Zle znášam vypäté situácie a keď som sama doma . Lekár mi dal Xanax, poradte niečo z homeopatie alebo niečo iné len nie lieky.
Úzkosť
alexia to co preživas sa vola depersonalizacia a derealizácia:)
vyskytuje sa to pri pan. poruche a depke..ja som to tiež mavala. preslo samo..
jedno cele leto som prežila ako keby som snivala, akoby to nebolo naozaj..
no hej, to poznám a ja som ešte fest unavená a ešte mám pocit, akoby svet prechádzal popri mne, ja všetko vidím, ale nie som v ňom - také niečo, ťažko sa to opisuje... pozná to niekto? Ja beriem 1 a pol cipralexu, ostatné som vyhodila... neurol je návykový, to si nechcem dávať, hrozne sa bojím závislostí všetkých druhov... ale tie AD ma už tiež riadne serú... chcem vyskúšať aj niečo iné, len neviem čo, tak poraďte, ak máte skúsenosť (okrem RNG - to už všetko poznám)
Alexia ked to niekedy na mna pride tak mam take tlaky v hlave ,mam take motaky a zle sa mi pozera musim niekedy prizmurit oci a mam aj to chvenie v sebe.Niekedy ani neviem presne pomenovat co to mam uz som z toho cela dopletena.Ta moja kamoska brala len neurol aj ja si ho davam ,a na zaciatku tehotenstva viem ze si ho este obcas davala potom uz nie ale lekarka jej povedala ze je to v poriadku.To zalezi aj ake lieky beries a ake mnozstvo ,niektore sa mozu aj pocas tehotenstva ine nie treba sa poradit s lekarom.Ja som sa uz rozpravala s mojou lekarkou a dokonca keby som otehotnela mozem tu moju malu davku neurolu brat pokojne cele thotenstvo,keby bolo treba.Alexia treba sa opytat na tieto veci,lbo to zalezi co konkretne uzivas.Mne staci len neurol a s Ad ja nemam dobre skusenosti.Ale vies kazdy sme ini a fakt kazdy potrebuje aj nieco ine a treba len skusat co ti robi dobre.Idem si uvarit nejaky cajik aby som nemyslela len na tu moju hlaVU A DUFAM,ZE KED SA RANO ZOBUDIM BUDE UZ DOBRE.PA
JE aj vám dnes na prd?
spomínala si videnie Myrna, čo presne máš na mysli, čo máš s videním? lebo ma zaujíma, či má niekto to, čo ja... a tá kamoška brala antidepresíva a vysadila ich keď chcela otehotnieť či ako?
Alexia nezufaj,aj ja mam podobnu naladu ako ty mozno je to aj tym pocasim ,lebo ani ja sa necitim najlepsie a uz druhy den mam hlavu ako neviem kde aj to videnie a chvenie a stale si vravim ved to prejede a do certa ved to musi prejst a pridu aj lepsie dni.vykasli sa na to ono sa to odlepi aj ked ja viem ide to na nervy.mam kamosku,ktora ma obcas tiez taketo stavy,teraz uz menej a v tehotenstve nemala vobec nic.A aj teraz je to omnoho lepsie ako mi vravela.Tak veru rozmyslam ze uz je najvyssi cas ist na matersku a nebat sa toho...pekny den tebe aj ostatnym zelam a hlavne nech vsetko zle odide a len to pekne nech pride..
ach ľudia, mňa už z toho švihne... mne je psychicky dobre, akurát tie fyzické príznaky, to je už neskutočné. posledné dva dni mi už bolo mizerne a dnes to vyvrcholilo, porucha videnia, točenie hlavy, načisto odpadávací stav, slabosť, trasenie... no a potom, že choď do roboty... no ale išla som a trčím tu a hlava sa mi furt točí a rozčuľujem sa nad tým, že mi to hádam nikdy neprejde... doriti, však ja chcem mať deti a tie posrané antidepresíva mi už lezú krkom. Som čítala dnes článok, že depresia sa lieči rok a potom človek funguje... a ja sa už 4 točím v kruhu ako myš v klietke...
Ahoj Misula. Chcela by so Ti este poradit, aby si nehladala tolko informacii o tejto chorobe. Hovorim z vlastnej skusenosti, cim viac som o nej citala, tym mi bolo horsie. Dokonca som si myslela ze to moze byt aj nieco ine, horsie, nejaka psychoza. Niekedy som sa bala ze si ublizim a ze sa neovladnem, hoci ma lekar upokojil, ze v mojom pripade to nehrozi. Teraz som v pohode, ale neodvazim sa verit tomu, ze je to navzdy. Drzim palce, a ak to budes potrebovat, pokojne napis. Silvi
Dikes ALL za podporu. Je to skvely pocit zit s triezvim mozgom. Ani som si neuvedomoval kolko bolesti som sposoboval okoliu a v konecnom dosledku aj sebe. MISULA-skus v sebe riadne bagrovat a zistis sama ako bojovat. Ver mi..aj ja som mal psych. problemi a bral som lieky..no teraz mi ich doktor zo dna na den vysadil[co sa neodporuca!] a sam som prisiel na to ake chyby robim..ako sa spravam a ako sa to premieta na mojej psychike a celom zivote. Netreba nam Doktorov a lieky..je to jednoduche..byt k sebe samemu uprimny a nehladiet do minulosti-len sa poucit. BAGROVAT BAGROVAT BAGROVAT!!!!!! Skuste to..pridete na to co a preco sa to s vami deje. Ked som odchadzal z liecenia, podakoval som sa psychiatrovi a ten mi povedal:DAKUJTE SEBE!!! A tak to v skutocnosti aj JE deti moje. CAVEEEEES
Ahoj Silvi a vsetci. dakujem zarady. Chodim aj na psychoterapiu, vlasne uz asi 2,5 roka, od kedy viem o svojej diagnoze. Je to hrozne tazke a nikdy som si nemyslela, ze to postihne mna. Najhorsie pre mna bolo ist prvy krat ku psychiatrovi. Hambila som sa, ale potom som si uvedomila, ze vsetci v ordinacii sme na jednej lodi. Aj ked niekedy vidim tych ludi okolo, na ktorych vidno, ze maju nejaky psychicky problem , rozmyslam, ci aj na mne to tak vidno. velmi zle to znasam, lebo znama ma manio-depresivnu psychozu a ona je chudatko uplne mino. velmi sa bojim, ze takto odpadnem aj ja. vsetko mam nastudovane, knihy net...teoriu ovladam, prax sa mi zial akosi zvladat nedari. uplne mi to nici zivot...v praci, v skole nechodim ani na prednasky a ruca sa mi 5 rocny vztah.Cize som momentalne velmi zufala, aj ked sa snazim nepodliehat depresii.