Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
ahoj mijka si robis srandu?????
ahojte...mám pre vás novinku.mijko sa so mnou dnes rozišiel, zatiaľ mi to ešte nedošlo..je to také blbé, zvláštne..ani neviem čo napisať.
citim sa prázdna..to horšie asi len príde.
este doplnujem.Panicky zachvat dostava kazdorocne 10,12 percent ludi,teda kazdy 8,10 z nas.Panickou poruchou ochorie kazdy rok asi 1,3percenta osob.U zien sa objavuje 2krat castejsie nez u muzov.Priemerny vek je medzi 23,29 rokom.Prvy atak prichadza nezriedka v obdobi vaznej zivotnej choroby,nehody,po strate blizkeho cloveka,prerusenim partnerskeho vztahu,odlucenim od rodiny,nastup do skoly,do zamestnania,momo domov.Rizikovym je aj obdobie sestonedelia,zvysena alebo znizena porucha stitnej zlazy,pozitie niektorych psychoaktivnych latok napr.marihuana,LSD,kokain.
pre micu.PPje stv vystupnovanej uzkosti a strachu,ktory sa vyrazne prejavuje v telesnom prezivani a spravani cloveka.Panicky zachvat prichadza nahle,nepredvidatelne a nie je obmedzeny na ziadnu specificku situaciu alebo suhrn okolnosti.Clovek preziva intenzivny strach,pocit,ze sa nieco hrozne prihodi,strach zo straty sebakontroly,zo zosalenia a takmer vzdy sa objavuje strach z umierania.Jednotlivy zachvat trva obvykle 5,20 min.vynimocne az 2 hod.Na panicky zachvat casto navazuje trvaly strach z dalsieho zachvatu.Beznou reakciou na zachvat paniky je snaha uniknut zo situacie kde k panike doslo,alebo co najrychlejsie vyhladat pomoc a bezpecie napr.privolanie rychlej zachrannej sluzby.Zachvat uzkosti je spojeny s radom telesnych priznakov.A to.1.povrchne dychanie2.pocit dusenia veduci k hyperventilacii3.busenie srdca4.bolest na hrudniku5.potenie6.zavraty,mdloby,tocenie hlavy7.slabost dolnych koncatin8.pocity na zvracanie alebo zaludocna nervozita9.pocity,ze objekty nie su realne derealizacia alebo jedinec je mimo10.mravencenie v prstoch,predlaktiach chodidlach pri intenzivnom dychani krce v tychto miestach brnenie okolo pier11.navaly tepla a chladu12.silne chvenie alebo triaska.Dufam ze ti to pomohlo...
ahojte napisete mi niekto co je presne ta PP?
aj s priznakmi
lebo ja mam obcas vselijake stavy a neviem ci je to normal :)
dakujem a pekny vecer
Ahojte, kde ste vsetky? Uz vikendujete?
Ahoj Miss Písala si náhodou na téme panická porucha a tehotenstvo?Myslím že niekde som si ťa tam čítala.Ako sa má malý a ako to zvládaš?
Vieš na závraty je dobré mať lekára ale na psychiku a tieto stavy je lepšie mať psychológa.Chodíš nejakemu psychológovi?
Ja som tehotná a som momentálne v 4.týždni.Na bábo sa s priateľom tešíme :-)Musela som vysadiť lieky na PP.Teraz som rada že ich už neužívam.Jasné že môjmu telu chýbajú ale chcem to zvládnuť bez liekov.
ahoj silvi,tak uz si spojena aj doma so svetom.tak ma nenechaj dlho cakat,haloooo?!
Ahoj,konecne mame doma internet, prvu stranku ktoru som si pozrela bola tato. Zdravim vsetkych.