Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
...ale skus si predstavit,ze by ozaj nikto nejedol maso...svet zvierat by bol na co???...tak jedz zive..:-))..nikto ti nebrani...a ja si dam dobry reznik,alebo fajnu klobasu..:-)))...a primitivna si ty,a navyse fanaticka...bodka..:-)))
bingham
nikto nerobi biznis, co nevynasa :)
cize ak sa niekto stazuje ze "joj, nedalo by sa" je to absolutna hlupost..
tomu neuverim, ze by nestihali..
jedine co by sa stalo je, ze by kura nebolo za 1,99/kg a dalsia vec co by sa stala je, ze by si ludia jedlo vazili viac ako dnes.
i ked slovensko je sakra specificky trh, tu je maso za 1,99 priamo LUXUS..
ale jednoducho, stavim sa ze je to blbost, ze by nestihali.. trh by to uz vyriesil :D to je klasicka veta ktoru radi pouzivaju ti typci co sa do toho "rozumeju" resp za to beru peniaze..
ze by nestihali? tak by bolo mäso o nieco drahsie, jedlo by sa ho menej a ludom (samozrejme aj zvieratam) by uz aj to prospelo,lebo dufam, ze aspon tolko viete aj sami, ze nadmerna konzumacia mäsa sposobuje choroby. A to tvrdia aj ti, co nie su veg, dokonca i lekari.
Bingham, tvrde podmienky a patricne pokuty za zle zaobchadzanie so zvieratami, ako aj za dopovanie AB, hormonov a pod. pokladam za nutnost ale to este potrva, musi prist este zopar skandalov, podobnym BSE a pod., ked ludia vazne ochoreju alebo pomru od tych svinstiev, mozno potom sa tam hore zobudia. Ale obavam sa, ze ani potom nie. Takze zase si to odskacu zvierata ale v konecnom dosledku aj clovek, ktory to dovoli, aby to tak daleko zaslo.
lost...nestihali by...a navyse by museli poriadne zvysit naklady na chov...a to by im vynosy riadne klesli...
Maros a Hviezda, uvazovala som, ci vam mam vobec odpisat, lebo na primitivne otazky a komentare sa da len primitivne odpovedat.
Ale odpoviem. Ze odoberam od sedliaka, som napisala len preto, lebo mi Bingham vycital, ze podporujem tie velkochovy.
A vobec, co ste taki podrazdeni (to mate tiez z toho mäsa:D) ved vam ho nikto neberie! Ak nedokazete diskutovat, iba urazat, nezapajajte sa do temy! A ako sa do lesa vola, tak sa z neho ozyva: jest seno nemam za potreby pri tolkych dobrotach, o ktorych nemas ty ani sajnu ale zdochliny/mrtvoly naozaj nemusim.
Deria...urcite je lepsie brat maso priamo od chovatela...ale nie kazdy clovek ma tu moznost...a to si treba uvedomit
Deria a nemyslim si ze by to bol estra velky pokrok...skor by som dal tvrde podmienky...na chovanie zvierat...a za porusenie vysoke pokuty...ale tu zase nepusti biznis...pretoze dopyt po mase je prilis vysoky...a velke spolocnosti by nestihali "produkovat" tolko masa...co by znamenalo velke straty...
maros75-uplne s tebou suhlasim,keby boli zvierata len v zoo,ako to tu uz jedna taka madam napisala,cim by ich asi tak krmili,keby neboli kravy a podobne?Tigre a podobne selmy by ste tiey preorientovali na vegetariansku stravu?Ved je to zvratene a chore,co tu pisete!!!Ked nechces jest maso,tak ho nejedz,mna tiez nikto nedonuti jest nieco,co nemam rada.Daj si seno...
Deria:)))) Ty si teez sedlak??:))
Ty asi nikdy nepochopis,ze vacsina ludi zije v mestach a nie v chatrciach,kde si mozu chovat zvierata.
Mi v tychto veciach prides ako zakomplexovana,alebo ,,blba"?
Neviem.