Diagnóza: Príliš dobrý a citlivý

Príspevok v téme: Diagnóza: Príliš dobrý a citlivý
Fero M.

Ahojte všetci, ani neviem sám prečo tu píšem. Možno ma niekto pochopí, niekto povzbudí, neviem..

Pred paru mesiacmi sa mi skončil dlhoročný vzťah, všetko bolo pekné, milé zlaté. Nastali však časom problémy z jej strany a všetko sa začalo rúcať. Prečo? Neviem. Nevyrovnanosť, nervozita, zmeny nálad a ja som nevedel ako jej pomôcť. Nájdi si inu, si priliš dobrý je veta ktorú nechce počuť nikto.
Voláme si píšeme doteraz, rozišli sme sa v dobrom, ale neviem sa stým zmieriť, lebo neviem kde som spravil chybu a čo mam na sebe napraviť..
Stále sa snažím, volám, píšem, túlim sa, milujem, neflirtujem, pijem raz za 3 mesiace, nefajčím, mám dobru prácu, som zdravý, vysoký, tmavý, vraj sympatický, cvičím a robim všetko čo len môžem pre milovanu osobu.
Našiel som si teraz novu známosť, od začiatku počuvam, že takého vždy chcela, že aký som, že to asi ani pravda nie je ale čo mám z toho? Zase sa opakuje to že 4 dni je dobre a potom 2 dni má zmeny nálad, nevie či začať vzťah či nie atd..
Nechápem to už.. Neviem či su ludia takí, alebo ja mam smolu alebo neviem...

Chcem milovať, dať všetko tej druhej a len mám stále viac pocit, že ak budem odmeraný s chybami, tak to je práve to čo ženy paradoxne hľadajú...

nefinka

:smutna vila - môžem sa spýtať koľko máš rokov??
preto som napísala, že by ste sa mali nad sebou zamyslieť, lebo:
- hovoria ti niečo pojmy ako: 1. vzťahové vákuum?? 2. byť psychicky závislý na niekom?? 3. ponorková choroba???
By som chcela vedieť ako si predstavuješ vzťah???že budeš furt iba so svojim partnerom?? že všade budete chodiť iba spolu??furt mu budeš zavesená na krku?? tak veľa šťastia pri hľadaní ..:))

Fero M.

No ved práve, ako snažím sa preto aj byť aký som ale zároven pochopiť ako kto čo prežíva. Je dosť ťažké milovať a zároven si meniť proti svojej vôli svoju osobnosť. Lenže človek sa vyvíja a niekedy človek musí spraviť aj veci proti srsti....

Tiež by som vymyslel hladký šmirgeľ ale s nim nič nevybrúsiš, ak ma chápete...

Mariola

Dobre si to napísal Fero . Nie sú ochotní trošku zabojovať o to , aby ich vzťah klapal ako má . Radšej ho hneď ukončia a často až potom zistia , že sa unáhlili .

Fero M.

Smutna vila mas pravdu. Je strasne malo citlivych ludi uz. Kazdy tu hovori len o tom ze ved bude druha alebo ak ti nieco nefunguje tak nestracaj cas a tak. Ja som tiez taky ze ak by ma niekto zavrel s osobou co milujem tak by mi to nevadilo. Pre nielohk to je chore ale taky som. Zit pre tu osobu a zniest jej modre z neba. Ak je stastna som aj ja.
Ale jednoducho sa to neda. Takych ludi je malo a navyse aj tj co ostali a maju tradicne vztahove hodnoty su ovplivnovany pracou, skolou, rodinou, priatelmi. V poslednej dobe len badam ako sa ludia hadaju a rozchadzaju a rozvadzaju a su nervozni a dovody su smiesne....

smutna vila

Valium: kiez by chlapi naokolo boli taki ako vy co tu chodite :) mne sa strasne paci ked je chlapec citlivy, to je prejavom jeho dusevnosti a ta mi na vsetkych co poznam akosi chyba. A hlavne zit jeden pre druheho.
Napr. nefinka pise, ze by sme sa mali nad sebou zamysliet. No podla mna niet nad cim. Kazdy chceme nieco ine a podlo toho by sme si aj mali vyberat partnera. Ja nepotrebujem vela ludi okolo seba staci mi partner ktoremu dam vsetok moj cas a cele svoje srdce :)

Fero M.: az ked si urobis poriadok s priatelkou :)