ahojte vsetci.ja mam 165cm\\66-67kil.pribrala som za vyse2rokov asi 14kil.a 5kil z toho lenza kratucku dobu :( pred pribratim som vahu nemusela vobec riesit.bola som chuda a jedla so hocikedy a neobmedzovala som sa.a pptom som zacala priberata co je horsie v poslednom case uz dost dlhom stale jem sladke denne i niekolko kusov.a pritom to len zhltnem nic z toho nemam.som uz zifala.bud furt chudnem:bud zdravo ze jem 5x za den a furt myslim co jem aleno myslim na diety.ale proste kvoli tomu neustalemu premyslaniu za kazdy kusyik jedla som si tym znicila nervy...furt premyslat co zjem je na nervy len sa atresovat potom to asi neni moc zdrave..takze som sa rozhodla s tym skoncit a nemyslet furt na to co moze
m a cone ale jest lachsie jedla ale nie sa stresovat ked si dam obcas rezen ci cokoladku alebo tak..proste chcem si zacvicit aspon 2x do tyzdna a jest menej tucne jedla a vecer odost lachsie jedla a vedet ze sa snazim ale nie za cenu nervov rafsej takto pomali a kludne a nie hned ze nesmie
m nic take a take a vtedy a vtedy atd...proste nechcem dopadnut jak bulimicka abo take daco lebo to stravovanie zevraj zdrave myslim to 5x za den nedovoli ani ovocie hoci krdy ani nic aj semiacka presne odvazene i jogurt len biely a presne mnozstvo.presne furt ratat kj b s t a to je zivot?nie to je trapenie!tak podme do toho spolu a pomalsie ale bez nervov a bez ratania kazdeho susta.idete?cakam na vas ja zacinsm od zajtra pridaj sa i ty! :)
Kto bude chudnut so mnou?
annika maoam no vy ste aka zhoda? : pekne ste sa nasli.
joj a cica myslim, ze nemas zlu vahu, na 169cm je 58 uplne skvele, ale ak chces schudnut, podla mna teba netreba drsticky menit. staci ak uberies z toho obedu a ked mi napises co jes potom, tak ti poradime. a inka je jedno ci si davas biely alebo hnedy cukor. cukor ako cukor :/
ahoj cica. no ti poviem, ze takto neschudnes. nie je to uplne zle, ale mas sedavu pracu, takze takmer ziadne vydaj a obedujes ako keby si pracovala v bani :D polievka s chlebom? a k tomu este kura s ryzou? nezda sa ti toho vela? a este keksik. ked si budes kupovat keksiky tak neschudnes. na obed si daj polievku bez chleba a nie celu a druhe zjedz tak cca polku az tristvrtku porcie. ved po takomto obede musis upadnut do komy :D :D :D ale ranajky a desiata su fajn! uber z obedu, nekupuj si keksiky . a co bude na olovrant a veceru?
Na raňajky som mala tekvicovú žemličku s nátierkovým maslom, chudou salámou a zelená paprika k tomu. Káva v robote s hnedým cukrom. Desiata banán. Obed: rascová polievka s bielym chlebom (iný nám nedávajú:/),pečené kura, ryža, šalát (ľadový šalát,kukurica,kápia.Je super!). No a teraz ďaľšia káva s hnedým cukrom. Pijem 2krát denne kávu, lebo mám stále nízky tlak. A už mám chuť na keksík, čo som si dnes vzala so sebou ráno do roboty....
Dá sa povedať, že toto je dobré stravovanie? Poraďte baby.
Ja si myslím, že veľa závisí aj od množstva. A na obed som si toho dala!! :)
Maoam, neverim, ze nie sme duchovne sestry :))
cica1988, taka najjednoduchsia rada je:
rano, doobedu a maximalne na obed papaj sacharidove jedla (celozrnne pecivo, ovsene vlocky, pseno, toto si mozes doplnat ovocim, zeleninou, masielkom, syrom, semienkami, proste ranajky si sprav bohate a chutne, nakopnes si pekne metabolizmus - vraj ten, kto neranajkuje si spomali metabolizmus o 40%)
desiata je vhodna ovocna alebo celozrnny rohlik, a snaz sa ku kazdemu jedlu jest zeleninu, ak to nie je ovocne jedlo, a ak si davas jogurty, tak radsej biele ako ovocne
obed - hlavne zelenina by mala byt, ale kludne papaj take zdravsie polievky (zeleninove vyvary, ale aj ine, polievky su celkovo asi v pohode), a potom maso, kludne aj ryza alebo zemiaky, ale menej vyprazane, viac varene, dusene, zapekane...
olovrant - tvrde nizkotucne syry so zeleninou (napr. Boryna 20% alebo Kleopatra light), biele jogurty...
vecera - uz len bielkoviny a zelenina, teda vajicka, hydinove maso, tuniak alebo celkovo ryby, dusena zelenina, zapekana zelenina s masom alebou rybou, rozmixovany spenat ak lubis, a moj favorit je mozzarella s rajcinou :)
inak pohyb ta udrzi v optimistickej nalade a nalade na zmenu :) takze skus pridat pravidelny sport, ktory ti ale bude robit radost :)
Annika> Tak mám 23 rokov :),169 cm výška a 58kg váha. Moc skúseností nemám s diétovaním. Nikdy som tomu neprišla na chuť. Radšej sa dobre napapať a veľa sa hýbať. Čiže korčule (ľadové i kolieskové),to zbožňujem, veeeľa prechádzok a rýchla chôdza a dakedy fitko. Predtým som aj fyzicky pracovala, takže moja váha bola 53kg a každý mi vravel, že vyzerám úžasne. No teraz už vyše roka mám sedavú robotu a tak sa tie tuky dáko na mňa nalepili. Ale hlavne mi ide o duševný pocit, že som v pohode a nie stále sfúknutá, unavená a ešte som poriadne nič nerobila. A ja som zistila, že tiež nemusím jesť mäso, jednoducho mám potom dosť ťažko na žalúdku. Ale ostatné, hlavne sladké môže ísť :) Takže by som si mala tiež okukať krvnú skupinu.
Skôr by som chcela nejaké rady ohľadne stravovania, lebo fakt neviem, že čo je dobré jesť doobeda a čo poobede, aby mi to nezaťažilo žalúdok na večer.
Annika, presne ako aj ja :DDDD, my si fakt mozeme uz len ruky podat :DD. Ja tiez najlepsie prekvitam v muzskom kolektive a ak mozem cestovat, kongresy, novi ludia, kazdy den nieco nove, obcas aj akcnejsie moze byt ;DDD.
Najhorsi je pre mna stereotyp, stale tych istych par ludi, zensky kolektiv a mat kancelarsku pracu 9h na riti za PC aaaaaaaaa pomoc :DDD.
Maoam, hovoris mi z duse, ja si tie sluzobky do Prahy odsoferovat skoro rano tam a vecer naspat do Bratislavy dokazem neskutocne uzivat :D to som nevedela, ze tak pekne zapadam do definicie nulky :D takisto som rada novym a novym projektom u novych a novych zakaznikov, stale sa nieco nove deje a stale spoznavam novych ludi v praci, naviac mi vyhovuje, ze mam samych chlapskych kolegov, je to akcnejsie :))) a pocuvam metal, za to mozem asi tiez podakovat nulke :D
Annika, dakujem, aj ja teba :DD. Inak ta tvoja povaha, ze vzdy ides dalej a snazis sa, prekonavas problemy, to je tiez aj tou krvnou sk. 0, to su ti tahuni, co sa vzdy snazia vyriesit vsetko a ist, makat, makat, dalej a dalej ;DD.
Ja som napr. vzdy prirodzene aj mala povolania, kde som sa vela hybala, menila rozne cinnosti, kde bolo aj dost akcie. Ja by som nedokazala mat pracu, kde by som 8-9h sedela v kancelarii na zadku. Koniec! Ja by som uplne ochorela z takej prace, hoci napr. A-ka sa o takuto pracu trhaju, lebo je pre ne prirodzena a oni v nej aj doslova prekvitaju.
Ty ako 0-ka si vhodna na cestovanie, sluzobky, akcne veci, kongresy, pripadne pracu, kde aj fyzicky pracujes :D.
Maoam, teba musim spoznat osobne, si ak moje dvojca! :D a mam ta este aj mooooc rada :)
ty mi vzdy povies nieco nove, co som nevedela a vdaka comu sa lepsie chapem :)
a to korculovanie - takisto som na tom zavisla :D ked sa do toho pustim
cica1988, a este nas zaujima aj tvoj ciel, ktory chces dosiahnut :) a nakolko mas informacie o zdravom sposobe stravovania :)