Vážení pán RNG sa ozýva skoro v každej téme a propaguje výživové doplnky z USA. Veľmi by ma zaujímalo čo je za tým, pretože som zistil, že to vôbec nie je tak ako tvrdí. Dehonestuje Wobenzym, údajne je zastaralý a nepomáha, dal som si urobiť odborný posudok, vôbec nie je pravda, že je slabý, že prostriedky z USA sú silnejšie, nie je to pravda. Najskôr som mu veril, ale už som prišiel na to, že to nie je tak ako tvrdí.
Kto je RNG?
Ethel,mám pocit že ti možno RNG v niečom oponoval a ty si sa urazila.Neviem či odporúčal neužívať lieky,ale iba doplnky.Ja viem sama kedy potrebujem ísť k lekárovi,kedy potrebujem liek a kedy mi postačia len doplniť výživné látky.A to by mal každý zvážiť a nie si myslieť že doplnky sú na všetky choroby.Nakúpia si ich a ak sa nevyliečia potom tu nadávajú na RNG.Co sa tyka tej prasacej chrípky,či už tu je alebo nie je,minulé roky sa robil veľký humbuk,nechsa dajú ľudia očkovať,(ale minister Raši sa zrejme nedal,len nejaký hygienik) o čom to vlastne bolo?Nakúpili sa vakcíny a bolo ich treba minúť.Tiež si myslím že v študovaní medicíny by sa malo veľa zmeniť.Ten základ musí zostať,anatómia, choroby,lieky.Ale vytvoriť aj iné odbory,ak niekto chce študovat inú formu liečby človeka,npr.metabolická liečba,kombinovaná liečba liekmi aj doplnkami,aby sa aj niektoré doplnky dali napísať na recept a nie si ich platiť v plnom rozsahu npr.probiotiká pri užívaní ATB,veď nie všetci ľudia vedia e ATB vyhubia zdravú črevnú mikroflóru,keby im aspoň povedali,kúpte si biele jogurty s prob.kultúrami.Ľudia slepo dôverujú len liekom,zvlášť starí ľudia,som zhrozená keď užívajú aj 15 druhov liekov naraz.Pritom keby sa im doktori lepšie venovali možno by stačilo ich len polovicu.Nie som chemik,ale keď niekto dá naraz 3krát denne do hrste 15 piluliek,aká chemická reakcia v tele nastane?Možno ty to vieš Ethel,keď si zdravotníčka,je to správne?Nič v zlom Ethel,ide len o slušnú diskusiu.
Neviem, ci je to sci-fi, ale kazdopadne by bol pod vplyvom firiem s doplnkami vyzivy.
To by bolo /mozno je/ riadne sci fi:D
Tiez si myslim, ze RNG dost casto prehana. Ak by bola pravda to, co pise, ze vsetky doplnky o ktorych pise ma odskusane v uvedenych davkach, tak by cele dni nic ine nerobil len do seba sypal tobolky, chodil s infuziou vitaminu C a zalieval to destilovanou vodou yahustenou kompotovou stavou.
Toto uz je riacne sci fi, nerieste to, kazdy nech si pise to, co chce. Aspon ocente tu obrovsku snahu:D
olli...si si istá,že u nás už nie je prasacia ani vtáčia chrípka??:-)) Stále tu je. Keď sa pred rokmi začala éra vakcinácii proti chrípke dosť sa to tu preberalo a som hrdá sama na seba,že som sa tu snažila ľuďom vysvetliť zbytočnosť toho očkovania...
Neútočím na RNG,keď som ho spoznala pred 3 rokmi tu na tomto fóre poctivo som si čítala jeho odporúčania,som si istá,že si ma pamätá a aj to čo v čom som s ním nesúhlasila.Ale beriem,keď sa niekto snaží pri ochorení siahnuť po všetkom aj po alternatívnej medicíne. Je to DOPLNOK ako uvádza aj RNG. Chápem,že chce pomôcť,to je pekné a šľachetné. Ale je na každom ako sa rozhodne pri určitých ochoreniach.
Oli a to či radil neužívať lieky ale radšej doplnky,tak k tomu sa nejdem vyjadrovať,archivuje sa to tu,tak hladaj:-)Odporúčam rok 2009.
TPCH- súhlas s každou vetou!
uplne suhlasim s tpch
Vynimocne vystupim na obranu RNG. Nemam rada konspiracne teorie ziadneho druhu, takze predstava, ze RNG je lekar do veku 40 rokov, ktory tu tajne vystupuje ako fyzik propagujuci nejaky Swanson, je absurdna a totalne smiesna :-D
RNG je to, co vravi-jeho hobby je alternativna medicina. Kto ma systematicke medicinske vedomosti, tak rozozna, ked napise nieco nespravne (nestalo sa to raz, aj RNG robi chyby).
Hlavna vec, ktora mi na nom zasadne prekaza, je to, ze lekarom vycita istu uzkoprsost a nepristupnost novym nazorom a zapredanost farmaceutickemu priemyslu, sam vsak trpi niecim podobnym, len s tym rozdielom, ze je na strane alternativy.
Ja si myslim, ze by sa to nemalo stavat apriori proti sebe-klasicka versus alternativna medicina. Aj normalne lieky pomahaju, co on nedokaze akceptovat. To je na tom to smutne, ze nedokaze prijat fakt, ze nie kazdy lekar (teda okrem tych par jeho alternativcov, ktorych uznava) je zapredany farmapriemyslu a jedinym jeho cielom je zabit pacienta vedlajsimi ucinkami liekov. Vsetko ma svoje obmedzenia-aj klasicka, aj alternativna medicina-a s tym sa mali vsetci zanietenci zmierit.
RNG - nič si z toho nerob,ľudia sú rôzni,ty sa snažíš poradiť vždy čo najlepšie podľa svojho vedomia a svedomia.Komu sa tvoje príspevky nepáčia, nemusí ich čítať a kto chce,si z nich zoberie, čo potrebuje a čo mu vyhovuje.
Kazdy je omylny, ved sme len ludia.
Ale boli ma, ked na mna bezdovodne utocia lebo to znehodnocuje v ociach nezaujateho vysledok mojej namahy oboznamit ludi s tym co na Slovensku je viacmenej nedostupne zatial, a to su alternativne=ine metody liecenia, nez to co sa uci na medickej fakulte.
A obzvlast ma znechucuje ten jed, akym sa ma snazia osobne tu mnohi zdiskreditovat, ako keby mali na tom nejaky osobny zaujem.
Pritom na Slovensku je dostatok velmi vysokopostavenych ludi, ktori ma poznaju osobne, hlavne z ich navstev v USA, kde pracujem obcas v krajanskych organizaciach.
Ako som povedal, ja nie som ziadny anonym, aj ked na tomto fore neuvadzam svoje meno a adresu, nie je problem si ma najst cez obchodny register, moja firma Sklepareje s.r.o.(dovoz doplnkov, dnes uz vyse 3 roky neaktivna) a dalsie dve na vyrobu okien tam stale su a je tam uvedene aj moje bydlisko a datum narodenia.
Inac Swanson je sice dobra firma, ale aspon 80% jej vyrobkov by som neodporucal a vobec nie je jedina, co odporucam, je ich desiatky, co maju obcas dobre vyrobky, treba nakupovat podla cien a obsahov, na co sluzi vyborne google.com ktory uvadza produkty z celeho sveta.
Ja sam nakupujem najma zo Swansonu, ale nie len jeho vyrobky, ale aj firmy NOW, Doctor's Best, Puritan's pride a hromady inych, a riadim sa obsahmi a cenami, nie reklamou.
Povedat taku hlupost, ze nahanam obchod Swansonu moze len velmi neinformovany clovek, ktory vobec nevie, ako pracuje distribucia.
Swansonvitamins totiz nema distributorov ale predava priamo cez internet. Takze ja by som nemohol byt nijak jeho distributorom. A nakoniec na to ani nemam cas, ani nemam o to zaujem.
Na prakticky amaterskom pokuse dovazat na Slovensko doplnky som sa raz pre vzdy dostatocne opalil.
Zistil som bolestne na vlastnej kozi, co to znamena sediet naraz na dvoch ci viacerych stolickach.