Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ahoj barunka, no ja tiez toho mam ze by som to mohla cely weekned riesit ale aj tak dnes o 14 padam z prace, vecer vystupujem na jenom plese a to sa mi chce urcite viac ako trcat za pc :D najviac sa tesim ako sa zase cela vymalujem a vytrbliecem juuuuuj :))))
ahoj lencok!
každopádne hľadaj psychologičku.nevzdávaj to, kým nenájdeš.mne to veľmi pomohlo. konečne som sa mohla vyrozprávať úplne o všetkom čo ma trápilo od detstva a hlavne som lepšie pochopila čo sa so mnou deje. tešila som sa na každé sedenie. dovtedy som sa bála uplne každej zmeny v mojej nálade, lebo som nechápala prečo, sa to deje tak ako sa to deje, keď to ja nechcem. pripadala som si, že nemôžem vôbec nič so svojim životom urobiť.každý nový deň bol pre mňa utrpením, lebo som sa bála čo zas bude.ale už po ptrvých pár sedeniach sa mi uľavilo, začala som sa opäť tešiť z maličkostí ako voľakedy a to zlepšenie mi veľmi pomáhalo. hlavne sa neobviňuj z ničoho. nemôžeš za to. je to chémia, čo nám komplikuje život. a jazva? sama hovoríš, že nieje veľmi vidieť, tak sa netráp kvôli nej! porozmýšľaj napríklad, či by si Ty mala niekoho druhého menej rada len kvôli tomu, že má na nohe jazvu. ja teda určite nie. a myslím, že ani Ty nie. tak sa netráp. nikomu z Tvojho okolia Tvoja jazva neprekáža v tom aby Ťa mali radi. tak sa maj rada aj Ty. to je hlavné. držím Ti palce. veľmi. :) :) :)
chcem poďakovať Viliamovi za jeho príspevok.Nie len mňa,ale aj ostatných na tejto stránke určite teší,že sa z toho DÁ dostať (písal si o svojej sestre). Máš veľkú výhodu,keď je pri Tebe niekto,kto tie stavy prekonal.Uvítala by som,keby nám tvoja sestra osobne napísala čo u nej zabralo.Dodá nám to veľa sily.
ahoj tish.Dnes v posledný pracovný deň mi nahádzali toľko roboty,že ani keby som ťahala 12-tky by som nemala šancu to stihnúť.
Miloš,kde si? Cvičil si? Ja áno,hehe. Bolí ma síce celý človek,ale mám zo seba dobrý pocit.Pár brušákov,nejaké cviky na chrbticu,trochu kalanetiky,trochu jogy-čo ma napadlo.Necelú hodinku som tomu včera venovala.
dobre rano prajem,
veronika? kam si chodila tancovat? v bratislave? mna uci Marfa.
Čaute všetci čo ešte nespíte
Dnes som aj ja normálne cvičila. Aspoň niečo pre seba som spravila. Tancovala som aj brušný tanec, len si už všetky prvky nepamätám. Tish kto ťa učil tancovať bruš.tanec?
Lenčok psychológa určite potrebuješ ako soľ. Aj ja som chodila jednej psychologičke na terapie - imaginácie. Tie mi trochu pomohli a ostatné už musím zvládnuť sama.
Skús si nájsť psychológa niekde v tvojom okolí. Potom sa z toho ľahšie dostaneš.
Miloš napísala som ti mail.Tak si to nezabudni prečítať.
Tak vám prajem dobrú noc.:-)
citala som ze dnes ste mali temu trosku o liekoch.z mojej skusenosti-xanax,prvy druhy krat mi nezabral,potom uz ano,beriem ho len ked je velmi zle.na spanie som brala zopiclion-je vyborny.a lencok co sa tyka tvojej OCD-velmi pomaha aj psychoterapia-samozrejme aj medikamenty.na psychoterapii sa ucis narabat so svojimi vtieravymi myslienkami,ktore ta stresuju.milos m.-dnes to bolo uz lepsie,ako vcera.ziadny atak,ale ja uz som zvyknuta-uz mam s tou svinou PP vela preskakane.pekny vecer,alebo dobru noc..
psycholog je asi potrebny. ja idem k nemu v utorok.dokonca je to psycholozka a v najlepsich rokoch.dostal som od nej vypracovat domacu ulohu ako ze co od toho ocakavam a ake su moje priority a pod.tak ze v utorok idem k nej na prve ozajstne sedenie a mam tremu fakt neviem ako to dopadne.
dlho som si tu citala vase prispevky, vela mi dali...dakujem, drzim vam vsetkym palce
Liecim sa, dlho som brala zoloft kazdy stvrty den, teraz som ho musela zacat brat kazdy den, a tie vedlajsie ucinky neznasam. Jedine co viem, je potrebujem nejaku psychoterapiu. Tu u nas sa neda najst ziaden psycholog, ktory ma na pacienta aj trosku casu. Potrebujem niekoho kto by ma pochopil, a ukazal mi cestu ako sa toho zbavit...vyriesit veci z detstva atd...alebo nejaku skupinovu terapiu...tentokrat to chcem dotiahnut dokonca. Studujem VS, ale ak bude potrebne aj ta pojde bokom. Len niekedy neviem kde hladat povzbudenie, sa citim taka sama,mam rodinu, mam priatela, mam kamaratov...ale nieco mi chyba...kto chce najst, musi hladat, ja viem...hladat cestu a zvitazit nad sebou. Jedno si myslim urcite kto to dokaze klobuk dole...ti co take problemy nemaju...nikdy si neuvedomia tu silu sebazaprenia...tu silu ist a napriek vsetkemu sa snazit o pekny zivot. Ja si preto niekedy hovorim, ze vela mi to berie,ale v konecnom dosledku mi to moze vela dat. Lenka