Skusal to niekto? Ake s nim mate skusenosti? Pomaha chudnut?
Jablčny ocot
pila som jablčný ocot, pretože som mala často zápchy, od vtedy mi je lepšie a pri tom som ešte schudla...no všetko treba s mierou a keď začnete pomaly chudnúť, dajte si chvíľu s octom prestávku, lebo vám spôsobí viac problémov ako radostí...
Nebola som obhajkyna pitia JABLCNEHO octu, ale... Nasla som o nom toto: je 5% roztok kyseliny jablcnej, obsahuje vela draslika, vapnika, fluoru, sodika a stopove prvky. Ucinky jablc. octu tu uz poznate. Pri jeho pravidelnom rannom piti po zriedeni vodou treba velmi dbat na DOSTATOCNY PITNY REZIM, cim sa zrieduje celkovy obsah kyselin v traviacom trakte. Dlhodobe pitie moze prave v dosledku prekyslenia vyvolat gastroentritidu. Treba zaradit do stravy viac zasadotvornej potravy.
Ak chcete mat istotu, ze sa pri priemyselnom spracovani vsetky latky z jabl nestratia, da sa vraj urobit doma.
Recept na jablčný ocot
1 kg jabĺk (sladší a šťavnatejší druh), vyrezať okvetie a okolie stopky (nekovovým nožom), postrúhame na strúhadle z umelej hmoty, alebo aspoň na nerezovom (jablká nelúpať, ale strúhať aj so šupou, jadrami a jadrovníkmi). Dať do 4 litrového zaváracieho pohára (od uhoriek) a zaliať 2 l pramenitej vody. Zakryť gázou a previazať gumičkou. Drevenou lyžicou premiešať každý deň počas 10-ich dní.
Potom jablká precediť, pretlačiť cez riedku, pevnú utierku, alebo niekoľkokrát zloženú hydrofilnú gázu. Pohár vypláchnuť, vliať pretlačenú šťavu späť do pohára a nechať stáť ďalších 20 dní. Teraz už netreba miešať, ale nechať v pokoji stáť. Potom hotový ocot stiahnuť do fliaš.
J a b l k á nesmú prísť do styku s k o v o m !!!
v tom jablčnom octe niečo musi byt pretoze ho pijem iba druhy den a vobec nesom hladla nejedla som uz asi nieakych 8 hodin a ziaden pocit po hlade. Takze aj v tom smere to pomaha urcite odporucam pit za malu lyzičku kazdy den a nebudete mat chut si nieco zajest. tak pa
predovšetkým jablčný ocot nie je ako taký na chudnutie. Je na vyplavovanie toxínov z tela, dokonca sa odporúča piť počas choroby na stiahnutie vysokých horúčok (5-6 pohárov). Ak ale povedzme nahradíte dennú dávku tekutín troma pohármi RIEDENÉHO jablčného octu denne namiesto Coca-coly alebo iného sladkého nápoja, môže nastať za istých okolností aj úbytok hmotnosti. Ak si ale myslíte, že pohár jablčného octu vypijete pred jedlom alebo po jedle, výsledok nie je zaručený :-(( Pri diétach alebo iných "pôstoch" je to vďačný nápoj, také vyplavovanie toxínov z tela je užitočnejšie ako samotné chudnutie. Dokonca vyrovnáva Ph tela, čo napomáha aj pri niektorých ženských problémoch (candida). Samozrejme pije sa zriedený v pohári vody, asi 2-3 čajové lyžičky 3x denne : pre menej zdatných - môžete pridať pár kvapiek medu, dostanete sladkokyslý nápoj, ktorý dokonca môžu piť aj deti. P.S: určite sa neužíva neriedený!!!
a moze jablčný ocot sposobit aj zapchu,ked clovek je zeleninu s jablcnym octom?
Pokiaľ viem octy sú konzervačné látky, ktoré spomalujú trávenie. Odporúčam citrón.
jablčný ocot prečistuje cievy,odvápnuje a myslím si,že odvápnuje aj kosti,nerozozná dobrý vapnik a zlý.takže zas staré dobré všetko s mierou
Odporucam stavu z citrona v pohari vlaznej vody hned po prebudeni. Tiez citronom mozete nahradit ocot v akomkolvek jedle a v salatoch. Neviem, preco sa pri octe chudne. Ale je to jednoznacne zriedena kyselina. Zatial co citron patri k zasadotvornym latkam. Viac si mozno najdete v teme o prekysleni organizmu. Pekny vecer.
Môj manžel si dáva jablčný ocot denno denne do polievok aj do šalátov.Veľmi schudol.Inak je zdravý,ale ešte chce schudnúť a stále sa nalieva s jablkovým octom,lebo mu to poradil jeho kamarát.Nnnno,ak je to tak,ako tu čítam,tak mu poviem,že mu to môže uškodiť.