Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
watermelon :)
Mne je total fuk,ze existuje nejaky vegan ci nie:) Ja mam svoj zaludok a jem to co je pre mna chutne a zdrave. Videl som raz jednu zeleninovu zenu......vyzerala ako dve hodiny pred smrtou.
watermelon :)
Mne je total fuk,ze existuje nejaky vegan ci nie:) Ja mam svoj zaludok a jem to co je pre mna chutne a zdrave. Videl som raz jednu zeleninovu zenu......vyzerala ako dve hodiny pred smrtou.
Vitariani a vegáni mávajú surových veganskych psov a mačky. Dobré čo?
Bingham aký jedálniček chceš môj či vegan bodybuilderov - ten by si asi našiel nasiel na ich fóre. Môj som tu uz párkrát uviedla a je to presne to čo si myslíš zr nie je pestré. No pre mňa je pestrý. Jem ovocia a zeleniny o akých sa bežnému vsezravcovi ani nesníva. A tvrdenie že rstlinna strava nemá bielkoviny neobstojí -listova zelenina ich ma veľmi veľa aj nad 30%.
No a maroš k tebe no comment že keď jš nezjem mäso tak Ho zje niekto iný nuž čiže lone všetci voliť mečiara lebo ked Ho ja nezvolim tak Ho zvolí niekto iný. Zaujímavé. Čím menej ľudí bude mäso jesť tým menej sa ho predsa bude VYRÁBAŤ.
Psa krmim rohlikmi, mliekom a zbytkami jedla z domacnosti. Havo je silny, vypaseny a chuti mi to.
Ked som posiloval, tak som pil vela mlieka. Na svaloch som priberal rychlejsie ako z nejakych anabolik, keratinu a specialnych bielkovinoych napojov.
Deria...ale podstatne je to...ze aj ty podporujes chov zvierat...(ten proti ktoremu bojujes)...inak som celkom zvedavy...ze ked davas svojmu psovi maso...(ci aj vtedy rozmyslas nad tym ci to zviera trpelo...a v akych podmienkach zilo)...predpokladam ze nie...a to je ta ironia...
vlastne ani neviem kto je z nas horsi...ja co konzumujem maso(ale nemam problem prijat fakt...ze nejaké zviera muselo zomriet)...alebo ty co si jednoznacne proti...zabijaniu zvierat...a pritom to tiez podporujes
deria...no to ze clovek nepotrebuje maso k prezitiu....mozno ano ale za aku cenu...(navyse v buducnosti stratis schopnost poriadne travit maso - fakt vyhoda) ...a neviem ci si mi to spominala ty...ale pisali sme tu o vegetarianoch co robia kulturistiku...tak bud sypu...alebo davaju bielkoviny...ktore su vies z coho :)
Akoze neviem co teraz? Predsa clovek sam moze rozhodovat: co chce konzumovat, moze zvazit, co je pre neho zdrave a nezdrave, dobre alebo zle, atd. Problem je v tom, ze ja si myslim na rozdiel od teba, ze clovek nie je mäsozravec a tak ho nepotrebuje k prezitiu. Pes ano.
A cim by som krmila psov, keby sa nepredavalo mäso? V tom pripade by asi nikto nemohol drzat psa a ludia by ich nerozmnozovali a nezarabali na nich. To je tiez dovod, preco ich je moc a hlavne v utulkoch.
Deria...nevies co teraz ???...ked nechces aby tie zvierata trpeli...ked nechces podporovat tento biznis...tak nebudes kupovat ziadne maso...(aspon vidis aka to je blbost)...povedz mi prosim ta...ci by si krmila svojich psov...keby sa nepredavalo maso... ??? atd atd...je toho fakt vela...
Deria...inak vies preco zacali ludia (domestikovat)psov...lebo ich vyuzivali na lov velkych zvierat...(polovnicke psy)...takze je jasne ze aj v minulosti ludia konzumovali maso...to len tak pre zaujimavost :)
a co im mam ist nieco ulovit? mam nejaku inu moznost?
Deria...no ta ironia je predsa v tom...ze to maso pochadza presne z tych zvierat...o ktorych pises ze ziju v zlych podmienkach a su tyrane...a teda tym ich vlastne podporujes... ;)
Ano, mojim psom davam mäso. A to akoze co ma byt ta ironia? Ved keby zili volne, tak by si museli to mäso ulovit, nie? A kedze ich vlastnim ja, som za ne aj zodpovedna, aby dostali to, co je pre mäsozravca potrebne. (Berte to tak, ze dostanu moju porciu!:))