Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkosť

damaxy

Jarjar,zda sa mi ze trochu podcenujes svoj stav,alebo to este nie je take zle.Psychiater je dolezity lekar a ak nemas v svojom meste takeho,ktory by urobil na teba dobry dojem,co je dolezite verit lekarovi, chod vedla,ale z PP a podobnych zalezitosti je velmi blizko k depresii a to nechci zazit.Zachvaty chodia kde tu,ale potom sa to zhorsuje a nakoniec je dlha cesta spet.Okrem liekov su to ine veci,aj ked si na prvy pohlad stastna nieco bude co toto sposobuje.Takze nezanedbaj a rozmyslaj.

damaxy

Veve z mojej vlastnej skusenosti ak mas moznost zmenit vzduch chod,kazda zmena a hlavne odchod z prostredia ktore ti pripomina vselico,pomaha.Spor s otcom neries nezatazuj sa s tym ,sustred sa na seba a snaz sa dat doporiadku,ako sa mi to lahko pise.Ale v inom prostredi sa ti hlava precisti,budes sa rozpravat s inymi ludmi a mozno prides aj na ine riesenia,ktore si doma nenasla.Ja preto vravim pober si lieciky a chod.

jarjar

dakujem Miloš.ja som chcela chodiť k dr. ale keď tu máme, len tu jednu, ktorá mi prepadá menej vyrovnaná ako ja/to je asi deformacia z prostredia/.ja nemám žiadne zlé myšlienky, ja by som si iste nechcela ublížiť, síce sa mistále zdá, že každý ubližuje mne,a nikto ma nemá rád a tak.len fakt by som chcela od vás počuť, či aj vám sa stáva, ja neviem napr.pri zmene počasia, alebo čo, že vám vynecháva srdce, ale to potom je celé dni.naozaj čakám, kedy to bude naposledy, a je so mnou koniec.a ak také mávate, čo potom robíte?ďakujem za každú radu :D

Veve

Ahojte
Teraz nie soom na tom najlepšie. Včera som sa s tatom dosť pohádala. Mal vypité a začal mi nadávať. Bolo to hlavne kôli práci. V pondelok som dala výpoveď a jemu to dosť vadí. V hneve som mu povedala také veci, ktoré som nemala. Bol so mnou aj môj priatel. Ten to všetko si musel vypočuť. Bolo to hrozné!!! S priatelom som musela odísť na von. Bolo mi hrozne zle. Poriadne som tatovi vynadala a chcela som ujsť z domu ale priatel ma zastavil. Teraz ma to mrzí. Včera som bola na tom dosť psychicky zle a chcela som si niečo urobiť. Bol to na mňa hrozný psychic.nátlak.
Teraz chcem ísť za kamoškou do Milochova. Potrebujem nachvílu vypadnúť z domu. Priatel má iný názor na to ale cítim že keby som videla tatu tak by som to už nevydržala.
S priatelom to trochu medzi nami škrípe. Snaží sa ma pochiť a chce mi pomôcť ale mu to akosi nejde. neviem čo bude ďalej.Nechcem sa s ním rozísť -z celého srdiečka ho ľúbim. Neviem čo bude ďalej...prosím pomodlite sa za mňa. Už nevládzem.....

jarjar

ahojte, chcela by som sa opýtať vás skúsených.skoro pred rokom som dostala nejaké záchvaty, tak som behala po pohotovostiach, všade každý vravel, že som v poriadku, nejaká známa mi pomenula PP, tak som zašla za psych.u nás je hádam jedna v meste, čakacia doba mesiac, v čakárni som čakala 7hodín,dr mi povedala,že veď som usmiata, tak ano, ale keď sa neviem nadýchnuť a pod, to je super,tak som dostala neurol,inak som človek v pohode,snažímsa zvládať veci sama, mám 29r.dcérku,super muža.k psych.nechodím,nechce sa mi tam sedieť celý deň pre nič.ale povedzet mi prosím,aj vám zvykne vynechávať srdce?teraz napr.už tretí deň, ale potom je to každých 4-5min.stále si myslím,že umieram,že sa mi zastaví srdce.poradte mi prosím.mávali ste niekto takéto pocity?prosím pomoooc

Veve

Ahoj Ružička Úzkosť antidepresívami samôže ale aj nemusí vyliečiť.Vieš lieky niekomu pomôžu a inému nemusia. Je to individuálne.
Ja doteraz užívam Seroxat. Musím priznať že asi už vyše 9 mesiacov čo ho užívam tak mi je už lepšie. &predtým som užívala iný liek ktorý mi moje úzkosti len zhoršoval.
Ale netreba dať len na lieky ale aj na rady psychológa. Terapia môže prospieť niekedy viac ako lieky.Ale najlepšie je keď sa užívajú lieky a terapia. Lieky môžu pomôcť len na 50 percent. Ostatné je len na nás.

ružička

Ahoj, som prvý raz na tomto fóre. Chcela by som sa spýtať, či sa vôbec dá úzkosť vyliečiť antidepresívami. Beriem vyše roka Esprital, ale okrem spánku a kíl navyše na úzkosť nezabral. Vraj skúsime niečo iné. Ak máte nejaké skúsenosti napíšte. Ďakujem

zuz

Ani mne to nepomahalo, ale ja som taky extra pripad, ze mne na uzkost doposial zieden liek nepomohol... Tak mozno inym pomoze...