Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priateľ sa nemá k "činu"

Príspevok v téme: Priateľ sa nemá k "činu"
Barborka27

Mám priatela už vyše 5 rokov, žijeme spolu v jeho byte, v jeho rodnom meste. Žili sme predtym spolu niekolko rokov v zahraničí kde sme sa aj spoznali, takže sa dokonale poznáme so všetkymi chybami. Obaja máme 28r. Čo ma trápi je, že priateľ ma doteraz nepoziadal o ruku, teda žiadne zásnuby a ani svadba su v nedohladne a o dietati mozem asi len snivat. Minuly rok na jesen ma to zacalo nejak vnutri trápiť, zacali sa vo mne asi prebudzat tie materinske pudy alebo ako to nazvat, jednoducho som velmi chcela uz nasu rodinu. Tak som zacala vytahovat tuto temu pred priatelom, ktory samozrejme znervoznel a po takych mensich "debatach" sme dospeli k nazoru ze mame cas. Pretoze poviem otvorene, financií moc nie je, zijeme od vyplaty k vyplate. Teraz vsak posledne tri mesiace ma to neskutocne trapi a zacinam mat z toho normalne depresie. Na jesen som sa jednoducho odhodlala sa s nim do očí porozprávať o zásnubách a tak..tak mi povedal že to plánuje, že chce aj svadbu aj všetko ale ked sa trochu dostaneme do penazí..a tym to skoncilo, no vo mne sa pochybnosti a smutok len prehlbili. Asi o tyzden na to som mu povedala že asi pre neho nie som dost dobrá, alebo co, kedze po 5 rokoch ma musi dokonale poznat a vie ci ma chce ci nie, a peniaze su len vyhovorka. Asi tyzden sme mali hrozne dni, akokeby som mu zatala do ziveho a v jeden vecer ma zavolal na víno a povedal ze asi som mala pravdu, lebo on si asi naozaj nie je isty. Vraj problem nie je vo mne, lebo som dokonala ale on to ma v hlave proste cele domiesane. Keby som si vtedy nerobila vodicsky kurz tak som v momente zbalena a odchadzam. Tak som mu povedala ze fajn, dokoncim kurz a kludne odidem, taketo vztahy jednoducho ja nemusim, kde si niekto nie je niekym isty. Ale ked sme prisli domov, rozplakal sa, ze o mna nechce prist a vsetko je to o peniazoch, lebo sa mu nedarí a on chce proste aby sme sa mali lepsie. OK,dokoncila som pred tyzdnom autoskolu uspesne..a mala som plan ze odidem. Od vikendu myslim len na to co s nasim vztahom. Vcera som sa ho opat narovinu opytala ci planuje nieco, ale opat ta ista odpoved-nie su peniaze a on nechce kupit hocijaky psten, jednoducho vsetko bude ked sa dostaneme do penazi. Teraz sedím v upratanom byte, a chyta ma panika, co mám robit. Nenormalne uz tuzim po babatku a svojej rodine. Alebo aspon byt zasnubena s vyhliadkou na svadbu, vsetky moje kamosky uz su davno aspon vydate a tiez nemaju peniaze ale beru to v pohode. Uz sa citim tak trapne aj pred sebou, jak keby som zobrala o prsten alebo o čo. Mam aj pocit ze uz je to stratene, posledne mesiace preto aj mam vybuchy hnevu, ide mi na nervy jeho rodina, nikoho tu nemám, ani jednu dovernu kamosku, mame nedokonceny byt, malo penazi a este aj toto. Ale ked odidem co tym ziskam? No na druhej strane, aj priatel si to priznal ze on je ten tip, ktoremu dlho trva kym sa pre nieco rozhodne a ja zas nechcem mat prve dieta v 35ke.
Ma niekto podobnu skusenost, alebo nejake rady, potrebujem len iny pohlad na vec..Niektorí známi mi radia aby som to ukončila, pretože sa chlapec asi boji zodpovednosti, a vyhovuje mu ze ma navarene, oprate, sex ale nik od neho nic nechce a peniaze su len vyhovorka pretoze nikdy nebude tolko penazi aby si clovek povedal ze ma dost na vsetko. A mam taky pocit z neho aj ja :(

Kavenka114

Z tohto mám pocit, že máte rozdielné názory, ty si chceš založiť rodinu čo najskôr, chceš už byť vydatá a mať deti. On je toho názoru (s ktorým momentálne súhlasím), že pokiaľ nie ste zabezpečení, tak ísť do rodiny by bolo hlúpe. Áno, kopec rodín žije od výplaty k výplate, ale kopec z nich ľutuje, že sú v takejto situácií a väčšinou si ju nezvolili sami (neplánované tehotenstvo). Nehnevaj sa, ale podľa mňa uvažuje celkom rozumne. Okrem toho, iste vieš, že dieťa nie je lacný špás a že keď už sa ledva uživíte dvaja, čo budete robiť keď budete traja? A dieťa nie je čosi, pri čom si povieš "fajn, po roku som prišla na to, že nemáme dosť financií ako ho živiť, tak ho chceme vrátiť".

anamarie

Tlacit muza do hocicoho nie je dobry postup. Aj ked niekedy zene ine nezostava... Chapem ta, aj ja som zacala tuzit po dietati, ked som mala 28. Vdakabohu, ze hoci sme spolu zili x rokov pred svadbou, nikdy v zivote som pred nim nevytiahla, ze sa chcem vydavat, inak by asi zdupkal:) S tymto ma prist chlap za zenou, inak ho uplne pripravis o nohavice. Dockala som sa, jedneho dna ma poziadal o ruku. Svadba bola coskoro po zasnubach. O dva roky neskor som nesmierne zatuzila po dietati, povedala som mu to a jeho to zastihlo uplne nepripraveneho. Vyse roka som plakala, prosila, vyhrazala sa. Bola som cela bez seba. Konecne na to pristal a ja som sa citila strasne, ze som ho do toho donutila, hoci tvrdi, ze dieta chce aj on. Teraz na dietatku uz pracujeme, zatial po piatich mesiacoch este nic.
Takze ten tvoj nie je az taka vynimka, su jednoducho chlapi, ktori si chcu najprv rodinu zabezpecit. Ked sa zene buria hormony, vtedy ju nezaujima vobec nic, no chlapi vedia logicky a prakticky uvazovat preto, lebo oni nemaju ten strasne silny pud, ze potrebuju dieta. U nas je akurat ten rozdiel, ze mnou si manzel bol isty a peniaze nastastie mame a ja si mozem kupit, co len chcem, je velmi velkorysy a stedry voci mne, zgrlostvo je pre mna neznamy pojem. Tvoj priatel je zrejme mlady, preto je taky neisty. Ja by som ti radila neodchadzat! Kde je napisane, ze zajtra najdes super chlapa, ktory s tebou bude chciet dieta? Uz vie, ze chces svadbu aj dieta, tak mu daj este cas. To by ta naozaj tesilo, keby si odisla, on za tebou prisiel s prosikom o tvoju ruku? Nic, co dosiahnes z donutenia nie je potechou. Hlavne, ked nemate peniaze, on nerobi a nemate dokonceny byt. To je dost velky problem.

soffa

tiez si myslim,ze to nie je o peniazoch,ale ze ma niejaky blok,alebo panicky strach,z niecoho noveho,mozno zodpovednosti,.nech ti jasne povie pravdu do oci,aby si vedela na com,si.vyhliadky nemas bohvieake,ale ak ty tuzis po rodine,a on nie,je tazke zostat spolu,lebo to ani nema vyznam.teraz je to o peniazoch,lebo nemate na byt,potom nebude na to ,potom na nieco ine,..proste s takym clovekom si buducnost neplanuj,lebo deti nieco stoja..je lepsie sa rozist ako na neho tlacit,aby si niekedy nevycital ,ze si ho prinutila.

wreck

pravy huhu a jajka001_ velmi pekne vystihli problem. vidno ze uz maju nieco odzite.

sobasit sa po 1-, 2- ci 3- rocnej znamosti je tak neuveritelna hlupost, ze to ani neviem k nicomu prirovnat. neexistuje, aby sa za taky kratky cas prejavili tie najskrytejsie charakterove vlastnosti. je uplne na neuverenie aka obluda sa z cloveka moze vyklut este aj po siestich-siedmich rokoch intenzivneho spoluzitia. a ten druhy len pozera s otvorenymi ustami a nechape ci to je naozaj realita alebo sa len teleportoval do ineho casopriestoru. tvrdit, ze po piatich rokoch ta musi dokonale poznat je smiesne, naivne a hlupe. tak isto opacne. ver mi, ze ani jeden z vas po piatich rokoch netusi aky "potencial" sa skryva v tom druhom. no fakt nie. :-)

barborka27, nema nahodou tvoj drahy nejaku traumaticku vztahovu skusenost? si si ista, ze o nom vies vsetko podstatne? manzelstvo, tak ako je definovane nasim pravnym systemom, je uplne zufaly prezitok. ano, na jednej strane je zvyhodnovane spolocnostou a ma pred nou urcitu vaznost. na druhej strane, a to su veci o ktorych vobec netusis, kym sa neschyluje k zlemu, doslova TRESTA toho, kto don prinasa viac penazi. v pripade neuspechu sa nehladi na to, kto sa on akou mierou zasluzil, veci sa rozdeluju podla stanoveneho kluca. jedna z najvacsich obludnosti v oblasti rodinneho prava je napriklad bezpodielove spoluvlastnictvo.

len ma tak napada, co ked tvoj drahy vie o tychto veciach a prieci sa mu to rovnako ako mne? vobec to nemusi znamenat, ze ta nemiluje. mozno len vyznava zasadu bud nas spolu udrzi laska alebo nic.

ak by si ta chcel zobrat, peniaze by problem neboli. cela ta saskaren nie je vobec extra draha a hostina, ak by bola, sa vam zaplati z darov od rodin. na tvojom mieste by som sa sustredil na to, aby ti tvoj drahy vysvetlil ako sa vobec diva na institut manzelstva.

drzim ti velmi palce, aby to nebolo tak ako ja. :(

jajka001_

tlacit muza do svadby a pritom nechapat jeho myslenie, to asi dobre neskonci
hlavne nech neostanes posledna na ocot, este by ta niekto ohovoril :)

Barborka27

asdfjklo no vidis, ake nazory maju niektorí ludia co sem pisu :) len sa nad tym pousmejem.
No tiez ti neporadím, ani ja sama neviem co vlastne budem robit, urcite nebudem tlacit na pílu, ale asi to ma tak byt co uz.
Smutne je len to, ze to dnesna doba kazí vsetky vztahy a manzelstva, a ludia uz nevidia prioritu v rodine a zázemí, ale v peniazoch, majetku a podobnych veciach.

pravy huhu

Prestante uz zit v praveku, ako nase stare mamy, ktore sa museli vydavat. Svatba je pre muza nevyhodna, preto nie je dovod, aby sa muzi zenili. AK mu veris a milujes ho, tak ti svatbu netreba.

jajka001_

ach jaj a co je dolezite, to ze sa tvoje kamosky vydavaju? a co je na tom, ak sa o par rokov rozvedu? vari im manzelstvo zaruci nejake stastie alebo nieco? rozmyslaj rozumom, tak ako doteraz - dostuduj, vytvorte si nejake miesto na zivot a potom sa vezmite.
chces sa vydavat len preto ze ine sa vydavaju? nenechaj sa ovladat hormonmi.