Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

materske znamienka

Príspevok v téme: materske znamienka
jana_11

dobry den,
mam problem s materinskymi znamienkami, ktore zacali z nicoho nic tmavnut...a jedno dokonca akoby sa zacalo otvarat...
hladala som info na internete a vsetko nasvedcuje len na rakovinu koze...
prosim, vie mi niekto poradit... mam len 22 rokov :-(
-----------------------
Znamienka - materské znamienko - www.zdravie.sk

ethel

Mel,ja by som si ho dala vybrať.Myslím,že je väčšie riziko si takéto znamienko nechať.Vyrežú aj okolie.Určite von.

mel

Mozte mi poradit, sestra ma materske znamienko na chrbate ktore je vypukle.pred rokom si ho poskrabala a odvtedy ju stale bolieva miesto okolo neho. rozhodla sa ze si ho da prec lebo kozna jej povedala ze sa jej to moze zhorsit.rakovina to vsak nieje ake je riziko takejto operacie? trosku sa obavam.... dakujem

bibi

Gombicka,ze si si zadrela do znamienka a vytieklo trochu krvi nemusi nic znamenat,no treba s tym ist na kozne.Moj syn je v anglicku a tiez sa mu stalo ze pri sprchovani si zadrel a vytieklo mu trosku krvi.Boli sme z toho nestastni.Hned isiel v anglicku k lekarovi,no ten povedal ze mu pride telegram na odstranenie znamienka.Syn si to nakoniec rozmyslel,lebo vraj je tam hrozna hygiena.Tak som ho objednala tu v Ba u chirurga a minuly mesiac mu to odstranil.Prave vcera som volala vysledky su o.k.

panika

vsetky znamienka,ked menia tvar,velkost a farbu patria do ruk dermatologa.Tyka sa to hlavne tych,ktore maju nepravidelne okraje,ale radsej by som isla na vysetrenie.Tu by som neriskovala

miroslava

dobry den,
ide o materske znamienko mojho priatela,ma 30 rokov a pocas svojho zivota sa mu nikdy nemenilo.Teraz sa zacalo menit:tvari sa ako pluzgierik,je okruhleho tvaru velkosti 1,5/1,5.je citlive na dotyk, a v dolnej casti ako by sa vytvarala biela vyrazka.....co mi poradite?dakujem...mirka

panika

znamienka si treba vsimat,ak zacnu menit tvar,velkost a zafarbenie. Co sa tyka ochrany pred slnkom, velmi dobre su pripravky Daylong(lekareň) a samozrejme vyhybanie sa slnku cez poludnie

to gombicka.ludia sa boja pravom, zhubny melanom (laicky rakovina znamienka) patri k najzhubnejsim nadorom.Kozna lekar by ta mohol uistit(pripadne poslat dalej), ci je znamienko OK, alebo ho treba vybrat

gombicka

ahoj, nahodou so si nehtom zadrela do znamineka(plosne,asi 3mm priemer),trochu mi z neho tiekla krv. viem ze ludia sa toho obavaju, ake riziko to pre mna predstavuje? dakujem za radu

petra88

dobyr evcer.chhhcela by som poprosit o radu.mam zvyseny pocet zanmienok a kozna lekarka mi neodporuca pobyt na slnku.byvam na orave a tu si ho ani moc neuzijem.rady by sme sli na dovolenku do egypta.rposim vas o radu ci je mozne ist ako sa chranit pomahaju opalovacie kremy s vysokmm faktorom?dakujem velmi pekne vopred.petra

bosasa

Dobre dakujem za radu, som bola preto taka pocudovana, lebo ja mam velmi malo znamienoka ataketo vysunute nemam ziadne. Dakujem :)

aljoška

Pýtam sa len preto,lebo mne sa občas urobí také znamienko,alebo skor bradavica,ktorá je najprv bledá,potom zhnedne až očernie a odpadne.Ale predpokladám,že mám trocha viac rokov ako Ty.Najlepšie bude ak pojdeš za obvodným a nech rozhodne či trebas tým ist ku kožnému,alebo nie.