Boze, to som nemala vidiet! Prave som videla v TV, ako ti prasivci velkochovatelia kastruju malicke prasiatka BEZ LOKALNEHO OMRTVENIA(!) a to len aby usetrili peniaze! Ako strasne kricali, ved to su barbari! Este stale mam oci plne slz. Ked si predstavim, ze na dedinach sa to tak bezne robilo a mozno este aj robi, tak mi beha mraz po chrbte. Kedy uz clovek raz pochopi, ze zvierata su zive tvory, ktore prezivaju strach, radost, smutok? Su zdegradovane clovekom na uroven veci, s ktorou sa da vsetko robit a hlavne zarabat peniaze. Cim viac mäsa sa konzumuje, tym viac sa tyraju zvierata, lebo produkcia musi ficat, to je predsa profit! Husi sa krmia strojmi, videla som zabery, po rade im brutalne napchaju hrue rury do hrtana, aby to islo rychlejsie, ci hus pri tom porania, im je jedno. Kury broilery su nagniavene tak, ze sa nemozu hybat, dochadza ku kanibalizmu, pretoze im z toho musi zacat sibat ale na to maju velkochovatelia metodu: osekuju im zobaky! Vsetky zvierata su prepchate chemiou, antiiotikami a hormonmi. Taktiez som videla morky, ktore boli z tych hormonov tak pretucnele, ze sa nemohli doplazit ani k vode, trpia bolestami a zapalom klbov. A to je len zlomok toho, co este nevieme. (Resp. nechceme vediet!) A toto vsetko, tu chemiu, strach a bolest zvierat dokaze clovek este zjest!!! Ja sa pytam, co je na tom zdrave? Ak niekomu este po tom vsetkom chuti, pojedat tie ubohe a utyrane mrtvolky, tak nazdravie! Ja sa v kazdom pripade hanbim, ze som clovek. Ludstvo na to aj tak raz pride, ze jedina spravna a zdrava vyziva je bez mäsa. (Ved vsetko, co robilo a robi nespravne, sa mu vracia.) Toho nazoru boli uz z dejin mnohe slavne osobnosti a svet k tomu pomalicky aj speje, ak ovsem ludstvo nestihne znicit celkom vsetko: prirodu, zvierata a aj seba samych.
Nikdy uz nezjem mäso!
watermelon...tak mi daj jedalnicek...ty sa vyznas vo vege/vitarianstve...budem na to velmi zvedavy...
no aj ja si myslim ze od zvierat sa este mame co ucit. ALe zial vacsina ludi si mysli ze je ten najmudrejsi, pan tvorstva - takemnu ego neda...
Vidim, ze ludia co hovoria ze zvierata su sproste, chodili za skolu :)
len tak napriklad
gwydir.demon.co.uk
toto sme sa naucili od vcely,
HMYZU !!! juj,.. to je ale hamba, co? :D
A co napr taky pavuk? a jeho siete? tiez sme sa od nich vela naucili.
Ale kto vedel, ze energeticky vyhodne budovy, resp. vyborne vetranie.. sme sa naucili .. od ... www.securitypest.com
...
dokazu stavat velmi komplexne hniezda z obycajnej zeme, hliny, atd.. ale vtip je v tom, ze sa neudusia, tj. dalsi inteligentny zivocich a nie ze by sa ucil, ale proste evolucia - instinkt..
Cize aj samotny instinkt nie je na zahodenie, je to len uboha hra so slovami, ze "on nerozmysla, to je instinkt" he.. ale ten instinkt porazi rozmyslajuceho cloveka...
jejha no aj ja som spravila hrubku. Sorry
Deria,
myslim ze aj ti co jedia mliecne vyrobky sa rovnako podielaju na ublizovani zvieratam. VEd nie je prirodzene ze kravu oteluju kazdy rok a teliatko jej vezmu hned v ten den alebo na druhy den!!! vies ake to musi byt strasne? ja si neviem predstavit ze by som po porode uz syna neuvidela, puklo by mi srdce. vidiet ho rast, byt s nim, ved je z mojho tela. myslim ze krava musi citit nieco podobne.
takisto kto je vajcia sa spolupodiela na tom v akych hroznych podmienkach su sliepky chovane.
Ja to nepodporujem, snazim sa jest len rastlinnu stravu, ked vajce tak len z otvoreneho chovu, ale aj to ked som mala naposledy tak mi bolo zle, ze som si ista ze uz nedam ziadne do ust.
Bingham, myslela som si ze posilnujes, take nazory maju len taki svalovci, he. nuz ked si presvedceny o svojej pravde, okej, bud. ako mi ale vysvetlis vsetkych tich veganskych bodybuilderov, atletov ako je napr. durianrider, ci ini... ze klamu? a tajne jedia bielkoviny? nie s tym na mna nechod. na co by to robili. mozno sem tam nejaky raw food promoter klame kvoli prachom hm ale ze by vsetci?
www.veganbodybuilding.com
www.thefruitarian.com
www.veganfitness.net
deria...ved to... jednoducho to je neprirodzene...nemozem cely den jest strukoviny a orechy...treba pestrost...
fuha..dobru hrubku som spravil v tom predoslom prispevku...
Bingham, ja som tu neviedla prednasku o vyzive, to sa opytaj inych, co si to nastudovali lepsie ako ja, pretoze ja nie som vegetarianka iba kvoli tomu, aby som bola zdrava ale predovsetkym z dovodu, aky som uviedla. Mam pestru stravu, jem vsetko, okrem mäsa a som tu a zdrava a nemusim tomu venovat nejaku mimoriadnu starostlivost. Zakladom je pestra a zdrava strava, samozrejme nie iba cipsy, polotovary, hranolky, zmrzlina a pod., aj ked si aj to obcas dam. Priznam sa, ze dokonca fajcim, takze neprikladam nejaky uzasny doraz na svoje zdravie ale citim sa tak uz 20 rokov vynikajuco.
kosatky *
HEHE....zvierata nezabijaju len kvoli potrave...napr..kostatky zabijaju tulene vyslovene pre radost... :)
deria...este stale si mi nenapisala...odkial mam nabrat tie bielkoviny....ked nie z masa(mlieko,tvaroh)...moja spotreba je okolo 180g bielkovin...
watermelon...ty co pises o spotrebe bielkovin...je mozno tak pre 50/60kg zenu...ale nie ked niekto vazy 97kg... :)