeden list som napísala to čo bolo-na čo nerada spomínam,čo chcem nechať v tzv. 13-tej komnate a na druhý papier som napísala čo príjemné som zažila počas celého roka.Ten prvý som potom spálila.Bol to fajn oslobodzujúci pocit.Inak som si napísala ešte jeden list,kde bolo to čo CHCEM!Ten sa najlepšie škrtá.Som vždy sama so sebou tak spokojná.Neviem kedy sa mi podarí škrtnúť zájazd do Paríža :(
toto, obavam sa, ze pri nasom rychlom zivotnom tempe taka 75 ani nehrozi :)
barunka ja si zapisujem co mam urobit a terminy aby som to nedrzala v hlave a nestresovala ze co kedy mam urobit, ist a tak.
tish, k tej starej korytnacke, to mi pripomina rozhovor dvoch babiek, ktory som zacul v cakarni u lekara. Jedna sa stazovala druhej na utrpenie, ktore jej sposobuju choroby a ta druha skonstatovala, citujem: "Veru, zivot za nieco stoji len do 75, potom uz je to len cakanie na zubatu." Znova to nie je navod na debku, ale poznanie, ktore pomoze pripravit sa na to, co cloveka caka.
Mne diar zarucuje prehlad, vdaka tomu elegantne a s prehladom rozlim, co je dolezite a co druhorade, tak viem, ze toho napokon nemam az tak vela na praci, lebo niektore malichernosti mozem ozaj okaslat (ale to, ze je to banalita mi svitne, az ked to vidim napisane v agende dna), no a potom nie som pod tlakom a panika sa drzi na distanc. A mam pekny den pred sebou :-) Ja takto, vy ostatni ako?
inak čo to máte s tým diárom ? Zapisujete si tam čo máte alebo chcete spraviť ? Nie je depresívne, keď je diár plný a ja nemám čas plniť úlohy v ňom?
toto, tak az taka stara korytnacka nechcem byt :D
Uvolnenie: tiez nemam skoro vobec cas na uvolnujuce cviky, ale robim taku vec, ze, napr. na autobusovej zastavke sa sustredim na seba, uplne sa cely uvolnim, ako pisal Milos, vsetky svaly, da sa to postupne, akoze od hlavy nadol, ja to robim zrychlene :-) ze naraz vsetky, akoby som bol lopta a vypustil vsetok vzduch a dycham, p-o-m-a-l-y, z-h-l-b-o-k-a, p-r-a-v-i-d-e-l-n-e. Ozaj, viete, ze korytnacky sa dozivaju aj 200 rokov prave vdaka pomalemu a hlbokemu dychaniu a nenahleniu sa? :-)